کاربرد گیاهان دارویی در فضای سبز

کاربرد گیاهان دارویی در فضای سبز

گیاهان دارویی در فضای سبز

گیاهان دارویی در فضای سبز

طراحی فضای سبز سنتی می تواند فواید بسیاری برای شما داشته باشد. گیاهان علاوه بر خدماتی که برای محیط دارند، زیبایی، سایه، غذا و زیستگاه حیات وحشی را به خانه شما خواهند آورد. گیاهان می توانند به عنوان دارو برای بدن، ذهن و روح عمل کنند. برای استفاده درست از گیاهان دارویی در فضای سبز باید بدانید چه گیاهانی را بکارید و هرکدام چه فوایدی برای شما دارند.

گیاهان دارویی در فضای سبز

گیاهان دارویی در فضای سبز

از ابتدای خلقت، انسان ها با گیاهان به عنوان منابع تغذیه و سلامتی رفتار کرده و با آن‌ها تکامل یافته اند. امروزه داروهای مدرن اغلب با تقلید از گیاهان فرموله شده یا با استفاده از گیاهان در ترکیب خود ایجاد می شوند. هرچه این گیاهان از حالت طبیعی خود دور شوند، استفاده از آن‌ها برای بدن ما دشوارتر خواهد بود. کاربرد گیاهان دارویی در فضای سبز بسیار است و می‌توانند برای شما مفید باشند. پس چرا یاد نگیریم که کدام گیاه می تواند به ما کمک کند و کدام را می توان در فضای سبز خانه یا فضای سبز بالکن کاشت و تکثیر کرد.

قدرت سازگاری و رشد گیاهان دارویی در فضای سبز


هنگام انتخاب گیاهان دارویی در فضای سبز باید چند نکته اساسی را در نظر بگیرید. بهتر است به گیاهان به چشم انسان ها نگاه کنید. آن‌ها شرایط رشد ایده آل مخصوص خود دارند. همه گیاهان در مکان خاصی، بومی به حساب می آیند. پیدا کردن اطلاعات در مورد این گیاهان و نکات لازم برای رشد مناسب آن‌ها در مکان مناسب آسانتر خواهد بود. برای همین لازم است موارد زیر را بیاموزید:

  • گیاه زمانی که به بلوغ می رسد چقدر بزرگ می شود؟ فضای کافی را برای گیاه فراهم کنید تا در دراز مدت سالم رشد کند.
  • گیاه در چه شرایطی از خاک و رطوبت رشد می کند؟ خاک منطقه یا فضای سبز شما ممکن است مرطوب، خشک، صخره ای، متراکم یا رس باشد، پس باید بتوانید نوع گیاهان دارویی در فضای سبز خود را با خاک موجود مطابقت دهید و مطمئین شوید که چه مقدار آب نیاز دارند.
  • چگونه گیاه در محیط پخش می شود (بذر؟ ریشه؟ یا ریزوم؟) و آیا مهار آن سخت است؟ دانستن این مساله نیازهای لازم برای نگهداری را مشخص می کند.
  • گیاه در چه دمایی رشد می کند؟ اطلاعات آب و هوایی در منطقه را در نظر بگیرید و ببینید که گیاهان دارویی در فضای سبز تحمل آن دما را دارند.

کاربرد گیاهان دارویی در فضای سبز باغچه و حیاط


باغچه یا حیاطی که در جلوی درب ورودی خانه است، اغلب بیشترین بازدیدکنندگان را دارد، برای همین توجه به زیبایی آن در تمام طول فصل بسیار اهمیت دارد. به علاوه، این فضا برای کاشت گیاهان دارویی در فضای سبز مناسب بوده تا در زمان نیاز برشی از گیاه یا برگ را جدا کرده و برای چای استفاده کنید. بدین ترتیب فضای سبز دارای گیاهانی خواهد بود که همه سال سبز و در معرض دید باشند. معمولاً فضای سبز در حیاط در قسمت ورودی باریک و فشرده است و گیاهانی که به نگهداری کمی نیاز دارند، برای آنجا مناسب هستند. برای مثال، گیاهانی که عاشق آفتاب و گرمایی که از درون خانه می آید.

در طراحی فضای سبز، کاربرد گیاهان دارویی در فضای سبز که در نزدیک ورودی کاشته می شوند، بیشتر است و بهتر مورد توجه قرار می گیرند. برای اضافه کردن ظرافت و رنگ، می توانید از گیاهان گلدانی در ورودی بهره ببرید.

رزماری

رزماری

رزماری

رزماری از گیاهان دارویی است که رشد عمودی داشته و به خاک خشک و آفتاب زیاد نیاز دارد. رزماری ضدباکتریایی، ضد التهاب و آنتی اکسیدانی است که به دلیل مزایای آن برای حافظه و عملکرد بالقوه آن روی بیماری آلزایمر شناخته و تحسین می شود.

اسطوخودوس

اسطوخودوس

اسطوخودوس

این گیاه چندساله چوبی از گیاهان دارویی در فضای سبز است و گل های ارغوانی معطر آن خاک های خشک و شرایط آفتابی را ترجیح می دهد. اسطوخودوس علاوه بر رنگ دادن به محیط، برای بهبود خواب، تقویت روحیه و کاهش دردهای حاد و مزمن کاربرد دارد.

مریم گلی

مریم گلی

مریم گلی

بسیاری از انواع گل های مریم گلی از آفتاب لذت می برند، این نوع از گیاهان دارویی در فضای سبز شاخ و برگ های همیشه سبز و گل های شگفت انگیز دارد. اما مریم گلی برای آنتی اکسیدان، ضد التهاب بودن و اثرات آن در تقویت حافظه شناخته می شود.

وینترگرین

وینترگرین

وینترگرین، زمستان سبز

این گیاه، یک پوشش سبز کم رشد است که توت های خوراکی قرمز زیبایی در زمستان دارد. از کاربرد دارویی در فضای سبز این گیاه می توان به کاهش دردهای موضعی، تسکین دردهای روماتیسمی یا تسکین سردرد اشاره کرد.

گیاهان دارویی آویشن

آویشن

آویشن

یکی از گیاهان دارویی همیشه سبز است. این گیاه بافتی زیبا و گل هایی شیرین دارد که در تابستان مورد علاقه گرده افشان ها است. این گیاه خواص آنتی اکسیدانی، ضدباکتریای و ضد قارچی داشته و برای کاهش التهاب نیز مفید است.

طراحی فضای سبز آپارتمان و میدان ها تنها به استفاده از مواد و قوانین طراحی اختصاص ندارد. انتخاب گیاهان مناسب و نحوه نگهداری هر منطقه یکی از موارد مهم در طراحی است. شرکت گل پونه مهر نقش جهان آماده است تا به شما در نگهداری، کوددهی و انتخاب بهترین روش های آبیاری و آفت کشی کمک کند، برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

کاربرد گیاهان دارویی در فضای سبز درون آپارتمان


هرکسی که در آپارتمان خود پنجره یا بالکن دارد، می تواند از کاربرد گیاهان دارویی در فضای سبز بالکن خود بهره ببرد. اگر در آب و هوای سردتر یا آپارتمان شهری زندگی می کنید، گیاهان دارویی در فضای سبز می توانند راهی برای نگهداری گیاهان و در دسترس داشتن دارو در طول سال باشند.

بیشتر گیاهان فضای سبز به 6 ساعت نور خورشید نیاز دارند. علاوه بر این، چند قانون کلی دیگر وجود دارد که برای داشتن یک فضای سبز شما موفق، باید به آنها توجه کنید:

  • بهتر است که گیاهانی که نیازهای یکسان مانند خاک و آبیاری دارند را در کنار هم قرار دهید.
  • از زیرگلدان های عمیق برای خارج شدن آب گلدان، جلوگیری کنید. همچنین این ظرف ها به هیدراته کردن ریشه ها از طریق خاصیت مویرگی کمک می کنند.
  • در نگهداری گیاهان دارویی در فضای سبز، برنامه ریزی مشخصی جهت کوددهی به گیاه در فصل رشد داشته باشید.
  • بهتر است گلدان را هر 1 یا 2 سال یک بار برای رشد ریشه ها عوض و بزرگ تر کنید.

گاهی لازم است که گیاهان را به درون آپارتمان بیاورید، پس بهتر است که گلدان سبکی را انتخاب کنید.

آلوئه ورا

آلوئه ورا

آلوئه ورا در فضای خانه

این گیاه رشد آرامی داشته ولی دارویی بی پایان برای شما خواهد بود. آلوئه ورا را می توان به صورت موضعی برای التیام خارش، سوختگی و سایر زخم ها استفاده کرد.

پیازچه

پیازچه

پیازچه

رشد آسان، این گیاه چندساله به خاکی غنی و زهکشی خوب نیاز دارد. آن را در بین گیاهان دارویی در فضای سبز خود نگه دارید تا از خواص ضد میکروبی، ضدالتهابی، آنتی اکسیدانی و ضد فشارش استفاده کنید.

نعناع

نعناع

نعنا

نعنا به سرعت رشد کرده و پخش می شود، بنابراین بهتر است آن را در ظرفی با اندازه مناسب بکارید. نعنا به دلیل توانایی آن در تسکین سردرد و محتوای خنک کننده‌اش شناخته می شود؛ همچنین برای دستگاه گوارش نیز مناسب است.

لیمو

لیمو

لیمو

این درخت کوچک، گرما دوست است و در هنگام گرما لیموهای آن رشد می کند. آب لیمو برای گلودرد مفید بوده و به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی برای درمان رماتیسم به کار برده می شود.

ریحان

ریحان

تولسی یا ریحان

این گیاه، یک ساله است که از دانه رشد کرده و در زمان بلوغ به 2 فوت می رسد. استرس را کاهش داده، انرژی بخش است و کورتیزول را متعادل می کند. این دارو در هند برای انواع بیماری های تنفسی، گوارشی و سایر بیماری‌ها تجویز می شود.