7 نکته برای بهبود رابطه و قوی نگه داشتن آن - کلینیک روانشناسی آوان | مرکز روانشناسی پاسداران

7 نکته برای بهبود رابطه و قوی نگه داشتن آن

فهرست مطالب

نکات کلیدی این مطلب:

  • روابط می تواند منبع معنا باشد، که ممکن است شامل تعهد، فداکاری و رشد شخصی باشد.
  • انتقاد، تحقیر، حالت تدافعی و سنگ اندازی از جنبه های کلیدی روابط ناسالم هستند.
  • ساخت رابطه ای شاد و رضایت بخش نیاز به تلاش از طرف هر یک از طرفین دارد، و این طبیعی است که در روابط روزهای سختی را هم بگذرانیم.

کلینیک آوان – در روانشناسی، بسیاری از محققین کیفیت رابطه را برحسب میزان رضایت هر یک از طرفین از رابطه تصور می کنند. این بر بعد لذت‌گرایانه رابطه (لذت یا شادی) تمرکز می‌کند. اما، البته، روابط سالم بیشتر از احساس خوب شماست. به عنوان مثال، روابط می توانند منبع معنا باشند، که شامل تعهد، فداکاری و رشد شخصی می باشند.

برای درک بهتر کیفیت رابطه خود، موارد زیر را بررسی کنید:

  1. معنی: آیا رابطه منبع معناست؟
  2. رشد شخصی: آیا رابطه منبع کلیدی الهام، حمایت و تشویق برای خودسازی است؟
  3. به اشتراک گذاری هدف: آیا اهداف مشترکی دارید و همچنین از اهداف شخصی یکدیگر حمایت می کنید و موفقیت آن را بایکدیگر جشن می گیرید؟
  4. بخشش در رابطه: آیا هر یک از شرکا، شریک دیگر را بیشتر از خود اولویت در قرار می دهند؟

روابط ناراضی

اگرچه مهم است که یاد بگیرید چگونه تشخیص دهید که چه زمانی یک رابطه خوب پیش می رود، اما به همان اندازه مهم است که به دنبال سیگنال هایی باشید که یک رابطه خوب پیش نمی رود. محققان چهار جنبه کلیدی از ارتباطات بین فردی را شناسایی کرده اند که می تواند به روابط ناسالم کمک کند.

  1. انتقاد: از شخصی انتقاد می کنید تا شخصیت او را مورد حمله قرار دهید. این با ارائه نظر مفید یا ابراز شکایت متفاوت است.
  2. تحقیر: تحقیر فراتر از انتقاد است زیرا برتری اخلاقی شما را نسبت به شخص دیگر در بر می گیرد. این می تواند شامل تمسخر افراد، مانند نام بردن از آنها، تقلید از زبان بدن آنها با هدف تمسخر باشد. هدف این است که به آنها احساس تحقیر یا بی لیاقتی بدهیم، که این احساس وحشتناکی برای القا یا دریافت از کسی است.
  3. حالت تدافعی: طبیعی است که گاهی اوقات حالت تدافعی داشته باشید، به خصوص اگر استرس خاصی دارید یا خسته هستید. گاهی اوقات ممکن است احساس کنید که حمایت مناسبی دریافت نمی کنید یا ممکن است نقش قربانی را بازی کنید تا دیگر تقصیر متوجه شما نباشد. اما پاسخ‌های تدافعی اغلب سرزنش را به گردن شریک زندگی می‌اندازد که معمولاً بهترین راه برای انجام این کار نیست. این به طرف مقابل می گوید که ممکن است او را جدی نگیرید و اشتباهات خود را قبول نخواهید کرد.
  4. سنگ اندازی: سنگ اندازی اغلب در پاسخ به تحقیر است. این زمانی اتفاق می‌افتد که شنونده‌ای که اظهارات طعنه‌آمیز یا پیام های تمسخرآمیز دریافت می‌کند، در نهایت خاموش می‌شود و دیگر به طرف مقابل پاسخ نمی‌دهد. آنها سعی می کنند با مشغول بودن، فاصله گرفتن یا صرفاً ترک حضور خود از رویارویی با شریک زندگی خود اجتناب کنند.
7 نکته برای بهبود رابطه و قوی نگه داشتن آن

چگونه روابطی شاد ایجاد کنیم

  1. ارتباط عاطفی قوی ایجاد کنید. بر اساس تحقیقات روانشناسی، یکی از مهم ترین عوامل پیش بینی کننده یک رابطه سالم، پاسخگویی عاطفی است. این شامل ارسال نشانه‌ها (به عنوان مثال، کلامی یا فیزیکی) برای شریک زندگی‌تان و پاسخ دادن او به آن‌ها (به عنوان مثال، تسکین‌دهنده، تشویق‌کننده) است.
  2. نسبت به یکدیگر آسیب پذیر باشید. وقتی شرکای زندگی نسبت به یکدیگر آسیب پذیر می شوند، این به توسعه و تقویت اعتماد متقابل کمک می کند.
  3. صادق باشید. این می تواند با آسیب پذیری همراه باشد، اما سایر اشکال ارتباطی را نیز در بر می گیرد. یک رابطه سالم احتمالاً مبتنی بر دروغ نخواهد بود.
  4. درگیری های «سالم» داشته باشید. درگیری ها در هر رابطه ای اجتناب ناپذیر هستند، اما نحوه برخورد با آنها ضروری است.
  5. چیز جدیدی را امتحان کنید. این به ویژه در صورتی مفید است که رابطه شما کهنه شده باشد، و می تواند جرقه ای برای شعله ور شدن رابطه باشد. (مثلاً رفتن به یک رستوران جدید برای قرار ملاقات).
  6. مشکلات را به صورت تیمی حل کنید. این می تواند به تقویت هویت شما به عنوان یک “ما” به جای “من” و “شما” کمک کند و مهارت های حل مسئله با یکدیگر را تقویت کند (به عنوان مثال، این می تواند از بازی در اتاق فرار گرفته تا کمک خواستن از شریک زندگی خود برای مشکل در محل کار متغیر باشد.)
  7. در مورد اهداف و رویاهای خود صحبت کنید. به اشتراک گذاشتن امیدها و ارزش‌های اصلی مشابه می‌تواند به شما کمک کند تا آنچه را که در وهله اول شما را به سوی یکدیگر جذب می‌کرد، دوباره احیا کنید.

در پایان

ساخت رابطه ای شاد و رضایت بخش نیاز به تلاش از طرف هر یک از طرفین دارد، و این طبیعی است که در روابط روزهای سختی را هم بگذرانیم. با استفاده از استراتژی هایی که در این مطلب ذکر شد، می توانید روابط خود را بهبود بخشید و امیدواریم آن را قوی نگه دارید.

مطالب مرتبط:

4 رفتار تضعیف کننده رابطه از نگاه “جان گاتمن”

10 نشانه غفلت عاطفی در رابطه شما

5/5 - (1 امتیاز)
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها