وبلاگ مقالات

دارایی کریپتویی بادوام چیست؟ + معرفی بهترین‌ها

Quality asset یا دارایی کریپتویی بادوام چیست؟

به زبان ساده Quality Asset یا دارایی بادوام به آن دسته از دارایی دیجیتال گفته می‌شود که پشتوانه‌ی قوی‌ای دارد و حتی در یک بازار نزولی یا خرسی نیز می‌تواند مفید واقع بشود. جدای از ارزهای دیجیتال پرچمدار مانند بیت‌کوین و اتریوم در واقع باید بگوییم این دسته از دارایی‌ها ارزشمند باکیفیت، با دوام و سودمند هستند. ما از سال 2020 جدای از ارزهای دیجیتال پرچمدار مانند بیت‌کوین و اتریوم شاهد رشد پروژه‌هایی بودیم که دارای این وضعیت بودند و حتی در بازارها نزولی نیز موفق عمل کردند. این پروژه‌ها حاصل کار عده‌‌ای از خلاق‌ترین ذهن‌ها بر بستر پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌ها با سرمایه‌ی بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر بودند. ما در این مقاله سعی داریم تا این مفهوم را کاملاً بررسی کرده و ببینیم کدام رمز ارز‌ها، دارایی کریپتویی با دوام نام می‌گیرند. با ما همراه باشید.

یک دارایی دیجیتال بادوام به چه چیزی گفته می‌شود؟

اول از همه باید بگوییم که این موضوع به دیدگاه شما و تسلطی که به بازار مالی دارید برمی‌گردد. به عنوان مثال در یک بازار ریزشی تمام آلت‌کوین‌ها (تمامی کوین‌ها به‌غیراز بیت‌کوین) نسبت به اتریوم افت ارزش داشتند، اتریوم هم نسبت به بیت‌کوین افت ارزش داشت. اما این موضوع دلیل نمی‌شود که هیچ رمز ارزی دارایی کریپتویی بادوام به حساب نیاید. در واقع دارایی‌ هایی هم وجود دارند که با وجود افت ارزش هنوز کارکردی سودآور برای دارندگانش داشته‌اند.

ما از زمانی که بیت‌کوین منتشر شده تا امروز، شاهد عرضه تعداد بسیار زیادی ارز دیجیتال بوده‌ایم. بسیاری از آنها از بین رفته‌اند و بسیاری دیگر نیز ارزش چندانی ندارند. اما در این میان تعدادی ارز دیجیتال هم هست که توانستند از نوسانات بازار جان سالم به در برده با گذشت زمان همچنان تأثیرگذاری خود را حفظ کنند. این دسته از رمز ارزها در بازارهای نزولی نیز از بین نمی‌روند. بلکه گاهی حتی می‌توانند مفید واقع بشوند و نقش مهمی در اکوسیستم خود به شکلی کلان‌تر ایفا بکنند.

What is a bear or falling market?

بازار خرسی یا ریزشی چیست؟

برای درک بهتر مفهوم دارایی های با دوام بد نیست که ابتدا کمی مفهوم بازارهای ریزشی را بررسی کنیم. یک بازار نزولی دارای چند ویژگی بسیار مهم است که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.

  • شرایط تورم‌زا

یکی از مهم‌ترین نشانه‌های یک بازار نزولی تورم بالاست. به‌عنوان‌مثال سال 2022 را با همین تورم افسار گسیخته‌اش شناخت. یکی از دلایل مهم آن هم چاپ مقدار زیادی پول در طول زمان همه‌گیری کرونا بود و همین موضوع تورم آمریکا را 9.1 درصد رساند. رقمی که آخرین بار آمریکا آن را در سال 1980 تجربه کرده بود. همین تورم بالا یکی از عوامل شکل‌گیری این بازار ریزشی بود

  • نرخ بهره دلار آمریکا

هر چه تورم بالاتر برود بانک‌های مرکزی برای کنترل اوضاع شروع به اعمال سیاست‌های پولی سخت‌گیرانه‌تری می‌کنند. همین موضوع شرایط را برای دارایی‌های مالی پرریسک سخت و سخت‌تر می‌کند چرا که در این وضعیت مردم معمولاً سعی می‌کنند سرمایه خود را وارد فضایی بکنند که ریسک در آنها کمتر است.

در این وضعیت باتوجه‌به این که هنوز احتمال می‌رفت نرخ بهره باز هم بالاتر برود بسیاری از مردم دارایی‌های پرریسک خود مانند سهام و کریپتو را فروختند و در همین موقع بود که بسیاری از ارزهای دیجیتال یا نابود شدند یا ارزششان به شکلی غیرقابل‌بازگشت از بین رفت. در این وضعیت تنها دارایی های بادوام توانستند از این طوفان عبور کنند و همچنان ارزشمند باقی بمانند.

  • کاهش اعتبار و نرخ بهره خرده‌فروشی

آغاز یک بازار نزولی معمولاً با کاهش اعتبار و خروج سرمایه گذاران ضرر کرده آغاز می‌شود. به عنوان نمونه پروژه (terra) باعث شد تا بسیاری از سرمایه گذاران بزرگش ورشکست بشوند و باعث شکل‌گیری خسارت‌های فراوانی شد. به جز این هم تنها چند هفته پس از شکست پروژه لونا کمپانی three Arrows Capital اعلام ورشکستگی کرد و پلتفرم سلسیوس نیز به شکل موقت برداشت‌ها را متوقف کرد.

هرچند که سقوط کمپانی‌های این‌چنینی ضربه‌ی سختی برای بقیه بازار ارز دیجیتال بود؛ اما اتفاق‌های این‌چنینی معمولاً در یک بازار مالی بزرگ اتفاق می‌افتد و خیلی غیرطبیعی نیست. دراین‌بین، quality asset جای خود را در بازار حتی با وجود نوسانات حفظ می‌کند. همچنین در مورد “کاهش ارزش پول” بیشتر بخوانید.

دارایی های بادوام کریپتویی کدام‌ها هستند؟

دارایی های بادوام کریپتویی کدام‌ها هستند؟

حالا که کمی با این مفهوم بیشتر آشنا شده‌ایم بد نیست که دراین‌بین نگاهی داشته باشیم به چند تا از مهم‌ترین Quality asset های موجود در بازار کریپتو.

  • بیت‌کوین

عده‌ای اعتقاد دارند که در بازار کریپتو بیت‌کوین تنها دارایی بادوام و وبا کیفیت واقعی به حساب می‌آید.  تفکر ماکسیمالیستی می‌گوید که یک سرمایه ‌گذار ابتدا با سرمایه‌گذاری روی بیت‌کوین وارد بازارهای مالی دیجیتال می‌شود. سپس سراغ اتریوم می‌رود و بعد برای سود بیشتر این دو را رها کرده به سراغ سرمایه گذاری روی آلت‌کوین‌ها می‌رود. سپس بعد از این‌که بیشتر سرمایه خود را در بازار خرسی از دست داد بار دیگر به بیت‌کوین برمی‌گردد و متوجه می‌شود که هیچ ارز دیجیتالی بهتر و باارزش‌تر از بیت‌کوین نیست.

به بیت‌کوین طلای دیجیتال نیز گفته می‌شود همواره رمزارز شماره یک شناخته شده. اگر امروز بازار کریپتوکارنسی وجود دارد به‌خاطر وجود بیت‌کوین است. تعداد بیت‌کوین یک عدد ثابت است و به عنوان پول سخت یا هاردمانی تعریف می‌شود.

ما هم چه طرف‌دار بیت‌کوین باشیم و چه نه این رمزارز همچنان پرچمدار بازار است و تمامی رقبای خود را از جمله گذر زمان را شکست داده. پس در نتیجه باید گفت که بله بیت‌کوین جزو دارایی های با دوام است.

  • اتریوم

دومین بلاک‌چین مطرح در جهان و بستری برای قرارداد هوشمند. اتریوم باعث به وجود آمدن انقلاب‌های مهم در حوزه‌ی مالی شده است. این اتریوم بود که بستر را برای ایجاد و رشد برنامه‌های غیرمتمرکز فراهم کرد و در بسیاری از جاها باعث حذف واسطه‌هایی مانند بانک‌ها دولت‌ها و بیمه شد.

درست است که اتریوم کمی کند است و کارمزد زیادی برای تراکنش‌ها دریافت می‌کند؛ اما همچنان انتخاب اول پروژه‌های غیرمتمرکز و قرارداد هوشمند است. یکی از دلایلش همین اولین و پیشرو بودن اتریوم است. اثر شبکه‌ای هم از دلایل مهم موفقیت اتریوم به حساب می‌آید.

خلاصه که اتریوم همچنان رهبر حوزه‌ی خود به حساب می‌آید و با آپدیت اتریوم دو قصد دارد تا به این صدر نشینی ادامه نیز بدهد. این ارز دیجیتال هم باتوجه‌به این موارد و موارد بی‌شمار دیگر که در این مقاله به آنها اشاره نشد جزو دارایی های با دوام  یا همان Quality asset به حساب می‌آید.

  • چین لینک، مونرو، و پرچمداران دیگر

به جز بیت‌کوین و اتریوم چندین رمزارز دیگر هم وجود دارند که توانسته‌اند از طوفان بازار ریزشی جان سالم به در ببرند و همچنان ارزشمند محسوب بشوند. به عنوان‌مثال سرویس غیرمتمرکز اوراکل چین لینک که برای پشتیبانی از قرارداد‌های هوشمند طراحی شده و تا همین امروز با ارائه داده به اسمارت کانترکت‌های بیش از 1300 پروژه، باعث امن شدن بیش از 16 میلیارد دلار دارایی شده است. چین لینک نه‌تنها برترین رمزارز در حوزه‌ی خود می‌باشد؛ بلکه یکی از دارایی های با دوام نیز به حساب می‌آید.

در کنار این‌ها می‌توان به مونرو که یک شبکه بر پایه پرایوسی است نیز اشاره کرد. همچنین رمزارز‌های دیگری نیز وجود دارند که هم در حال توانسته‌اند از بازار ریزشی سربلند خارج شوند و هم در آینده و با انتشار وب 3 حرف‌های زیادی برای گفتن خواهند داشت. بخشی از توکن‌های بلاک‌چین لایه یک از این دسته هستند.

نکته‌ی پایانی

نکته‌ی پایانی

در این مقاله بررسی کردیم که به‌طورکلی، دارایی بادوام یا Quality asset به آن دسته از دارایی گفته می‌شود که در حوزه‌ی خود پیشرفته باشد و هم چنین فاندامنتالی قوی دارند. در بازار رمزارز همواره این بازار خرسی یا ریزشی است که باعث مشخص‌شدن این دارایی‌ها شده و در واقع آنها را آزمایش می‌کند. البته گذر زمان نیز داور خوبی برای نشان‌دادن ارزش یک رمزارز یا دارایی‌های دیگر است. از این‌که در این مقاله با ما همراه بودید از شما ممنونیم. موفق باشید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *