معرفی مشاغل

معرفی شغل برنامه نویس پایتون

زمان مطالعه: 6 دقیقه

پایتون چیست؟ برنامه نویس پایتون کیست؟

زبان برنامه‌نویسی پایتون یکی از پنج زبان محبوب دنیاست. سازنده آن خیدو فان روسوم (Guido van Rossum) است که در سال 1991 آن را ایجاد کرد و برای آن چهار هدف اصلی در نظر داشت:

جستجوی آگهی‌های استخدامی
  • سادگی و قابل درک بودن و درعین‌حال قدرتمندی
  • متن‌باز بودن به‌منظور توسعه آن توسط سایرین
  • نزدیک بودن کدهای آن به زبان انگلیسی
  • امکان توسعه برنامه در زمان کوتاه و مناسب بودن این زبان برای چندین وظیفه مختلف

پایتون چیست؟

نسخه‌ای که امروز از زبان پایتون وجود دارد و برنامه‌ نویسان از آن استفاده می‌کنند همه ویژگی‌های بالا را دارد؛ اما یکی از کاربردهای اصلی زبان پایتون که از همه پررنگ‌تر است در علم هوش مصنوعی، علم داده‌ها و یادگیری ماشین است. این روزها هوش مصنوعی در حال وارد شدن به همه ابعاد زندگی ماست و همه‌چیز به سمت رباتیک و اتوماتیک شدن پیش می‌رود. به‌همین‌دلیل پایتون نیز کاربردهای بیشتری پیدا کرده است و بازار کار آن بسیار داغ و درآمد برنامه‌نویسان این حوزه خوب است.

یکی از مشکلاتی که باعث می‌شود افراد زیاد برنامه‌نویسی را رها کنند پیچیدگی‌های زبانه‌ای برنامه‌نویسی است که این مشکل در پایتون وجود ندارد. پایتون زبانی است که به ساده بودن در کدنویسی معروف است، زبانی راحت، یکپارچه و شفاف. به‌همین‌دلیل محبوبیت زیادی یافته و در کشور ما و سایر کشورهای دنیا، افراد زیادی به سمت یادگیری و کسب درآمد از آن رفته‌اند.

برنامه نویس پایتون

مهم‌ترین حوزه‌های کاربردی پایتون

معمولاً کارفرمایان مختلف، برنامه‌نویسان پایتون را برای کار در یکی از حوزه‌های زیر استخدام می‌کنند:

  • بازی‌سازی
  • کاربردهای عددی و تحلیل آمار
  • هوش مصنوعی و یادگیری ماشین
  • واسط‌ های گرافیکی دسکتاپ
  • توسعه نرم‌افزار، اپلیکیشن‌های موبایل، سیستم‌عامل
  • اسکریپت نویسی
  • طراحی گرافیکی و پردازش تصویر
  • توسعه یک زبان برنامه‌نویسی جدید

تحصیلات برنامه‌نویس پایتون

به‌طورکلی برنامه‌نویسی یک مهارت است و بسیاری از کارفرمایان توجه چندانی به تحصیلات و رشته دانشگاهی آن‌ها ندارند. مهم‌ترین عامل، رزومه برنامه نویس پایتون؛ تسلط و مهارت اوست. رزومه ساز رایگان ایران استخدام این امکان را به شما میدهد تا با عضویت به عنوان کارجو، رزومه خود را به بهترین شکل تنظیم نموده و برای کارفرمایان ارسال نمایید.
با این‌حال اگر متقاضی در رشته کامپیوتر یا رشته مهندسی فناوری اطلاعات تحصیل کرده باشد و با مباحث تئوریک و پایه‌ای برنامه‌نویسی آشنایی بیشتری داشته باشد امکان استخدام او بالاتر می‌رود. برخی از شرکت‌ها هنگام استخدام مهندس کامپیوتر یا استخدام مهندس نرم‌افزار، آشنایی به زبان پایتون را هم جز شرایط استخدام در نظر می‌گیرند و آگهی مستقلی برای آن در نظر نمی‌گیرند. بااین‌حال اگر به صفحه استخدام مهندس کامپیوتر و نیز صفحه استخدام مهندس نرم‌افزار وب‌سایت ایران استخدام نگاهی بیندازیم می‌بینیم مهارت‌هایی که در این دو دسته عنوان می‌شوند تنوع بالایی دارند و از مهارت‌های ساده کار با آفیس تا برنامه‌نویسی با زبان‌های مختلف را شامل می‌شوند.

مهارت‌های یک برنامه‌نویس پایتون

  • آشنایی کافی با اصول و قواعد کلی برنامه‌نویسی، هسته زبان برنامه‌نویسی پایتون، فریم‌ ورک‌های مختلف پایتون
  • استفاده از ORM یا Object-Relational Mapping
  • تسلط بر معماری چندپردازشی
  • استفاده از RESTful APL در برنامه‌نویسی
  • دانستن زبانه‌ای دیگر مثل جاوا یا سی‌پلاس‌پلاس
  • مهارت یافتن و رفع ایراد برنامه (دیباگ کردن)
  • قدرت تفکر منطقی
  • آشنایی با پایگاه‌داده‌ها
  • مهارت‌های کار تیمی، ارتباطی، تحلیلی
  • نظم و انضباط

وظایف برنامه‌نویس پایتون

وظایف هر برنامه‌نویس با توجه به سطح دانش و مهارت او و زمینه کاری فرد مشخص می‌شود اما اگر به‌صورت کلی به این موضوع نگاه کنیم می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم:

  • کد نویسی در قالب کدهای مرتب، تمیز، کارآمد که قابلیت استفاده مجدد داشته باشند.
  • بررسی نحوه عملکرد سیستم موجود و ارتقای آن
  • آزمایش و رفع اشکال برنامه
  • توسعه مؤلفه‌های بک‌اند برنامه و بررسی نحوه ارتباط آن‌ها
  • طراحی واسط کاربری برنامه
  • همکاری با سایر اعضای تیم
  • ارتباط با کارفرما برای دریافت نیازمندی‌های او و ارائه محصول

مزایای کار به عنوان برنامه‌نویس پایتون

بازار کار خوب:

به دلیل توسعه فناوری و کاربردهای گسترده زبان برنامه‌نویسی پایتون، این زبان محبوبیت زیادی دارد و فرصت‌های شغلی آن هرروز بیشتر می‌شود. طبق آمارها، در کشورهای پیشرفته نظیر امریکا و اروپا، این زبان یکی از پر تقاضاترین زبانه‌ای برنامه‌نویسی است.

امکان فعالیت به‌صورت دورکاری:

این مزیت به‌صورت کلی برای اکثر حوزه‌های برنامه‌نویسی وجود دارد. برنامه‌نویسان می‌توانند در خانه کد بزنند و با همکاران خود از طریق اینترنت در ارتباط باشند و هماهنگ شوند. پیشنهاد میکنیم آگهی های استخدام برنامه نویس پایتون بصورت دورکاری را در سایت ایران استخدام مشاهده نمایید.

امکان کار در حوزه هوش مصنوعی:

هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی از حوزه‌های پرطرفدار هستند. یکی از مهم‌ترین کاربردهای پایتون در حوزه هوش مصنوعی است چرا که پایتون، امکانات زیادی برای استفاده در توسعه برنامه‌های مربوط به هوش مصنوعی دارد.

امکان کار فریلنسری و پروژه‌ای:

برنامه‌نویسان پایتون نیز مثل برنامه‌نویسان سایر زبان‌ها می‌توانند بر اساس تجربه و توانایی خود پروژه‌هایی را قبول کرده و از این طریق، بدون استخدام شدن در مجموعه‌ها کسب درآمد کنند. امکان کسب درآمد دلاری برای برنامه‌نویسان ایرانی از طریق همکاری با شرکت‌های خارجی نیز وجود دارد.

سادگی زبان پایتون:

دستورات و کدهای زبان پایتون به زبان محاوره نزدیک است و به‌همین‌دلیل یادگیری آن ساده‌تر از سایر زبان‌هایی است که به زبان ماشین نزدیک هستند.

وجود جامعه فعال:

باوجود جامعه بزرگی از برنامه‌نویسان پایتون، وبلاگ‌ها و فروم‌های مختلف، هرگاه به مشکلی بربخورید یا سوالی داشته باشید به‌راحتی می‌توانید پاسخ آن را پیدا کنید.

پایتون برای چه کسانی مناسب است؟

پایتون، نسبت به سایر زبان های برنامه‌نویسی نظیر سی شارپ و پی‌اچ‌ پی ساده‌تر است بنابراین برای کسانی که مبتدی هستند یا تازه می‌خواهند وارد حوزه برنامه‌نویسی شوند گزینه خوبی است. ساده بودن دستورات آن باعث بیشتر شدن سرعت یادگیری می‌شود.
اما همان‌طور که گفتیم پایتون در حوزه‌های مختلف کامپیوتر استفاده می‌شود بنابراین افرادی که می‌خواهند در بخش‌های مختلف به‌صورت تخصصی فعالیت کنند بخصوص در حوزه هوش مصنوعی و مباحث مرتبط با آن نظیر یادگیری ماشین می‌توانند از پایتون بهره ببرند.

تیپ شخصیتی برنامه‌نویسی پایتون

گفته می‌شود بهتر است افراد با توجه به تیپ شخصیتی خود، شغلشان را انتخاب کنند. این بدین معنا نیست که افرادی با تیپ‌های شخصیتی متفاوت نمی‌توانند در یک شغل موفق باشند اما تیپ‌ های شخصیتی که در تست‌های سنجش استعداد شغلی نظیر MBTI نشان داده می‌شود به این معنی است که این افراد احتمال رشد سریع‌تر و رضایت شغلی بالاتری را تجربه خواهند کرد.
بر اساس تست شخصیت شناسی شغلی MBTI تیپ‌های شخصیتی INTJ، INTP، ISTJ و ISTP که افرادی با مهارت‌های فنی، تمرکز بالا و علاقه‌مند به تکنولوژی هستند، شخصیت‌های مناسب حوزه برنامه‌نویسی تشخیص داده‌شده‌اند.

بازارکار پایتون در جهان

هرسال آمارهایی از مهارت‌هایی که پیش‌بینی می‌شود در سال‌های آینده بازار کار مناسبی داشته باشند منتشر می‌شود. در سال‌های اخیر، حوزه‌های بازهای کامپیوتری، هوش مصنوعی، علم داده و محاسبات علمی، توسعه وب و بازاریابی دیجیتال جز موارد بیان شده هستند که در همه آن‌ها زبان برنامه‌نویسی پایتون نقش دارد. پایتون علاوه بر بازار کار جهانی و گسترده‌ای که دارد، زبانی است که در زمینه‌های مختلف علمی به کار می‌رود.
حقوق پایه سالیانه یک برنامه‌نویس پایتون بیش از 85 هزار دلار است که در حوزه‌های تخصصی نظیر هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و علم داده‌ها این مبلغ می‌تواند تا 146 هزار دلار هم رشد کند.

تعدادی از آگهی های درج شده در سایت ایران استخدام مربوط به استخدام برنامه نویس پایتون پاره وقت میباشد.

بازارکار پایتون در ایران

در کشور ما آمار رسمی از استخدام افراد به‌عنوان برنامه‌نویس پایتون وجود ندارد با این‌حال اگر به وب‌سایت‌های کاریابی آنلاین نظیر ایران استخدام، در صفحات استخدام برنامه‌نویس پایتون (Python) و استخدام برنامه‌نویس مراجعه کنید می‌بینید که حجم آگهی‌های مربوط به استخدام برنامه‌نویس پایتون بالاست و این حاکی از نیاز رو به رشد بازار به این حوزه است.
با این همه باید توجه داشت که برنامه‌نویسی حوزه‌ای پویاست که هر روز شاهد پیشرفت‌های جدید و ارائه امکانات جدیدی در آن هستیم. به‌همین‌دلیل هرقدر دانش یک برنامه‌نویس بیشتر و به‌روزتر باشد امکان جذب پروژه برای او بیشتر است؛ بنابراین برنامه‌نویسان باید برای داشتن موقعیت‌های شغلی بیشتر با درآمدهای بالاتر همیشه دانش خود را بروز نگه دارند و به‌صورت یک برنامه‌نویس حرفه‌ای فعالیت کنند.

شما میتوانید پیگیر آگهی های استخدام برنامه نویس پایتون در تهران و سایر استان ها از طریق سایت ایران استخدام باشید.

درآمد شغل برنامه‌نویسی پایتون در ایران

برنامه‌نویسی پایتون در ایران نیز جز حوزه‌های پردرآمد کامپیوتر است. با این‌حال هیچ منبع رسمی وجود ندارد که رقم دقیقی اعلام کند. اگر صفحات استخدام کاریابی‌های آنلاین را مشاهده کنیم می‌بینیم که بازه حقوق یک برنامه نویس پایتون می‌تواند بسیار متغیر و درآمد آن‌ها بسیار زیاد باشد.
در کشور ما برخی از برنامه‌نویسان جذب دستگاه‌های دولتی می‌شوند که بر اساس قانون حقوق و دستمزد سالیانه دولت، حقوق می‌گیرند اما بخش زیادی از آن‌ها در بازار خصوصی کار می‌کنند یا به سمت فریلنسری (آزادکاری) و کار پروژه‌ای می‌روند. در این حالت سقف مشخصی برای درآمد آن‌ها وجود ندارد و هر برنامه‌نویس با توجه به مهارت خود، نوع پروژه، شرکتی که با آن همکاری می‌کند، پیچیدگی پروژه و سایر فاکتورها می‌تواند مبلغی بین چند میلیون تا چند ده میلیون درآمد داشته باشد.

سخن پایانی

برنامه‌نویسی پایتون یکی از بهترین و رو‌به‌رشدترین حوزه‌های برنامه‌نویسی است که در سال‌های اخیر توسعه زیادی داشته است. این روزها یکی از پرتقاضا‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی در کشور ما و در سطح جهان زبان پایتون است چرا که کاربردهای گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف توسعه وب، نرم‌افزار و هوش مصنوعی دارد. برای ورود به این حوزه نیاز به دانش آکادمیک خاصی نیست با این‌حال کسانی که در رشته مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات تحصیل کرده‌اند شانس بیشتری دارند؛ اما درآمد افراد به مهارت آن‌ها، تجربه، رزومه کاری، حوزه تخصصی و شرکتی که با آن همکاری می‌کنند بستگی دارد. حقوق برنامه نویس پایتون که در آگهی های استخدام برنامه نویس پایتون در کرج (البرز) و سایر استان های کشور درج شده است به شما کمک میکند تا میانگین درآمد برنامه نویس پایتون را تخمین بزنید.  درآمد یک برنامه‌نویس پایتون می‌تواند بین چند تا چند ده میلیون تومان در ماه باشد؛ اما مهم‌ترین ملاک برای ورود به بازار کار مهارت و تسلط فرد بر این زبان است. به دلیل سادگی و استفاده گسترده از این زبان انتظار می‌رود که بازار کار آن در سال‌های آینده نیز رو به بهبود برود.

جهت مشاهده آگهی های استخدام برنامه نویس پایتون در سایت ایران استخدام کلیک نمایید.

منبع: ایران استخدام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا