پروژه سولانا و ارز SOL؛ چرا سولانا به قاتل اتریوم معروف است؟

سولانا یک بلاک چین مبتنی بر الگوریتم اثبات تاریخ است که بعنوان رقیب سرسخت اتریوم و قاتل اتریوم شناخته می شود.

فهرست مطلب

در حال حاضر، سولانا (Solana) یکی از محبوب‌ترین بلاکچین‌های جهان در حوزه توکن‌های غیرقابل معاوضه (NFT) و امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) است. کاربران کریپتو کارنسی به دنبال پلتفرم‌هایی با تراکنش‌های سریع‌تر و ارزان‌تر هستند و سولانا پاسخگوی هردوی این خواسته‌ها است.

بر همین اساس، بسیاری از پلتفرم‌ها به سمت ادغام با Solana حرکت می‌کنند یا از قبل با این شبکه بلاک چین ادغام ‌شده‌اند. هرچه تعداد این ادغام‌ها بیشتر شود، کاربران با سرعت فزاینده‌ای به شبکه سولانا دسترسی خواهند داشت. ارز سولانا (SOL) توکن اختصاصی این پروتکل محبوب است که بر اساس داده‌های CoinMarketCap، با حجم بازاری بیش از ۱۲.۸ میلیارد دلار در رتبه دهم بازار ارزهای دیجیتال و پس از رمز ارز کاردانو (ADA) قرار دارد.

سولانا یک پلتفرم محاسباتی رمزنگاری است که هدف آن دستیابی به سرعت بالای تراکنش‌ها بدون به خطر انداختن تمرکززدایی (Decentralization) است. این پروتکل شامل مجموعه‌ای از رویکردهای بدیع، نظیر مکانیسم اجماع «اثبات تاریخ» (Proof-of-History) است. SOL، ارز دیجیتال بومی Solana است که برای پرداخت هزینه‌های تراکنش و استیکینگ (Staking) استفاده می‌شود. دارندگان این ارز دیجیتال، حق رأی در ارتقاهای بعدی شبکه را به دست می‌آورند.

سولانا (Solana) چیست؟

به‌طور خلاصه، سولانا یک بلاک چین عمومی و منبع باز (Open Source) است که برای میزبانی مجموعه وسیعی از اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز مقیاس‌پذیر (DApps) ساخته‌شده است و ارز دیجیتال اصلی آن SOL نام دارد. مانند دیگر بلاکچین‌های محبوب جهان، سولانا نیز از قراردادهای هوشمند (Smart Contracts) پشتیبانی می‌کند. ازآنجایی‌که NFT ها با استفاده از قراردادهای هوشمند منعقد و معامله می‌شوند، پشتیبانی از این قراردادها بسیار حائز اهمیت است. این قراردادها به کاربران اجازه می‌دهند به دارایی‌های دیجیتال در NFT و موارد دیگر دسترسی داشته باشند.

بلاک چین سولانا در تلاش است تا مانند اتریوم میزبان اپلیکیشن های غیر متمرکز و قراردادهای هوشمند باشد.

Solana در سال ۲۰۱۷ توسط آناتولی یاکوونکو (Anatoly Yakovenko) با هدف رفع کردن هزینه‌های بالا و سرعت پایین تراکنش که مقیاس‌پذیری بلاکچین‌هایی نظیر بیت کوین و اتریوم را محدود می‌کند، طراحی شده است. در آن زمان، بلاک چین ها تنها قادر به پردازش ۱۵ تراکنش در ثانیه (TPS) بودند. از سوی دیگر، کارت‌های اعتباری بزرگ می‌توانند تا ۶۵,۰۰۰ TPS را پردازش کنند. علاوه بر این، کاربران باید برای هر تراکنشی که روی یک بلاک چین انجام می‌دهند، کارمزد بپردازند. مواقعی نظیر راه‌اندازی یک NFT محبوب که شبکه‌های بلاک چین شلوغ می‌شوند، این کارمزدها می‌توانند گران‌تر شوند و حتی به صدها دلار برسند. سولانا برای حل این دو مسئله ایجاد شد و توانست هردو را به‌خوبی برطرف کند.

امروزه، TPS مربوط به Solana با کمپانی‌های معتبری نظیر Visa و Mastercard رقابت می‌کند. این پروتکل ازنظر سرعت و مقیاس‌پذیری، یک پیشرو در صنعت بلاک چین است. علاوه بر این، هزینه‌های فعالیت در سولانا به طرز شگفت‌آوری پایین است. برخلاف اتریوم (Ethereum) و کارمزدهای بالای آن که استفاده از شبکه را برای کسانی که آستانه ریسک بالایی برای شرکت در معاملات NFT ندارند، چالش‌برانگیز می‌کند؛ قیمت تراکنش‌های سولانا تنها کسری از یک پنی است.

این موضوع باعث محبوبیت قابل‌توجه Solana شده و آن را به یکی از سریع‌ترین اکوسیستم‌های در حال رشد حوزه کریپتوکارنسی تبدیل کرده است. در حال حاضر، ارزش بازار این پروتکل نزدیک به ۱۱ میلیارد دلار است و دامیننس (Dominance) 1.16% را به خود اختصاص داده است.

ویژگی های منحصر به فرد پروژه سولانا

هدف طراحی جاه‌طلبانه سولانا، حل مشکل سه‌گانه بلاک چین است؛ مفهومی که توسط ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) –خالق بلاک چین اتریوم- به روش منحصربه‌فرد خودش پیشنهاد شده است. این سه‌گانه به توصیف مجموعه‌ای از سه چالش اصلی می‌پردازد که توسعه‌دهندگان در ساخت بلاک چین با آن‌ها مواجه هستند:

  • تمرکززدایی (Decentralization)
  • امنیت (Security)
  • مقیاس‌پذیری (Scalability)

باور عمومی بر این است که بلاکچین‌ها به‌گونه‌ای ساخته‌شده‌اند که توسعه‌دهندگان را مجبور به قربانی کردن یکی از این سه جنبه به نفع دو جنبه دیگر می‌کند. درواقع هر بلاکچین تا به امروز توانسته تنها دو مورد از این سه مزیت را در یک بازه زمانی مشخص ارائه دهد.

پلتفرم بلاک چین سولانا، مکانیسم اجماع ترکیبی را پیشنهاد کرده است که تمرکززدایی را برای به حداکثر رساندن سرعت، به خطر می‌اندازد. ترکیب نوآورانه الگوریتم اثبات سهام (PoS) با الگوریتم اثبات تاریخ (PoH)، سولانا را به یک پروژه منحصربه‌فرد در صنعت بلاک چین تبدیل کرده است.

به‌طورکلی، مقیاس‌پذیری بلاکچین‌ها بسته به تعداد تراکنش‌هایی که در ثانیه پشتیبانی می‌کنند، مشخص می‌شود. بااین‌حال در شبکه‌های غیرمتمرکز، اختلاف‌ زمانی و توان عملیاتی بالاتر موجب کاهش سرعت می‌شود. به‌طور خلاصه، طراحی Solana این مشکل را با انتخاب یک گره (Node) رهبر بر اساس مکانیسم PoS برطرف کرده است. بنابراین، شبکه سولانا از کاهش بار کاری (Workload) که منجر به افزایش توان عملیاتی –حتی بدون منبع زمانی متمرکز و دقیق- می‌شود، بهره می‌برد.

همچنین Solana با هش کردن (Hashing) خروجی یک تراکنش و استفاده از آن به‌عنوان ورودی تراکنش بعدی، زنجیره‌ای از تراکنش‌ها را ایجاد می‌کند. این تاریخچه تراکنش‌ها، نام PoH را به مکانیسم اصلی سولانا اضافه می‌کند. الگوریتم اثبات تاریخ (PoH) امکان مقیاس‌پذیری بیشتر پروتکل را فراهم می‌کند و به‌نوبه خود موجب افزایش قابلیت استفاده از شبکه بلاکچین می‌‌شود.

تاریخچه سولانا

منشأ پیدایش پروتکل سولانا به اواخر سال ۲۰۱۷ بازمی‌گردد. زمانی که آنتونی یاکوونکو –خالق Solana- پیش‌نویس وایت پیپر (White Paper) این شبکه را منتشر کرد. او در وایت پیپر خود، یک شیوه جدید زمان‌سنجی برای سیستم‌های توزیع‌شده، به نام اثبات تاریخ (PoH) را تشریح کرد. پس‌ازآن، یاکوونکو با تعدادی از همکاران قدیمی خود، اقدام به توسعه این شبکه بلاکچین کرد.

در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۱۸، آزمایشگاه سولانا (Solana Lab) اقدام به جمع‌آوری پول برای توسعه شبکه جدید رمزنگاری خود کرد. Multicoin Capital رهبری جمع‌آوری کمک‌های مالی Solana را بر عهده گرفت و توانست تا پایان جولای ۲۰۱۹، فروش توکن خصوصی به میزان ۲۰ میلیون دلار داشته باشد.
کمپین جمع‌آوری کمک مالی با توسعه پروتکل سولانا هم‌زمان شد. این پروتکل چند مرحله تست نت (Testnet) بدون مجوز را طی کرد و نهایتاً در سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۰، این کمپانی استفاده از شبکه تست نت Tour de SOL را اعلام کرد.
شبکه اصلی (Mainnet) بتای سولانا در مارس ۲۰۲۰ با اعمال برخی ویژگی‌های قراردادی نوآورانه و قابلیت‌های تراکنش‌ اولیه، آغاز به کار کرد. Solana Lab هنوز هم مشارکت‌کننده اصلی این شبکه بلاک چین است. از سوی دیگر، بنیاد سولانا –یک سازمان غیرانتفاعی که دفتر مرکزی آن در سوئیس است- به تأمین مالی برای توسعه و گسترش این بلاکچین کمک می‌کند.

آشنایی با تیم توسعه دهنده Solana

آناتولی یاکوونکو (Anatoly Yakovenko) بنیان‌گذار سولانا است که پیش‌ازاین تجربه طراحی سیستم‌های توزیع‌شده برای شرکت‌های فناوری بزرگی نظیر QCOM را داشته است. این تجربه او را آگاه کرد که یک زمان‌سنجی مطمئن، همگام‌سازی شبکه را ساده می‌کند. زمانی که این اتفاق رخ دهد، شبکه به‌طور تصاعدی سریع‌تر خواهد بود و تنها محدودیت آن، پهنای باند است.
یاکوونکو بعدها با گرگ فیتزجرالد (Greg Fitzgerald) –همکار سابق خود در Qualcomm- برای ایجاد یک شبکه آزمایشی بلاک چین اثبات تاریخ، همکاری کرد. فیتزجرالد اکنون نقش مدیر ارشد فناوری (CTO) در Solana را به عهده دارد. این دو نفر، اولین مقاله رسمی پروژه و تست نت داخلی را در فوریه ۲۰۱۸ منتشر کردند.

تیم توسعه دهنده بلاک چین سولانا (Solana)

یکی دیگر از همکاران سابق یاکوونکو به نام آکریچ استفن (Akridge Stephen) پیشنهاد داد که تأییدیه امضا با استفاده از منابع خارجی یا همان برون‌سپاری، ممکن است عملکرد تراکنش‌ها را بهبود ببخشد. گرگ و استفن به همراه سه نفر دیگر به آناتولی پیوستند تا شرکتی را راه‌اندازی کنند که بعداً Solana Lab نام گرفت.
تیم توسعه‌دهندگان کهنه‌کار سولانا، شامل تعدادی از مهندسان سابق کمپانی اپل (Apple) نیز بود. در ابتدا، آن‌ها این پروژه را «Loom» نامیدند؛ اما بعداً آن را تغییر دادند تا از ایجاد سردرگمی و تداخل با نام Loom Network –یک سرویس چند زنجیره‌ای برجسته Ethereum- خودداری کنند.

شبکه بلاک چین سولانا چطور کار می کند؟

شبکه بلاک چین سولانا از یک الگوریتم هش امن ۲۵۶ بیتی (SHA-256) استفاده می‌کند؛ مجموعه‌ای از توابع رمزنگاری اختصاصی که یک مقدار ۲۵۶ بیتی را به‌عنوان خروجی ارائه می‌دهد. شبکه به‌صورت دوره‌ای از تعداد و هش‌های SHA-256 نمونه‌برداری می‌کند و داده‌های real-time را بر اساس مجموعه هش‌های موجود در واحدهای پردازش مرکزی، ارائه می‌دهد.

اعتبارسنج‌های سولانا می‌توانند از این توالی هش‌ها برای ثبت یک بخش خاص از داده که قبل از تولید یک شاخص هش به‌خصوص ایجادشده، استفاده کنند. نشان یا مهر زمانی برای تراکنش‌ها، بعد از درج این بخش خاص از داده، ایجاد می‌شود. برای دستیابی به تعداد زیادی تراکنش در هر ثانیه و بهبود زمان ایجاد بلوک، همه گره‌های شبکه باید زمان‌سنجی رمزنگاری‌ را برای پیگیری رویدادها داشته باشند؛ نه اینکه برای تأیید تراکنش‌ها، منتظر سایر اعتبارسنج‌ها (Validators) بمانند.

مؤلفه اصلی شبکه بلاک چین Solana، اثبات تاریخ (PoH) است؛ دنباله‌ای از محاسبات که یک رکورد دیجیتالی را ارائه می‌دهد. این رکورد تأیید می‌کند که در هر نقطه از زمان، رویداد مشخصی در شبکه رخ ‌داده است. این مکانیسم را می‌توان به‌عنوان یک ساعت رمزنگاری معرفی کرد که به هر تراکنش در شبکه، یک مهر یا نشان زمانی اختصاص می‌دهد. همراه این نشان زمانی، یک ساختار داده نیز وجود دارد که می‌تواند به‌سادگی به آن اضافه شود.

PoH از طریق الگوریتم تحمل خطای بیزانس (Tower Byzantine Fault Tolerance) که به‌اختصار با BFT نشان داده می‌شود، به الگوریتم اثبات سهام (PoS) متکی است. BFT یک نسخه بهینه از الگوریتم کاربردی تحمل خطای بیزانس (pBFT) است. سولانا از الگوریتم BFT برای رسیدن به اجماع استفاده می‌کند. Tower BFT شبکه بلاک چین را ایمن نگه می‌دارد و به‌عنوان یک ابزار کمکی جهت اعتبارسنجی تراکنش‌ها عمل می‌کند.

مزایا و معایب پروتکل سولانا

سولانا یکی از بلاکچین‌های پیشرو در بازار کریپتو کارنسی است که توانسته ظرف مدت کوتاهی، محبوبیت و جایگاه فوق‌العاده‌ای را به دست آورد. این شبکه بلاک چین نیز مانند سایر برترین شبکه‌های دنیا، دارای مزایا و البته معایبی است که شخصیت آن را برای کاربر تعریف می‌کنند. با اطلاع از این ویژگی‌ها است که می‌توان تصمیم به استفاده یا عدم استفاده از پروتکل Solana گرفت.

نقاط قوت

  • سرعت و قیمت: شاید بزرگ‌ترین مزیت سولانا، سرعت بالای تراکنش‌ها و هزینه پایین آن‌ها باشد. این پلتفرم قادر است تا ده‌ها هزار تراکنش در هر ثانیه را پشتیبانی کند. الگوریتم‌های PoS و PoH، تراکنش‌ها را بر اساس مالکیت توکن انجام می‌دهند. این سهولت تأیید به Solana کمک می‌کند تا هزینه تراکنش کمی داشته باشد که در حال حاضر کمتر از ۱ سنت است.
  • NFT ها و قراردادهای هوشمند: اتریوم اولین ارز دیجیتال و پلتفرمی بود که قراردادهای هوشمند را معرفی کرد. این قراردادها به پلتفرم‌های بلاک چین اجازه می‌دهند تا اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز یا DApps را اجرا کنند. سولانا توانست با ارائه قراردادهای هوشمند در زمانی که اتریوم دچار ازدحام زیادی شده بود، جایگاه خود را در این حوزه تثبیت کند. ایجاد، خرید و فروش انواع NFT در بازارهای بزرگی نظیر Magic Eden و Open Sea نیز برای کاربران سولانا میسر است.
  • اثرات زیست محیطی: یکی از بزرگ‌ترین انتقادات به بیت کوین و اتریوم به‌عنوان فناوری‌های نسل آینده، تأثیر منفی آن‌ها بر محیط‌زیست است. البته اتریوم با ارتقای شبکه خود، بخش بزرگی از این مشکل را برطرف کرد. سولانا از ابتدای شروع فعالیت خود، بلاکچینی بر پایه دو مکانیسم اجماع اثبات سهام و اثبات تاریخ بنا کرد. به دلیل حذف ماینینگ (استخراج) از این مکانیسم‌های اجماع، مصرف شبکه Solana بسیار پایین است و یک رمز ارز سبز و حامی محیط‌زیست به شمار می‌آید.

نقاط ضعف

  • عدم ثبات و پایداری: ازآنجایی‌که سولانا نسبت به ارزهای دیجیتال قدیمی از جامعه کاربران کوچک‌تر و سابقه کمتری برخوردار است، این احتمال وجود دارد ک بعضی از سرمایه‌گذاران به این شبکه اعتماد نکنند.
    زمانی که بنیاد Solana در ماه سپتامبر توییت کرد که بلاک چین سولانا «بی‌ثباتی متناوب» را تجربه می‌کند، شهرت این شبکه بلاک چین آسیب دید. این کمپانی با اعلام فرسودگی منابع به‌عنوان دلیل این مشکل، اطلاع داد که مهندسان در حال رفع ایرادات هستند. قابلیت اطمینان برای سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال که بسیاری از آن‌ها از این توضیحات مبهم راضی نبودند، نقش کلیدی دارد.
  • پروژه های کمتر: طبق اعلام وب‌سایت State of the DApps، اتریوم در حال حاضر ۲۸۸۷ پروژه DApps دارد. سولانا نیز ادعا کرده که میزبان حدود ۳۵۰ پروژه فعال در شبکه خود است. این پروژه‌ها شامل امور مالی غیرمتمرکز یا DeFi، اپلیکیشن‌های کاربردی، پروژه‌های NFT و انواع بازی است.
    هرچه خبر سرعت بالا و ساختار هزینه پایین Solana بیشتر پخش شود، ممکن است پروژه‌های جدید این پلتفرم را به اتریوم و سایر پلتفرم‌ها ترجیح دهند. بااین‌حال، باید دید که مزیت سابقه اتریوم چقدر ارزشمند است و آیا سولانا می‌تواند شبکه برنامه‌های خود را به‌اندازه کافی برای رقابت واقعی با اتریوم گسترش دهد یا خیر.
  • نرخ تورم: یکی از بزرگ‌ترین دلایلی که در سال ۲۰۲۰ سرمایه‌گذاران را به سمت بازار کریپتو کارنسی سوق داد، فرار از شر تورم بود. بسیاری از ارزهای دیجیتال، دارای سقف سختی برای تعداد کل سکه‌هایی هستند که تا همیشه وجود خواهند داشت. برای مثال، بیت کوین (Bitcoin) به ۲۱ میلیون سکه محدودشده است و انتظار می‌رود سکه نهایی در سال ۲۱۴۰ استخراج شود. از سوی دیگر، سولانا تعداد سکه‌های ثابتی ندارد.
    سولانا شروع به افزایش ۸ درصدی عرضه SOL در سال کرده است. در این وضعیت، نرخ تورم ۱۵% در سال کاهش می‌یابد تا زمانی که به ۱.۵% برسد و سپس تا ابد روی این میزان تورم باقی خواهد ماند. سرمایه‌گذاران کریپتو که به دنبال تورم صفر هستند، باید آن را در جای دیگری پیدا کنند.

ارز دیجیتال سولانا (SOL) چیست؟

رمز ارز سولانا یا به‌اختصار SOL، توکن بومی و کاربردی پروتکل بلاک چین Solana است. این توکن یک ابزار ایده‌آل برای انتقال ارزش و همچنین حفظ امنیت بلاکچین از طریق استیکینگ است. ارز Solana در مارس ۲۰۲۰ راه‌اندازی شد و توانسته بر اساس ارزش بازار خود، به یکی از ۱۰ ارز دیجیتال برتر بازار کریپتو کارنسی تبدیل شود.

طرح عملیاتی توکن SOL، مشابه آن چیزی است که در بلاک چین اتریوم استفاده می‌شود. دارندگان ارز سولانا نیز مشابه اتریوم، توکن‌های خود را به‌منظور اعتبارسنجی بلوک‌های جدید از طریق الگوریتم اثبات سهام (PoS) به اشتراک می‌گذارند. علاوه بر این، ارز SOL برای دریافت پاداش و پرداخت هزینه تراکنش نیز استفاده می‌شود.

در حال حاضر، بیشتر از ۳۵۸ میلیون توکن در گردش Solana در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد که مجموع عرضه فعلی این رمز ارز را به فراتر از ۵۱۱ میلیون توکن می‌رساند. حدود ۶۰% توکن‌های SOL توسط بنیان‌گذار و بنیاد سولانا کنترل می‌شود و کمتر از ۴۰% آن برای جامعه این پروتکل محفوظ است.

اگر می‌خواهید بدانید که این ارز دیجیتال را از کجا بخرید، باید بدانید که توکن‌های SOL در بیشتر صرافی‌ها عرضه می‌شوند. برخی از معتبرترین صرافی‌های ارز دیجیتال برای تجارت ارز Solana عبارت هستند از:

  • بایننس (Binance)
  • کوین بیس (Coinbase)
  • کوکوین (KuCoin)
  • هیوبی (Houbi)
  • اف تی ایکس (FTX)

مشاهده قیمت لحظه ای و خرید رمز ارز سولانا (SOL)

چرا به سولانا لقب «قاتل اتریوم» داده شده است؟

همان‌طور که اتریوم در حال بازسازی جایگاه خود در بازار نزولی کریپتو است، سایر رقبای آن نیز دست روی دست نگذاشته‌اند. به علت شباهت ساختاری پروتکل و توکن Ethereum و Solana، بسیاری از کارشناسان این دو ارز دیجیتال را باهم مقایسه می‌کنند. هردوی این شبکه‌های بلاک چین، پیشرو در ارائه قراردادهای هوشمند هستند؛ اما باید بدانید که هزینه تراکنش‌های سولانا، بسیار کمتر از اتریوم است. به همین دلیل است که لقب معروف «قاتل اتریوم» را به سولانا داده‌اند!

سولانا از ابتدای فعالیت خود همواره در تلاش بوده تا با ارتقای شبکه خود، اتریوم را پشت سر گذارد.

شایان ذکر است که در حال حاضر بر اساس ارزش بازار، Solana رتبه نهم و Ethereum رتبه دوم بازار ارزهای دیجیتال را به خود اختصاص داده‌اند. البته به‌روزرسانی‌های اخیر نظیر مرج اتریوم و ارتقاهایی که در آینده نزدیک رخ خواهند داد، به‌منظور افزایش مقیاس‌پذیری و کاهش هزینه تراکنش‌های بلاک چین اتریوم هستند.

کاربردهای ارز سولانا

به‌طورکلی، ارز SOL دو مورد استفاده دارد:

  • استیکینگ (Staking) یا اشتراک‌گذاری SOL به‌منظور اعتبارسنجی بلوک‌ها و دریافت پاداش از این طریق
  • به‌عنوان یک ارز معتبر برای پرداخت هزینه تراکنش‌ها و هزینه‌های مربوط به اجرای قراردادهای هوشمند نظیر NFT


علاوه بر این دو مورد، سولانا مقدار ثابتی از پاداش‌های مبتنی بر تورم را بین اعتبارسنج‌هایی که موجب تأمین امنیت شبکه می‌شوند، توزیع می‌کند. پاداش استیکینگ در این شبکه بلاک چین، بر اساس تعداد توکن‌هایی که به اشتراک گذاشته می‌شوند، سنجیده می‌شود. بازدهی، متناسب با تعداد توکن‌هایی است که در برابر کل عرضه توکن‌ها محاسبه می‌شوند. به‌طورکلی، ۹۵% از توکن‌های Solana برای اعتبارسنجی‌ها و ۵% آن نیز برای هزینه‌های عملیاتی رزرو شده‌اند.

سولانا و توکن های غیر مثلی یا NFT ها

یکی از مهم‌ترین کاربردهای سولانا، ایجاد توکن‌های غیر مثلی یا همان NFT ها با استفاده از قراردادهای هوشمند است. ازآنجایی‌که اتریوم محبوب‌ترین بلاکچین دنیا است، بیشتر محبوب‌ترین بازارهای NFT جهان نیز بر بستر آن ایجاد ‌شده اند. بااین‌وجود همان‌طور که قبلاً هم گفتیم، ترجیح کاربران به دلیل مصرف انرژی، سرعت تراکنش و هزینه‌های هنگفتی که باید در بستر اتریوم پرداخت شود، به‌سرعت در حال تغییر است. درنتیجه، بازارهای Solana NFT روزبه‌روز محبوب‌تر می‌شوند و پلتفرم‌های بزرگ توکن‌های غیر مثلی نظیر Open Sea با سولانا ادغام می‌شوند.

مارکت پلیس یا بازارهای NFT پلتفرم هایی برای خرید و فروش توکن های غیر قابل معاوضه هستند که یکی از مشهورترین آن ها OpenSea است.
بازاریا مارکت پلیس NFT، پلتفرمی برای مبادله توکن های غیر مثلی است.

به‌غیراز Open Sea، مارکت پلیس Magic Eden بدون شک از محبوب‌ترین بازارهای Solana NFT است. در این پلتفرم، کاربران امکان ایجاد، خرید و فروش انواع NFT را دارند. اگر نمی‌خواهید برای فهرست کردن توکن‌های غیر مثلی خود هزینه‌ای پرداخت کنید، این بازار برای شما ایده‌آل است. Magic Eden کارمزد Listing ندارد و با دریافت ۲% در هر تراکنش، کسب درآمد می‌کند.
Solanart یکی دیگر از بازارهای توکن‌های غیرقابل تعویض است که پروژه‌های محبوبی نظیر Aurora، Degenerate Ape Academy و Solpunks را میزبانی می‌کند. برای هر فروش موفق NFT در این پلتفرم، ۳% کارمزد تراکنش دریافت می‌شود.

Solsea نیز از پلتفرم‌های ساخت، خرید و فروش NFT در بلاکچین سولانا است. این پلتفرم ادعا می‌کند اولین بازار NFT است که به سازندگان اجازه می‌دهد تا در زمان ساخت NFT، مجوزهای لازم را تعبیه کنند. این یک پیشرفت مهم و بسیار واجب است؛ زیرا همواره ابهاماتی در این مورد وجود دارد که چه کسی مالکیت معنوی (IP) دارایی دیجیتال متصل به NFT را در اختیار خواهد داشت. شخصی که NFT را ساخته یا شخصی که آن را خریده است!

علل جهش قیمتی ارز Solana

یکی از دلایل اصلی که موجب جهش قیمت ارز SOL شد، محبوبیت شدید NFT ها در سال ۲۰۲۱ است. در این میان، سولانا فرصتی را برای علاقه‌مندان به توکن‌های غیر قابل معاوضه ایجاد کرد تا کاربران آن‌ها را با قیمت‌های بسیار پایین‌تر و با کارمزد کمتر نسبت به سایر پلتفرم‌ها تهیه کنند. تصمیم پلتفرم Open Sea برای ادغام NFT های Solana در بازار خود در ۲۹ مارس، کمک بزرگی به روند افزایش قیمت توکن SOL کرد.

بررسی قیمت و خرید سولانا (SOL)

در حال حاضر، قیمت سولانا در حال سقوط است که دلیل اصلی آن به روند نزولی بازار کریپتو کارنسی برمی‌گردد. بر اساس داده های CMC، قیمت فعلی این ارز دیجیتال حدود ۳۶ دلار است که تفاوت زیادی با اوج قیمتی آن دارد. این رمز ارز در بسیاری از معتبرترین صرافی‌های ارز دیجیتال عرضه می‌شود و به‌سادگی امکان خرید آن وجود دارد.
بر اساس داده‌های CoinGecko، قیمت SOL در ماه آگوست ۲۰۲۱ بیش از ۲۰۰% افزایش پیدا کرد و از حدود ۳۶ دلار به ۹۰ دلار رسید. همچنین از ابتدا تا انتهای سال ۲۰۲۱، ارز سولانا یک جهش قیمتی چشمگیر ۷,۰۰۰ درصدی را تجربه کرده است! هر توکن SOL در نوامبر سال ۲۰۲۱ با قیمت تقریبی ۲۶۰ دلار معامله شد که بالاترین ارزش این رمز ارز از ابتدای کار تا به امروز است.
برای خرید سولانا کافی است فرآیند ۴ مرحله ای زیر را دنبال کنید:

۱) انتخاب صرافی ارز دیجیتال: یک صرافی بین‌المللی نظیر Coinbase، FTX، Kraken یا یک صرافی معتبر داخلی نظیر Bitmit را انتخاب کنید. در انتخاب صرافی به مواردی نظیر امنیت و همچنین میزان کارمزدهای دریافتی توجه کنید.
۲) تأمین مالی حساب کاربری: این مرحله در بیشتر صرافی‌ها یک فرآیند ساده است. معمولاً باید منبع مالی خود را به صرافی متصل و مقدار مشخصی سرمایه را به کیف پول خود منتقل کنید. درنهایت از این پول برای ثبت سفارش استفاده کنید.
۳) ثبت سفارش: جزئیات و فرآیند دقیق ثبت سفارش و خرید ارز SOL در صرافی‌ها متفاوت است. هر صرافی ممکن است محدودیت حداقل یا حداکثر سقف خرید مشخصی را برای یک روز داشته باشد. درک این شرایط، به شما کمک می‌کند تا ارز SOL را در صرافی موردنظر با موفقیت ثبت و خریداری کنید.
۴) ذخیره سولانا: پس از خرید توکن‌های SOL، چند گزینه برای ذخیره آن‌ها دارید. اگر بخواهید از پروسه‌های پیچیده دور بمانید، می‌توانید توکن‌های خود را مستقیماً در حساب صرافی خود ذخیره کنید. از سوی دیگر اگر مجموعه‌ای از سهام دارید و می‌خواهید امنیت و حریم خصوصی بیشتری داشته باشید، توکن‌های Solana را به کیف پول (Wallet) شخصی خود انتقال دهید.

آیا سولانا ارزش سرمایه گذاری دارد؟

قیمت سولانا نیز مانند بسیاری از توکن‌های بازار کریپتو کارنسی، تحت تأثیر روند نزولی بازار قرارگرفته است. از ابتدای سال ۲۰۲۲ تا اواسط ماه اکتبر، قیمت ارز Solana حدود ۷۵% کاهش پیداکرده و ارزش بازار آن به حدود ۱۱ میلیارد دلار رسیده است. بااین‌وجود، سولانا ویژگی‌های بهتری نسبت به رقبای خود دارد که از این میان می‌توان به سرعت بالا و گس فی (Gas Fee) پایین اشاره کرد.

با این اوصاف، سولانا یکی از بازیگران پیشرو در برخی از بزرگ‌ترین ابعاد صنعت بلاک چین است. امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) و توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) برخی از مهم‌ترین خدمات پروتکل Solana هستند. برخی از برترین برنامه‌های کاربردی که در این پلتفرم ایجادشده‌اند شامل StepN، Solend، Ausius و Marinade Finance هستند.

تعدادی از مهم‌ترین دلایلی که کارشناسان و متخصصان حوزه کریپتو را متقاعد به ارزشمندی Solana برای سرمایه‌گذاری کرده‌اند، عبارتند از:

  • حرکت سولانا به سمت NFT ها با کلکسیون دیجیتال Degenerated Apes
  • جذب طیف وسیعی از پروژه‌ها در فضای بلاک چین و انجام موفقیت‎‌آمیز بسیاری از آن‌ها
  • تمایل کاربران به پیدا کردن یک جایگزین مطمئن برای اتریوم با سرعت بالاتر و هزینه کمتر
  • راه‌اندازی موفقیت‌آمیز پروژه کرم‌چاله (Wormhole)
  • یکی از سریع‌ترین پروتکل‌ها و رمز ارزهای حال حاضر بلاکچین

با بررسی دقیق‌تر این موارد، احتمالاً شما نیز مجاب خواهید شد که سولانا (Solana) یکی از بهترین گزینه‌های بازار رمز ارزها برای سرمایه‌گذاری است. بااین‌حال، نوسان از ویژگی‌های جدایی‌ناپذیر این بازار است و هرگز نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی از قیمت آینده ارز SOL داشت.

مطالب مرتبط

افزایش قیمت تون کوین به بالای ۴ دلار؛ بررسی علل رشد قیمت TON
تلگرام، پیام‌رسان محبوب، با عبور از مرز ۹۰۰ میلیون کاربر در این هفته، به نقطه عطفی مهمی دست یافت. این...
ریپل (XRP)؛ تاریخچه، اعضای تیم و نحوه کار
اگرچه XRP اغلب به عنوان ریپل شناخته می‌شود، اما باید بدانید ریپل (Ripple) متفاوت از ارز دیجیتال XRP است...
بهترین ارزها برای سرمایه گذاری در 3 ماهه باقیمانده سال 2023
بازار ارزهای دیجیتال در سال 2023 فراز و نشیب‌های عجیبی را تجربه کرد که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توانیم...

نظرات و کامنت های شما

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
نمایش همه نظرات
0
نظر شما درباره این مطلب چیست؟ کامنت بگذارید.x