7 ویژگی افرادی که دارای سلامت روان هستند - کلینیک روانشناسی آوان | مرکز روانشناسی پاسداران

7 ویژگی افرادی که دارای سلامت روان هستند

فهرست مطالب

کلینیک روانشناسی و مددکاری آوان – افرادی که از نظر روانی قوی و انعطاف پذیر هستند در طول زمان بر ناملایمات زندگی خود غلبه می کنند، درس های ارزشمندی از آنها می آموزند و اغلب می توانند با شکست های به ظاهر غیرممکن مقابله کنند. آنها به طور کلی دارای بلوغ عاطفی و مکانیسم های دفاعی سازگار هستند.

تاب آوری با آسیب شناسی روانی همبستگی منفی دارد و با سلامت روانی خوب، مهارت های مقابله، انعطاف شخصیتی و سازگاری همبستگی دارد. افراد تاب آور تمایل دارند در هنگام اختلاف نظر دیدگاه دیگران را بشنوند، مشکلات را در طول زمان حل کنند و نتایج مثبت بیشتری در زندگی نسبت به نتایج منفی داشته باشند.

سلامت روان با تاب آوری مرتبط است. اکثر مردم در مقطعی احساس افسردگی یا اضطراب می کنند، اما افرادی که دارای تاب‌آوری یا انعطاف پذیری روانی هستند از منابعی که در دسترس دارند برای بهبود شرایط استفاده می کنند. به عنوان مثال، از آنجایی که از نظر عاطفی بالغ هستند، واقعیت را همان طور که هست می بینند، به دنبال حمایت هستند و در حل مشکلات خود فعال هستند.

افراد با انعطاف‌پذیری روانی مشکل خاصی در بلوغ عاطفی ندارند، که اغلب نشانه آسیب‌شناسی روانی شدیدتر، از جمله چندین اختلال شخصیت است. افراد نابالغ عاطفی ممکن است جوانب را فقط از منظر خودشان ببینند، احساس کنند مشکلاتشان بزرگتر از دیگران است و دیگران را به خاطر مشکلاتی که خودشان ایجاد کرده اند سرزنش کنند. علاوه بر این، ادراک آنها از واقعیت غالباً با آنچه که «احساس می‌کنند» مغلوب می‌شود، نه حقایق و واقعیت.

بنابراین، چگونه افراد انعطاف‌پذیر می‌توانند به خوبی از پس شکست‌ها برآیند؟ اغلب با نشان دادن ویژگی های زیر:

1. آنها با واقعیت به همان شکلی که هست برخورد می کنند و مستقیماً با چالش ها مقابله می کنند.

افراد با انعطاف‌پذیری روانی حقایق، تجربه ها و بازخوردهای متخصصان و اطرافیان خود را بررسی می‌کنند. آنها تاریخ یا واقعیت را از نظر ذهنی تغییر نمی دهند و به تجدید نظر در رویدادهایی که روی داده اند اعتقاد ندارند. رویارویی با واقعیت اغلب شامل برنامه ریزی و دیدن وضعیت و گفتگوی مکرر با دیگران است تا آنها برای عواقب رفتار خود و هر آنچه که در زندگی به سراغشان می آید آماده باشند.

2. عواقب انتخاب های خود را می پذیرند.

آنها مسئولیت اعمال و آثار تصمیمات خود را بر عهده می گیرند. آنها صدمات و دردهایی را که در نتیجه تصمیمات خودشان ایجاد می شود نادیده نمی گیرند و با سرزنش دیگران برای مشکلاتی که خودشان ایجاد می کنند، نقش «قربانی» را بازی نمی کنند. آنها همچنین در مواقع سخت نسبت به خود دلسوز هستند، زیرا می دانند که در هر شرایطی تلاش می کنند تا بهترین کار را انجام دهند.

3. توانایی نظارت بر خود را دارند.

خود نظارتی به این معناست که فرد بتواند از رفتار، احساسات و افکار خود آگاهی داشته باشد و احساسات و پاسخ های خود را بر اساس موقعیت تنظیم کند. آنها فعالانه در مورد مسائل و مشکلات خود، کمک می گیرند و مسئولیت اعمال خود را بر عهده می گیرند و می بینند که چگونه اعمال آنها بر دیگران تأثیر می گذارد.

4. توانایی اصلاح خود را دارند.

از آنجایی که آنها از اشتباهات خود درس می گیرند، در زندگی خود پیامدهای مثبت بیشتری نسبت به پیامدهای منفی ایجاد می کنند. آنها در پاسخ ها و محدودیت های خود قابل اعتماد و ثابت هستند.

5. آنها می توانند دردها و تجربیات گذشته خود را معنا کنند و چارچوبی معنوی برای معنا بخشیدن به اتفاقات بد داشته باشند.

تعالی کلید تاب آوری است. “کسی نمی تواند یک مشکل را با همان سطح آگاهی که برای ایجاد آن استفاده شده است حل کند” (انیشتین). افراد دارای انعطاف‌پذیری روانی می‌توانند از تجربیات منفی خود به طرق مختلف فراتر روند. به عنوان مثال، بتهوون سمفونی نهم خود را با هدایت ناامیدی خود بر ناشنوایی خود نوشت. در این فرآیند، او از چالش‌های خود فراتر رفت و نقشی زیبا در دنیای موسیقی و هنر داشت. افراد قوی ذهنی اغلب سعی می کنند از تجربیات خود در مبارزه و آسیب برای کمک به دیگران استفاده کنند.

6. آنها درگیر رئالیسم عاطفی نیستند. آنها می توانند همزمان به احساسات و حقایق دسترسی داشته باشند.

واقع گرایی عاطفی این است که فرد، واقعیت را بر اساس آنچه که احساس می کند، پایه گذاری کند. در این الگوی تفکر، احساسات غلبه می‌کنند و می‌توانند بر نحوه درک محتوا و تعیین واقعیت تأثیر بگذارند، که ممکن است تحریف شود زیرا مبتنی بر یک لنز کاملاً احساسی است.

اگرچه افراد قوی از نظر روانی می توانند مانند هر کس دیگری با احساسات غلبه کنند، آنها در آزمایش واقعیت شرکت می کنند. این توانایی تشخیص تفاوت بین احساسات درونی آنها و دنیای بیرونی است. بنابراین، آنها می توانند به طور مداوم به ذهن منطقی خود دسترسی داشته باشند. دسترسی به ذهن منطقی خود پس از مدت کوتاهی و به کار بردن حقایق و منطق در یک موقعیت، هم در بلوغ عاطفی و هم در انعطاف‌پذیری ذهنی بسیار مهم است.

7. با گذشته خود سر و کار دارند؛ آنها را دفن نمی کنند.

آنها می توانند وقایع ناراحت کننده عاطفی در گذشته خود را تشخیص دهند و با آنها مقابله کنند و همچنین تشخیص دهند که گذشته آنها ممکن است بر عملکرد فعلی آنها تأثیر بگذارد. علائم «دفن کردن» احساسات یا آسیب‌ها می‌تواند شامل پرخوری، اختلالات خوردن، مصرف الکل یا مواد مخدر، یا سایر رفتارهای اجباری یا مشکل‌ساز باشد. افراد قوی از نظر روانی به دنبال کمک حرفه ای می گردند یا راه دیگری برای متابولیسم درد خود پیدا می کنند، مانند ارتباط با عزیزان مورد اعتماد، یادداشت روزانه ، مراقبت از خود و… . با توانایی پردازش این رویدادها و ناامیدی ها یا آسیب ها، آنها در آینده با مشکلات در مقیاس بزرگتر گرفتار نمی شوند.

محمد امین مختاریان

مطالب مرتبط:

به این محتوا امتیاز دهید
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها