شاید همه ما عادت هایی داریم که بدون اطلاع از اینکه باعث خراب شدن دندان های‌مان ‌شود، آن را به صورت مداوم تکرار می‌کنیم و از عاقبت کار خود خبر نداریم، بهتر است همین الان که هنوز دیر نشده و دندان های شما آسیب جدی از عادت بد خوردن، آشامیدن و جویدن خود ندیده اند، به خوبی با آن ها آشنا شوید و هر کدام را که شما بزرگسالان یا کودکانتان انجام می دهید را کنار بگذارید. شنیده اید که می‌گویند جلوی ضرر از هر کجا بگیرید منفعت است؟ این هم یک نمونه از آن است. پس با من در این مطلب همراه باشید.

مشاوره تخصصی و رایگان

همین الان با یک کلیک تماس بگیرید

۰۲۱۹۱۰۰۹۹۱۸

چند عادت متداولی که باعث خراب شدن دندان ها می شود

این عادت ها آنقدر تکراری و ساده هستند که گاهی ما اصلا متوجه انجام آن‌ها نمی‌شویم. ولی از شما می‌خواهم یکبار برای همیشه این عادت ها را بدانید و برای کنار گذاشتن آن ها تلاش کنید تا در آینده دندان های خراب و پوسیده نداشته باشید و هزینه های دندانپزشکی و یا دردهای زیاد آن را متحمل نشوید.

۱. دندان قروچه

دندان قروچه از عادات بد که باعث خرابی دندان ها می شود

 دندان قروچه که باعث فشار دندان ها به هم می‌شود و فشار زیادی به آن ها وارد می‌کند، یکی از عادت هایی است که در زمان های عصبانیت، بدون متوجه شدن آن را تکرار کنیم. البته این عادت گاهی بدون کنترل ما در خواب انجام میشود، با بد خوابیدن و عادت بد در هنگام خواب ممکن است دندان های شما روی هم فشار خورده و به دندان ها آسیب وارد شود، برای جلوگیری از این اتفاق می‌توانید از محافظ مخصوص دهان ( مخصوص دندان قروچه) استفاده نمایید.

چنانچه روکش لمینت دارید، از دندان قرچه پرهیز کنید و اگر در خواب و به صورت غیر ارادی این اتفاق رخ می دهد، حتما از محافظ دندان استفاده نمایید، چرا که دندان قروچه احتمال برداشتن لمینت دندان را بسیار افزایش می دهد.

۲. مکیدن های مکرر در نوزادان

مکیدن زیاد نوزادان از عادات بد که باعث خرابی دندان ها

 مواظب کودکان و عادات آنان باشید، مکیدن انگشتان در سن ۵ یا ۶ سالگی میتواند باعث تغییراتی در ساختار فک کودک شود و یا در نوزادان مکیدن انگشت شست می‌تواند مشکلات دهان و دندانی برای آنان ایجاد نماید که در آینده علاوه بر خراب شدن دندان ها و فک؛ در تنفس و جویدن و حتی تکلم آنان نیز مشکل ایجاد شود. همچنین سعی کنید که هرگز کودکان خود را عادت به خوابیدن با شیشه شیر، ندهید. اینکار باعث پوسیده شدن و خراب شدن دندان ها می‌شود.

۳. جویدن یخ

جویدن یخ از عادات بد که باعث خرابی دندان ها می شود

شاید خود شما و یا اطرافیان شما به جویدن یخ عادت داشته باشند، توجه کنید که درست است که یخ یک ماده بدون قند است؛ اما سفتی آن می‌تواند باعث ایجاد آسیب در مینای دندان های شما شود و حتی باعث دندان درد در شما، علاوه بر آسیب به مینای دندان با جویدن یخ، شما با این کار باعث حساس شدن قسمت نرم دندان می‌شوید و از آن پس دندان های شما نسبت به تغییرات دمایی( مواد غذایی سرد و گرم) حساس می‌شود و احساس درد خواهید کرد.

۴. جویدن ناخن ها

جویدن ناخن از عادات بد استفاده از دندان

 شاید یکی از معمولی ترین عادت های بد در میان کودکان و نوجوانان ایرانی که متوجه آن نیستند جویدن ناخن باشد. باید بدانید که علاوه بر مسائل بهداشتی که اینکار به دنبال خواهد داشت، با جویدن ناخن، آسیب به مینای دندان وارد می‌شود و باعث خراب شدن دندان ها  و ضعیف شدن آن ها در برابر  ضربه خواهد شد.

۵. جویدن مداد

هنگام درس خواندن مداد را نجوید! خرابی دندان

این عادت گاهی آنقدر زیاد می‌شود که فرد علاوه بر جویدن مداد های خود به خودکار های خود نیز رحم نمی‌کند! اگر شما هم به این عادت بد که بسیار می‌تواند در خراب شدن دندان هاشما موثر باشد، دچار هستید؛ بهتر است تا دیر نشده و دچار دندان دردهای شدید نشده اید آن را کنار گذارید؛ زیرا این عادت نیز مانند جویدن یخ باعث شکستن و آسیب به مینای دندان شما خواهد شد. بیشتر بچه هایی که مداد و خودکار را بین دندان های خود فشار می دهند؛ باعث لق شدن دندان ها و آسیب جدی به آنها نیز خواهند شد. این فشار در دندان های ایمپلنت شده احتمال دارد باعث شکست فرایند ایمپلنت دندان شود.

۶. پیرسینگ زبان

برخورد لوازم تزییناتی روی زبان به دندان ها آسیب می زند

پیرسینگ زبان که به عنوان یکی از روش های زیبایی از آن استفاده می‌شود و با سوراخ کردن زبان به آن زیور آلات زینتی آویزان می‌شود که بسیار برای دندان ها مضر است و باعث خراب شدن دندان ها میگردد. در واقع برخورد ناگهانی دندان ها با این جسم فلزی می‌تواند آسیب زننده باشد و حتی برخورد این فلز و مجاورت آن با لثه باعث آسیب و عفونت های لثه و درنتیجه لق شدن دندان ها نیز خواهد شد.

۷. مسواک زدن های سخت

شاید کمی خنده دار بنظر برسد که خود مسواک زدن که یکی از عوامل بهداشتی است می‌تواند باعث آسیب و خراب شدن دندان ها شود! اما این حقیقت دارد. گاهی با محکم و سخت مسواک زدن، مینای دندان ها تحریک شده و این باعث خرابی دندان ها می‌شود. معمولا افرادی که دخانیات زیاد مصرف می کنند یا از بوی بد دهان رنج می برند؛ سعی می کنند با مسواک های سخت و طولانی این مشکلات را رفع نمایند! این کار را انجام ندهید.

۸. فشار آوردن به دندان ها

شاید یکی از بدترین عادت های ما این است که می‌خواهیم هر چیزی را با دندان هایمان باز کنیم، مثل باز کردن درب قوطی و یا کیسه های پلاستیکی و یا حتی باز کردن پسته  و فندق ها که این کارها اصلا درست و اصولی نیست، حتی خوردن مواد خوراکی سخت و سفت مثل آبنبات های سفت هم میتواند برای دندان ها ضرر داشته و باعث شکستن یا خراب شدن دندان ها شود. دقت داشته باشید که  فشار زیاد می تواند به بخش های مختلف آناتومی دندان آسیب وارد کند.

۹. نوشابه ها

نوشیدنی های قند دار مینای دندان را خراب می کنند

 آیا شما می‌دانستید که خطر استفاده از یک لیوان نوشابه می‌تواند برای شما برابر با ۱۱ قاشق چای خوری قند باشد؟ علاوه بر این موضوع نوشابه های گازدار دارای اسید هستند و می‌تواند در مرور زمان و استفاده بیش از حد، باعث آسیب به دندان های شما شود. در این میان افرادی بر این تصور اند که استفاده از نوشابه های ورزشی آسیبی به دندان ها وارد نخواهد کرد در صورتی که این نوشابه ها دارای قند زیادی است و بسیار برای دندان ها مضر هستند، بهتر است در هنگام ورزش از آب برای تامین آب از دست رفته خود استفاده نمایید.

۱۰. از دیگر موارد که می‌تواند در صورت استفاده زیاد، باعث خراب شدن دندان های شما گردد:

  • استفاده از دخانیات
  • استفاده از مواد غذایی چسبنده
  • چیپس سیب زمینی
  • نوشیدن زیاد قهوه
  • زیاد خوردن
  • استفاده از مشروبات الکلی

آیا شیر باعث خراب شدن و پوسیدگی دندان می شود؟

مصرف شیر در کودکان و برای دندان های شیری که به به صورت موقتی رشد می کنند تا اندازه ای مضر است! در چه صورت؟ وقتی کودت به صورت دائم شیر مصرف کند می تواند برای دندان های شیری مضر باشد و در سنین بالاتر با مصرف بیش از اندازه نوشیدنی ها از جمله شیر طبیعی، شیر خشک، آبمیوه و نوشابه، که هر یک حاوی درصدی مواد قندی هستند، باعث پوسیدگی دندان می شوند.

شاید بگویید این دندان ها موقت هستند! اما اگر زود خراب شوند؛ باعث درد دندان، مشکلات جویدن و آشامیدن و همچنین تاثیر منفی بر ظاهر کودکان دارد و حتی  در موارد شدید می تواند بر لثه و رشد نامناسب دندان های اصلی و ایجاد برخی مال اکلوژن های دندانی نیز تاثیراتی بگذارد.

عادت ها فوق، از موارد شایع در بین مردم هستند و در صورت رعایت آنها، سلامت دندان های خود را برای مدت زمان خیلی بیشتر حفظ خواهید کرد. پیشنهاد می کنیم؛ علاوه بر رعایت موارد فوق، با رعایت بهداشت دهان و دندان خود نیز تا حد امکان رعایت کنید تا همیشه دندان هایی سالم و زیبا داشته باشید.

اهمیت چکاپ دندان ها در چیست؟

چکاپ دوره ایی دندان
چکاپ دندان از موثر ترین راه های پیشگیری از آسیب دیدن دندان ها

به صورت خلاصه، چکاپ دندان پزشکی، شما را از خطرات زیر دور می کند:

  • پوسیدگی دندان،
  • عفونت دهان و دندان،
  • برخی بیماری ها و سزطان های دهانی،
  • گسترش بوی بد دهان.

یکی از فاکتورهای زیبایی، داشتن دندان هایی سالم و زیباست. پس لازم است که مراقبت های لازم از آن ها به عمل آید. یکی از اقداماتی که لازم است انجام شود تا دندان ها در معرض خطر انواع آسیب های دندانی قرار نگیرند، چکاپ های دوره ای است. یک تصور غلط در اذهان وجود دارد که دندان ها تا زمانی که ظاهر سالمی داشته باشند و فرد دردی را احساس نکند، نیاز به درمان و رسیدگی ندارد! در حالی که اگر معاینه های منظم توسط دندانپزشک صورت گیرد، بسیاری از بیماری ها را می توان در روزهای اولیه بروز تشخیص و نسبت به درمان آن اقدام کرد. ضمن اینکه همیشه گفته می شود که پیشگیری بهتر از درمان است.

مشاوره تخصصی و رایگان

همین الان با یک کلیک تماس بگیرید

۰۲۱۹۱۰۰۹۹۱۸

کلینیک دندانپزشکی سریتا میتواند با ارائه کلیه خدمات مربوط به اصلاح و ترمیم دندان، شما را از شر دندان های معیوب خلاص کرده و لبخندی زیبا را به شما هدیه دهد. در صورت نیاز به مشاوره و راهنمایی در رابطه با انتخاب روش مناسب برای ترمیم دندان های خود، می توانید با ما تماس حاصل فرمایید. همچنین جهت سهولت بیشتر در رزرو نوبت و اطلاع از قیمت خدمات دندانپزشکی، می توانید از اپلیکیشن دکتر سریتا نیز استفاده فرمایید.