بلاگ

تبلت ها چه مشخصاتی دارند؟  راهنمای خرید تبلت ها | قسمت اول

آشنایی با تبلت ها

چند سالی است که نام تبلت‌ها زیاد به گوش می‌رسد. محصولاتی که با سر و صدای بسیار به تازگی وارد بازار شده‌اند و قیمت آن‌ها نیز اغلب با یک تبلت ارزان برابری می‌کند. اما اینکه تبلت‌ها واقعاً چه دستگاهی هستند و چه نکاتی برای خرید تبلت مهم است و چه کاری می‌توانند انجام دهند. نام دیگر تبلت‌ها ، لوح‌های اینترنتی است. با همین عنوان مشخص می‌شود که یکی از مهم‌ترین کاربردهای تبلت‌ها کار با اینترنت است. جی بست شما را با بهترین تبلت ها آشنا می کند.

تبلت یا لوح‌رایانه یک رایانه قابل حمل می‌باشد که از یک تلفن همراه یا دستیار دیجیتال شخصی بزرگتر بوده و دارای یک صفحه لمسی است. هدف اصلی تبلت انجام امور با استفاده از تماس صفحه نمایش به جای استفاده از صفحه کلید فیزیکی است.

تاریخچه 

علامتگذاری‌هایی که از نقاشی های روی دیوار غارها از ۳۰ هزار سال پیش به جا مانده، ثابت می کند که نوشتن و کارکردن روی یک صفحه مسطح یکی از آرزوهای دیرینه انسان است. شاید به جرات بتوان گفت که «تبلت‌ها» به همین دلیل است که در دنیای پرزرق و برق فناوری و مملو از انواع ابزارهای ارتباطی بزرگ و کوچک محبوبیت بسیاری یافته اند.

تبلت‌های امروزی در عین زیبایی و ضخامت بسیار کمی که دارند، عمقی وسیع برای انجام کارهای مختلف دارند. در گذشته افراد به این تبلت ها به عنوان ابزاری برای سرگرمی و بازی نگاه می کردند. اما این وسیله امروز براحتی می تواند جایگزین کامپیوترهای شخصی و لپ تاپ شود. کار کردن با تبلت ها در گذشته نیاز به قلمی داشت و می توان گفت که نمی توانستند حس واقعی را به انسان بدهند. اما تبلت های امروزی کاملا لمسی هستند و دیگر نیازی به قلم ندارند. از همین رو روز به روز به محبوبیت آنها افزوده می شود.

استیو جابز سال ۲۰۱۰ با معرفی رایانه لوحه‌ای iPad به سال‌ها تفکر درباره نوآوری در این عرصه پایان داد. در حقیقت جابز به شروع دوره جدیدی در عرصه سخت‌افزار رایانه‌ای کمک کرد. اگرچه چند سالی بود که تبلت‌های شخصی عرضه شده بود، اما iPad اولین دستگاهی بود که توانست از این قابلیت در بازار مصرف بخوبی بهره ببرد .

آشنایی با تبلت ها

کار با تبلت ها

ورودی اصلی اطلاعات یا به عبارت بهتر تمام کار با یک تبلت از طریق صفحه نمایش آن انجام می‌شود. زیرا این نمایشگر از نوع لمسی است و تنها کافی است با نرمی نوک انگشت به صفحه آن اشاره کنید تا دستور مورد نظر را انجام دهد.

تایپ و کلیک روی موضوعات مختلف از همین طریق انجام می‌شود. زیرا این صفحات از نوع خازنی یا حرارتی هستند و حساسیت بالایی در مقابل لمس دارند. صفحه نمایش تبلت‌ها به صورت چند لمسی ساخته می‌شوند یعنی در یک لحظه می‌توانید دو یا چند انگشت را برای اجرای دستورهای مختلف روی صفحه قرار دهید.

مثلاً زمانی که می‌خواهید یک عکس را در ابعاد بزرگ‌تر مشاهده کنید کافی است دو انگشت را روی صفحه گذاشته و آن‌ها را از یکدیگر دور کنید. با قرار دادن انگشت و چرخاندن آن در محیط یک دایره فرضی جهت برعکس خواهد شد.

سیستم عامل در تبلت ها

توانایی یک تبلت به نرم افزارهای درون آن است و نرم افزار نیز باید در محیط سیستم عامل مخصوص خود اجرا شود. این محیط می‌تواند سیستم عامل آندروید باشد با انبوهی از نرم افزارها که توسط کاربران تولید شده است. و یا سیستم عامل IOS شرکت اپل که فقط روی تبلت‌های مخصوص خودش به نام آی پد اجرا می‌شود. بیشترین تبلت‌های موجود در بازار مجهز به آندروید هستند. با این حال سیستم عامل آندرویدچ دارای نسخه‌های متعددی است و می‌توان گفت هرچه نسخه این سیستم عامل بالاتر باشد کارایی و انعطاف آن بیشتر است.

پشتیبانی از زبان فارسی در تبلت ها

توجه داشته باشید که توانایی پشتیبانی از زبان فارسی در تمام نسخه‌های آندروید، مخصوصاً نسخه‌های اولیه وجود ندارد. زبان فارسی را می‌توان با کمک برخی برنامه‌ها و تنظیمات یا با تغییر نسخه سیستم عامل به تبلت افزود ولی این کار نیز دردسرهای خود را دارد پس بهتر است از همان ابتدا، زبان فارسی روی دستگاه باشد.

توانایی های نرم افزاری تبلت ها

تبلت‌ها اغلب کاربردهای ساده یک کامپیوتر را دارند. البته نه با قدرتی که یک رایانه دسکتاپ برنامه‌ها را اجرا می‌کند اما از طریق آن‌ها می‌توانید به مرور اینترنت بپردازید. اسناد متنی را ویرایش کنید،‌ ایمیل‌ها را پاسخ بدهید و بسیاری موارد دیگر. اغلب نرم افزارهای اداری و حتی برخی از نرم افزارهای مهندسی روی تبلت‌ها قابل اجرا هستند. یکی از مواردی که در کار با نرم افزارهای مختلف اهمیت دارد توان پردازشی دستگاه است.

ادامه دارد…

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *