استفاده از هندسه و نسبت طلایی در طراحی فضای سبز

استفاده از هندسه و نسبت طلایی در طراحی فضای سبز

نسبت طلایی در طراحی فضای سبز

نسبت طلایی در طراحی فضای سبز

با استفاده از المان هایی مانند نسبت طلایی در طراحی فضای سبز می توانید بدون توجه به گیاهانی که انتخاب می کنید، باغ هایی ایجاد کرده که به چشم بیننده جذاب و آرامش بخش باشند. در این مقاله درباره طراحی فضای سبز و باغ ها با استفاده از المان های هندسی و نسبت طلایی صحبت خواهیم کرد.

استفاده از هندسه و نسبت طلایی در طراحی فضای سبز و باغ


در طول قرن ها، طراحان از مستطیل و نسبت طلایی برای طراحی باغ و فضای سبز استفاده می کردند، حتی بدون این که متوجه استفاده از این المان ها بشوند. اگر برای شما باور نکردنی است، کافیست نگاهی به باغ ها و فضای سبز اطراف خود بیاندازید. چند گروه 3، 5 و 8 تایی از گیاهان را در طراحی فضای سبز خود می بینید؟ شما به طور ناخودآگاه از این ترتیب در کاشت گیاهان استفاده کردید، چون این نوع گروه بندی به این صورت را جذاب دانستید، بدون اینکه بدانید آنها از المان نسبت طلایی پیروی می کنند. بسیاری از باغ های ژاپنی به خاطر طراحی های آرامش بخش معروف هستند، زیرا که از این المان های هندسی و مستطیل و نسبت طلایی در طراحی فضای سبز خود بهره برده اند.

نسبت طلایی در طراحی فضای سبز

نسبت طلایی در طراحی فضای سبز

مستطیل طلایی چیست؟


باغی که از نسبت طلایی پیروی می کند، در ابتدا طراحی خود را با یک مستطیل طلایی شروع می کند. برای این کار اندازه اضلاع کوتاه مستطیل طلایی را با ضرب طول در 0.618 بدست می آورند. اگر اندازه عرض مستطیل را می دانید، کافیست برای بدست آوردن اندازه طول آن، عرض را در 1.618  ضرب کنید.

نسبت طلایی در طراحی فضای سبز


یکی دیگر از جنبه های نسبت طلایی، دنباله فیبوناچی است، که به صورت 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8… معرفی می شود.

برای به دست آوردن عدد بعدی در دنباله، دو عدد آخر را با هم جمع کرده یا اینکه عدد آخر را در 1.618 (که در پارت قبل گفتیم) ضرب کنید. از این اعداد برای تعیین تعداد گیاهان در هر گروه استفاده می شود. حتی شما در هنگام خرید بسیاری از گیاهان و گل ها خواهید دید که آن ها به طور تصادفی در دسته های 3، 5، 8 و غیره بسته بندی شده اند.

همچنین می توانید از این نسبت ها برای تعیین ارتفاع گیاهانی که در کنار هم رشد می کنند در گلکاری فضای سبز، استفاده کنید. مثلا یک درخت 6 فوتی، سه درخت 4 فوتی و 8 گیاه چند ساله 2.5 فوتی را در کنار هم بکارید تا باغ و فضای سبز شما را جذاب و گیرا کند. حتی می توانید از آبنما در طراحی فضای سبز در کنار گیاهان استفاده کنید.

طراحی فضای سبز یک رشته تخصصی است که نیاز به دانش کافی در طراحی و هندسه دارد، شرکت گل پونه مهر نقش جهان علاوه بر ارائه خدمات طراحی فضای سبز، نگهداری فضای سبز را نیز پوشش می دهد، با ما تماس بگیرید.

هرچند در این مقاله ضرایب لازم برای ایجاد طول و عرض ها را به شما دادیم، اما اگر شما از زیبایی و ظرافت ریاضیات لذت می برید، می توانید با چند تمرین هندسی بیشتر آن را درک کنید.
هنگامی که یک گراف روی کاغذ می کشید، می توانید از این شکل برای محاسبات با اختصاص یک واحد اندازه گیری، مانند فوت یا اینچ، به هر مربع، ابعاد استفاده کنید. چطوری:

  • یک مربع بکشید.
  • یک خط بکشید تا مربع را به دو نیم تقسیم کنید، به طوری که یک نیمه بالا و یک نیمه پایین داشته باشید.
  • یک خط مورب بکشید، تا نیمه بالایی مربع را به دو مثلث تقسیم کنید، طول خط مورب را اندازه بگیرید. این اندازه گیری شعاع کمانی است که باید بکشید.
  • با استفاده از یک پرگار ساده، یک آرک با شعاع که در مرحله قبل تعیین کرده اید، بکشید. کمان باید گوشه سمت چپ پایین و سمت چپ را لمس کند. بالاترین نقطه کمان طول مستطیل طلایی شماست.
دنباله های فیبوناچی در طبیعت برای طراحی فضای سبز

دنباله های فیبوناچی در طبیعت برای طراحی فضای سبز

استفاده از نسبت طلایی در طراحی فضای سبز مورد علاقه هنرمندان و معماران است، اگرچه گاهی اوقات بدون اینکه خود بدانند، به خصوص در ساختمان های تاریخی استفاده کرده اند؛ برای مثال، پارتنون ممکن است نشان دهنده نسبت طلایی باشد، یا نباشد، برای همین مشخص نیست که حتما براساس نسبت طلایی طراحی شده باشند.
Vitruvian Man کشیده شده توسط لئوناردو داوینچی که با دوایر و مربع ها کشیده شده است، باز هم ممکن است از این رابطه طلایی استفاده کرده باشد، شایدم نه. به نظر می رسد ساختمان های رنسانس و بعد از آن، حتی بعضی از باغ هایش از این اندازه گیری ها برای ایجاد فضای جذاب و گیرا استفاده کرده اند. اما گاهی اوقات الگوهایی را در جایی می بینیم که وجود ندارند.

گفته می شود که تعداد گلبرگ های یک گل یک عدد دنباله فیبوناچی است، اما استثناهای زیادی وجود دارد.

استفاده از هندسه و نسبت طلایی در فضای سبز و باغ

استفاده از هندسه و نسبت طلایی در فضای سبز و باغ

در طراحی فضای سبز، به غیر از مواقعی که از طراحی خاصی پیروی کنیم، از کاشت تعداد زوج گونه های خاص اجتناب می کنیم، زیرا گروه بندی هایی با شماره های فرد برای چشم دلپذیرتر هستند.

این که آیا ما جذب نسبت طلایی و دنباله فیبوناچی یا اثرات زیباشناختی که باعث می شوند، می شویم، یا نه زیاد مشخص نیست.

این اعداد در طبیعت رایج و احتمالاً منعکس کننده جنبه های عملی زندگی هستند. در دنیای انسانی مان ممکن است آنها را در جایی ببینید که در واقع حضور ندارند یا روی شما تاثیر گذاشته و آنها را جذاب ببینید.