معرفی جزایر اطراف کیش و راه‌های دسترسی به آن‌ها

0 828

کشور ایران دارای جزیره‌های زیادی است که شما می‌توانید با رفتن به هر کدام از آن‌ها سفری عالی را تجربه نمایید. جزیره کیش یکی از مهم‌ترین جزیره‌های خلیج فارس است که تعداد زیادی از افراد سالانه به آن سفر می‌کنند و از تفریحات آن لذت می‌برند. تعداد افرادی که برای خرید تور کیش از تهران اقدام می‌کنند، بسیار زیاد است و این موضوع نیز به دلیل تفریحات جذاب و مکان‌های دیدنی این جزیره می‌باشد.

با وجود جذابیت‌های این جزیره نمی‌توانیم زیبایی سایر جزیره‌های خلیج فارس را منکر شویم. به همین دلیل در این مطلب تصمیم داریم تا شما را با سایر جزیره‌های اطراف کیش آشنا نماییم.

جزیره قشم

 

آشنایی با جزیره قشم

اگر قصد داشته باشید به بزرگترین جزیره خلیج فارس سفر کنید، باید قشم را انتخاب نمایید. این جزیره با مساحت 1491 کیلومتر مربع به عنوان بزرگترین جزیره در ناحیه خلیج فارس شناخته می‌شود. شاید برای شما جذاب باشد که بدانید مساحت این جزیره تقریبا 2.5 برابر بحرین می‌باشد.

قشم در حال حاضر به دلیل وسعتی که دارد به عنوان یک شهرستان شناخته می‌شود که دارای 69 روستا و شهر بوده و به عنوان نمونه می‌توان به شهرهای قشم، چاهو، لارک، حمیری، سوزا، درگهان، هنگام و …  اشاره نمود. نام قدیمی قشم در دوران ساسانیان اَبَرکاوان بوده است.

قشم دارای موقعیت استراتژیک اقتصادی بی‌نظیری است و به همین دلیل در کنار کیش، به عنوان یکی از مهم‌ترین جزایر خلیج فارس شناخته می‌شود. تعداد زیادی از افرادی که برای خرید تور کیش از اصفهان اقدام می‌کنند، برای رزرو تور قشم نیز وسوسه می‌شوند چرا که تفریحات قشم دست کمی از کیش ندارد و شما می‌توانید روزهای فوق العاده‌ای را در این جزیره بگذرانید.

آشنایی با جزیره لاوان

بعد از جزیره قشم، لاوان بزرگترین جزیره در خلیج فارس است. آیا تا به حال نام مروارید خلیج فارس به گوشتان خورده است؟ باید بگوییم که لاوان همان مروارید خلیج فارس است. در گذشته اکثر ساکنین جزیره لاوان به کار صید مروارید مشغول بودند و به صورت کاملا تخصصی این سنگ گران‌بها را از اعماق دریا استخراج می‌کردند. به همین دلیل بیشتر افراد با غواصی به صورت کامل آشنایی دارند.

البته باید به این نکته اشاره کنیم که در حال حاضر از هنر غواصی خود به صورت دیگری استفاده می‌کنند و دیگر به سختی می‌توانید کسی را پیدا کنید که به صورت تخصصی برای صید مروارید به دریا بزند. امروزه دیگر مردم این جزیره امورات خود را از طریق صید ماهی و سایر موجودات آبزی می‌گذرانند.

البته باید به این هم اشاره کنیم که لاوان دارای منابع غنی نفت می‌باشد و یکی از مراکز تخصصی پالایش نفت خلیج فارس در این جزیره می‌باشد که طبیعتا فرصت شغلی بسیار خوبی برای ساکنین آن به وجود آورده است.

آشنایی با جزیره هنگام

در دو کیلومتری جنوب شرقی جزیره قشم می‌توانید با طبیعتی بی‌نظیر در جزیره هنگام رو به رو شوید. این جزیره با 50 کیلومتر مربع مساحتی که دارد، به عنوان یکی از بکرترین و زیباترین جزیره‌های خلیج فارس شناخته می‌شود.

به جرئت می‌توان گفت که مناظر و طبیعت این جزیره به قدری زیبا است که می‌تواند نفس هر بیننده‌ای را در سینه حبس نماید. شغل بیشتر مردم این جزیره، ماهی‌گیری و غواصی است ولی این روزها کارهای گردشگری نیز به آن اضافه شده است.

همانطور که قبلا هم به این موضوع اشاره کردیم، اکوسیستم منحصر به فرد و طبیعت زیبای هنگام باعث شده تا تعداد مسافرینی که هر ساله برای دیدن این جزیره به خلیج فارس می‌آیند افزایش پیدا کند و این موضوع باعث شده مشاغل گردشگری نیز در هنگام به وجود بیاید و تعدادی از ساکنین بومی این جزیره به شغل‌های جدیدی به جز ماهی‌گیری روی بیاورند.

در گذشته هنگام به دلیل موقعیت جغرافیایی عالی که داشت، توسط انگلیسی‌ها و پرتغالی‌ها اشغال شده بود که هنوز هم می‌توانید نشانه‌هایی از حضور آن‌ها را در جزیره مشاهده نمایید.

آشنایی با جزیره هرمز

اگر 8 کیلومتر از بندعباس دور شوید به جزیره هرمز خواهید رسید. این جزیره در مجاورت تنگه هرمز قرار دارد و به همین دلیل موقعیت خاص و استراتژیک اقتصادی را تجربه می‌نماید.

موضوع جالبی که در رابطه با هرمز وجود دارد، خاک سرخ آن است. با ورود به هرمز می‌توانید تصور کنید که روی سیاره مریخ پا گذاشته‌اید چرا که دقیقا مانند این سیاره، سرخ رنگ است و این می‌تواند برای تعداد زیادی از مسافرین این جزیره جالب و دیدنی باشد.

جزیره هرمز

البته باید به جاذبه دیگری نیز اشاره نماییم. در جنوب جزیره هرمز کوهی وجود دارد که خاک آن خوراکی بوده و به گلک معروف است. نام این کوه، کوه خوراکی است و از خاک آن به عنوان یکی از ادویه‌های اصلی در هرمز استفاده می‌شود. گلک در پختن غذا، درست کردن سالاد، ترسی، مربا و … مورد استفاده قرار می‌گیرد و طرفداران زیادی در جزیره هرمز دارد.

این جزیره نیز مانند هنگام توسط پرتغالی‌ها اشغال شده بود و می‌توانید آثار باقی مانده از آن‌ها را به عنوان مکان‌های تاریخی هرمز مشاهده کنید. برای مثال قلعه‌ای در آن زمان توسط پرتغالی‌ها ساخته شده بود که در حال حاضر به عنوان یکی از مکان‌های دیدنی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آشنایی با جزیره هندورابی

اگر بخواهید با یکی از جزیره‌های نزدیک به کیش آشنا شوید، باید هندورابی را به شما معرفی نماییم. هندورابی جزیره‌ای کوچک با 22 کیلومتر مربع مساحت است که در فاصله 28 کیلومتری کیش واقع شده است. شاید هندورابی جزیره‌ای کوچک با جمعیت کم باشد ولی به دلیل حالت جغرافیایی که دارد، مورد توجه مسافرین قرار گرفته است.

جزیره هندورابی دارای طبیعتی خاص بوده که بدون هیچ پستی و بلندی مانند کوه و دره، می‌باشد. این موضوع باعث شده تا در حال حاضر در دستور کار سازمان گردشگری قرار بگیرد و برای احداث فرودگاه، هتل و بندرگاه در این جزیره دستوراتی داده شود.

در رابطه با شغل ساکنین هندورابی نیز باید بگوییم که این افراد نیز به کار غواصی و ماهی‌گیری مشغول هستند. در حالت کلی می‌توان گفت شغل بیشتر افرادی که در جزیره‌های مختلف زندگی می‌کنند، همین است و امرار معاش آن‌ها از طریق ماهی‌گیری انجام می‌شود. به همین دلیل می‌توانید تازه‌ترین و خوشمزه‌ترین ماهی‌ها و میگوها را در جزیره‌های خلیج فارس پیدا کنید و البته به دلیل میزان زیاد محصولات دریایی، هزینه بسیار کمتری نیز پرداخت نمایید.

آشنایی با جزیره لارک

جزیره بعدی که تصمیم به معرفی آن داریم، لارک می‌باشد. این جزیره مناطق دیدنی بسیار زیادی دارد ولی مورد کم لطفی قرار گرفته و مسافرین بسیار کمی برای دیدن آن اقدام می‌کنند.

جزیره لارک در تنگه هرمز قرار داشته و روی کوه‌های مخروطی و آتش فشانی مستقر است. به همین دلیل کشاورزی در این جزیره وجود نداشته و تمامی ساکنین آن به ماهی گیری و غواصی مشغول هستند.

به صورت کلی مشکلات زیادی در جزیره لارک وجود دارد که نبود آب آشامیدنی یکی دیگر از این مسائل می‌باشد. تمامی افراد بومی در این منطقه و همچنین مسافرین لارک باید آب آشامیدنی مورد نیاز خود را از بندر عباس تامین کنند. باید بدانید که آب موجود در این جزیره مطلقا قابل خوردن نبوده و حتی نمی‌توانید از آن برای پخت غذا استفاده کنید.

آشنایی با جزایر ناز

جزایر ناز سواحلی بسیار زیبا داشته و به جرئت می‌توان گفت که ظاهر آن‌ها با سایر سواحلی که تا به حال مشاهده کردید، بسیار متفاوت است. جزایر ناز از دو جزیره تشکیل شده و مساحت هر دو آن‌ها حدود 3 هکتار است.

باید بدانید که این دو جزیره ساحل شنی نداشته و با دیواره‌ای صخره‌ای احاطه شدند. به صورت کلی جزایر ناز یکی از اماکن دیدنی در جزیره قشم بوده و به عنوان یکی از عجایب هفت گانه این جزیره محسوب می‌شوند.

زیبایی این جزایر زمانی مشخص می‌شود که جزر اتفاق می‌افتد. زمانی که آب دریا پایین رفته و اصطلاحا جزر اتفاق می‌افتد، شما می‌توانید در ساحل جزایر ناز، باریک‌ه‎ای از شن‌های درخشان به همراه سه صخره را مشاهده کنید که به جزیره قشم متصل می‌شود.

این منظره بسیار زیبا و فوق العاده بوده و بسیاری از مسافرین برای دیدن آن به جزیره ناز سفر می‌کنند. البته باید بدانید که این جزایر مسکونی نبوده و شما بعد از استقرار در جزیره قشم، می‌توانید از جزایر ناز دیدن کنید. در واقع جزایر ناز یکی از بخش‌های ژئوپارک جزیره قشم می‌باشد.

این ژئوپارک دارای بخش‌های مختلفی بوده و پدیده‌های زمین شناسی جالب را در خود جای داده است. باید بدانید که ژئوپارک قشم در یونسکو به ثبت رسیده است.

البته در گذشته ماهی گیران از این منطقه برای استراحت استفاده می‌کردند. به همین دلیل کلبه‌هایی در آن ساختند که می‌توانید بقایای آن را در جزایر ناز مشاهده کنید.

چشم انداز جزایر ناز کاملا متفاوت و خاص بوده و شما می‌توانید از آن، جزیره قشم، لارک و … را به صورتی متفاوت مشاهده کنید. مطمئن باشید که دیدن طلوع و غروب آفتاب نیز می‌تواند هیجان انگیز باشد.

البته باید بدانید که امکانات رفاهی زیادی در این جزیره وجود نداشته و تنها امکانات موجود در آن سرویس بهداشتی، دست فروش خوراکی، دست فروش صنایع دستی (برای خرید اجناس بسیار ضروری)، پارکینگ و سکوی مناسب کمپ در مقابل پارکینگ می‌باشد. در واقع می‌توانید سفری یک روزه به این جزیره داشته باشید.

سوالات متداول

  • جزیره هندورابی در کجا واقع شده است؟

هندورابی از جزایر اطراف کیش واقع در بین جزیره کیش و لاوان است.

  • بزرگترین جزیره خلیج فارس چیست؟

جزیره قشم با مساحتی به اندازه 1491 کیلومتر

  • خاک کدام جزیره اطراف کیش، سرخ است؟

جزیره هرمز

  • جزیره هندورابی چه امکانات تفریحی دارد؟

جت اسکی، سافاری، غواصی و بناناسواری از جمله امکانات تفریحی جزیره هندورابی هستند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.