مشاوره اضطراب

مشاوره اضطراب + روش های جدید درمان شناختی

مشاوره اضطراب برای درمان آن می تواند بسیار موثر باشد. این روزها افراد بسیاری هستند که از اضطراب رنج می برند؛ اما راه درمان آن را نمی دانند و یا از اهمیت مشاوره اضطراب غافل هستند. اگرچه اضطراب جزء جدایی ناپذیر زندگی های امروزی ما است؛ اما اگر به آن توجه کافی نداشته باشید می تواند تبدیل به یک اختلال شدیدتر شود که درمان آن نیز سخت تر خواهد بود. به دلیل اهمیت این موضوع ما در ادامه قصد داریم به بررسی روش های جدید درمان شناختی و همچنین ضرورت استفاده از مشاوره اضطراب بپردازیم.

مشاوره اضطراب
مشاوره اضطراب

مشاوره اضطراب چیست؟

مشاوره اضطراب ممکن است شخصی باشد که می خواهید با او صحبت کنید اگر اختلال اضطرابی برای شما تشخیص داده شده است یا اگر علائم و نشانه های اضطراب را به طور منظم تجربه می کنید، مشاوره اضطراب به شما کمک خواهد کرد. یک مشاوره اضطراب ممکن است بتواند به شما در شناسایی، مدیریت و کاهش علائم کمک کند.

قبل از اینکه بیشتر در مورد کاری که یک مشاوره اضطراب انجام می دهد صحبت کنیم، لازم است ابتدا به این نکته اشاره کنیم که ابتلا به علائم اضطراب در مقاطع مختلف زندگی طبیعی است. افراد زیادی وجود دارند که قبل از یک مصاحبه شغلی مهم، هنگام تصمیم گیری بزرگ زندگی یا قبل از شرکت در سخنرانی عمومی احساس اضطراب می کنند. احساس اضطراب یا بی قراری یک واکنش رایج به فعالیت های جدید یا زمان های دشوار زندگی است. با این حال، اگر علائم اضطراب شما حتی پس از رفع استرس موقت از بین نرود، ممکن است از یک اختلال اضطرابی رنج ببرید. به عبارت دیگر، اگر پس از پایان مصاحبه، زمانی که تصمیم بزرگ گرفته می‌شود، یا پس از اتمام سخنرانی، همچنان عصبی، نگران یا مضطرب هستید، ممکن است بخواهید با پزشک خود تماس بگیرید تا درمان مناسب را بیابید.

 

می توانید برای برقراری ارتباط با مشاورین ارشد سامانه مشاور خانواده از طریق خدمات مشاوره ای اقدام نمایید.

 

هنگامی که با پزشک خود صحبت می کنید، او ممکن است شما را از چند نوع درمان اضطراب آگاه کند، که شامل موارد زیر می شود.

مشاوره

بسیاری از مشاوران برای تشخیص اضطراب و ارائه درمان آموزش دیده اند. بسیاری همچنین می توانند راه های موثری برای مقابله با اضطراب به شما آموزش دهند تا علائم شما تأثیر کمتری بر زندگی و فعالیت های روزانه شما داشته باشد.

یکی از انواع رایج مشاوره اضطراب، درمان شناختی رفتاری است. این نوع درمان اغلب در شناسایی و مدیریت عوامل موثر بر اضطراب موثر است. این نوع درمان، زمانی که بدون دارو استفاده شود، یک شکل طبیعی موثر درمان اضطراب است. این همچنین یک تلاش مشترک است، به طوری که هم بیمار و هم مشاوره اضطراب او برای شناسایی محرک‌ها و یادگیری تکنیک‌های مقابله مناسب با یکدیگر همکاری می‌کنند.

دارو

گاهی اوقات از داروها با یا بدون مشاوره برای مدیریت علائم اضطراب استفاده می شود. در حالی که دارو ممکن است اضطراب شما را درمان نکند، می توان از آن تحت نظارت پزشک یا روانپزشک استفاده کرد تا در حال حاضر به طور موثر علائم شما را کاهش دهد. بسته به علائم شما و توصیه پزشک، انواع مختلفی از داروها وجود دارد که می توانند برای آرامش عضلانی، تنظیم خلق و خو و غیره استفاده شوند.

 

گروه درمانی یا خانواده درمانی

گروه درمانی و خانواده درمانی هر دو به طور معمول بررسی می کنند که چگونه پویایی بین فردی ممکن است به مشکلات یک فرد با اضطراب کمک کند. هم گروه درمانی و هم خانواده درمانی ممکن است از درمان شناختی رفتاری که در قسمت اول در بالا ذکر شده است استفاده کنند.

علاوه بر این اشکال درمان، درمان های طبیعی نیز وجود دارد که ممکن است تحت نظر پزشک شما مورد استفاده قرار گیرد. مشاور شما ممکن است درمان های دیگری را توصیه کند که عبارتند از:

  • روزنامه نگاری.
  • مدیتیشن و تمرینات تنفسی.
  • ورزش روزانه یا منظم.
  • چای سبز یا بابونه.
  • گذراندن زمان در طبیعت.
  • خوردن وعده های غذایی منظم (مانند صبحانه معمولی)
  • نوشیدن آب فراوان در طول روز.

اگر مطمئن نیستید که از یکی از این اشکال درمان اضطراب سود می برید یا نه، علائم و نشانه های اضطراب زیر را در نظر بگیرید. اگر یک یا چند مورد از علائم زیر را تجربه کردید، ممکن است از درمان بهره مند شوید و ممکن است بخواهید با پزشک خود صحبت کنید.

 

چگونه روانشناسان به مدیریت اختلالات اضطرابی کمک می کنند؟

اختلالات اضطرابی می تواند شدت توانایی فرد برای عملکرد در محل کار، مدرسه و موقعیت های اجتماعی را مختل کند و در روابط فرد اختلال ایجاد نماید.

همه گاهی نگران یا عصبی می شوند. اضطراب یک واکنش طبیعی انسان به موقعیت های استرس زا است. اما برای افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی، این ترس ها و نگرانی ها موقتی نیستند. اضطراب آنها ادامه دارد و حتی می تواند در طول زمان بدتر شود.

اختلالات اضطرابی می تواند به شدت توانایی فرد را برای عملکرد در محل کار، مدرسه و در موقعیت های اجتماعی مختل کند. اضطراب همچنین می تواند در روابط فرد با اعضای خانواده و دوستان تداخل ایجاد کند. خوشبختانه، با این حال، درمان های موثری برای اضطراب وجود دارد.

در برخی موارد، داروها در درمان اختلالات اضطرابی نقش دارند. با این حال، تحقیقات نشان می دهد که درمان رفتاری، به تنهایی یا همراه با دارو، یک درمان بسیار موثر برای اکثر افراد مبتلا به اختلال اضطراب است.

مشاوره اضطراب
مشاوره اضطراب

تفاوت استرس و اضطراب چیست؟

استرس و اضطراب اغلب به عنوان یک چیز شناخته می‌شوند؛ زیرا هر دو حالت‌های عاطفی منفی هستند که با علائم فیزیکی مانند تنفس سریع، ضربان قلب و تنش عضلانی مرتبط می شوند. اما از نظر فنی می توان آنها را متمایز کرد. استرس واکنشی است به یک عامل استرس زا یا هر موقعیت یا فکری که شما را ناراحت می کند. برعکس، افرادی که از اضطراب رنج می‌برند، در شناسایی منبع اضطراب خود در لحظه با مشکل مواجه می شوند.

علاوه بر این، احساسات زمینه ای که به احساس استرس و اضطراب کمک می کنند را می توان متمایز کرد. یعنی احساس استرس اغلب ناشی از احساس سرخوردگی و عصبی بودن است، در حالی که اضطراب ریشه در ترس و احساس کلی درماندگی دارد. اگرچه استرس ناخوشایند است، اما مبتلایان معمولاً این درک را دارند که اگر برای مقابله با عوامل استرس زا دست به کار شوند، احساس بهتری خواهند داشت. از آنجایی که منبع اضطراب معمولا کمتر مشخص است، مبتلایان اغلب نمی دانند چه اقداماتی برای کاهش اضطراب خود انجام دهند.

در حالی که تنها زیرمجموعه کوچکی از افراد در طول زندگی خود دچار اختلال اضطراب می شوند، اکثر افراد در مقطعی از زندگی خود از استرس رنج می برند. با این حال، برخی از افراد در مدیریت استرس بهتر از دیگران هستند. رنج بردن از استرس مزمن بدون ابزار مناسب می تواند شما را در خطر ابتلا به مشکلات روحی و جسمی قرار دهد. به همین دلیل است که یادگیری تکنیک های موثر مدیریت استرس مهم است.

 

ضرورت مراجعه به روانشناس در مورد اختلالات اضطرابی

اگرچه بسیاری از انواع اختلالات اضطرابی وجود دارد، تحقیقات نشان می دهد که بیشتر آنها توسط فرآیندهای زیربنایی مشابهی هدایت می شوند. افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی تمایل دارند به راحتی تحت تأثیر احساسات خود قرار گیرند و به طور خاص نسبت به آن احساسات و موقعیت های ناخوشایند واکنش های منفی نشان دهند.

اغلب، افراد سعی می کنند با اجتناب از موقعیت ها یا تجربیاتی که آنها را مضطرب می کند، با این واکنش های منفی کنار بیایند. متأسفانه، اجتناب می تواند نتیجه معکوس داشته باشد و در واقع اضطراب را تغذیه کند.

روانشناسان در زمینه تشخیص اختلالات اضطرابی و آموزش روش های سالم تر و موثرتر به بیماران آموزش دیده اند. نوعی از روان درمانی به نام درمان شناختی-رفتاری در درمان اختلالات اضطرابی بسیار موثر است. از طریق CBT، روانشناسان به بیماران کمک می کنند تا عواملی را که به اضطراب آنها کمک می کند، شناسایی و مدیریت کنند.

از طریق مؤلفه شناختی درمان، بیماران یاد می گیرند که بفهمند چگونه افکارشان به علائم اضطراب کمک می کند. با یادگیری تغییر این الگوهای فکری، آنها می توانند احتمال و شدت علائم اضطراب را کاهش دهند.

 

می توانید برای برقراری ارتباط با مشاورین ارشد سامانه مشاور خانواده از طریق خدمات مشاوره ای اقدام نمایید.

 

درمان اختلالات اضطرابی

آیا می خواهید اضطراب خود را کنترل کنید، افکار نگران کننده را متوقف کنید و بر ترس های خود غلبه نمایید؟ در اینجا نحوه درمان این بیماری و کمک هایی که مشاوره اضطراب می تواند به شما بکند، آورده ایم.

در درمان اختلال های اضطرابی به شما کمک می کنیم تا بتوانید دلایل اضطراب خود را پیدا کرده و از بهترین روش برای درمان آن استفاده نمایید.

درمان اختلالات اضطرابی به طور قابل توجهی متفاوت است، بنابراین درمان باید متناسب با علائم و تشخیص خاص شما باشد. برای مثال، اگر مبتلا به اختلال وسواس فکری-اجباری هستید، درمان شما با فردی که برای حملات اضطرابی به کمک نیاز دارد، متفاوت خواهد بود. طول درمان نیز به نوع و شدت اختلال اضطراب شما بستگی دارد. با این حال، بسیاری از درمان های اضطراب نسبتا کوتاه مدت هستند. طبق گفته انجمن روانشناسی آمریکا، بسیاری از افراد طی 8 تا 10 جلسه درمانی به طور قابل توجهی بهبود می یابند.

در حالی که انواع مختلفی از درمان برای از بین بردن اضطراب استفاده می شود، رویکردهای پیشرو درمان شناختی رفتاری و مواجهه درمانی است. هر اضطراب درمانی ممکن است به تنهایی یا همراه با انواع دیگر درمان استفاده شود. اضطراب درمانی ممکن است به صورت فردی انجام شود یا ممکن است در گروهی از افراد با مشکلات اضطراب مشابه انجام شود. اما هدف  همه درمان ها یکسان بوده و به کاهش سطح اضطراب، آرام کردن ذهن و غلبه بر ترس‌ها کمک خواهد کرد.

 

روان درمانی برای اختلالات اضطرابی

روان درمانی یک فرآیند مشارکتی است که در آن روانشناسان و بیماران برای شناسایی نگرانی های خاص و توسعه مهارت ها و تکنیک های مشخص برای مقابله با اضطراب با یکدیگر همکاری می کنند. بیماران می توانند انتظار داشته باشند که مهارت های جدید خود را در خارج از جلسات تمرین کنند تا در موقعیت هایی که ممکن است باعث ناراحتی آنها شود، اضطراب را مدیریت کنند. با این حال، روان‌شناسان تا زمانی که مطمئن نشوند مهارت‌های لازم برای مقابله مؤثر با ترس‌هایشان را دارند، بیماران را به سمت چنین سناریوهایی سوق نمی‌دهند.

گاهی اوقات روانشناسان علاوه بر CBT از روش های دیگری برای درمان اختلالات اضطرابی استفاده می کنند. روان درمانی گروهی که معمولاً شامل چندین نفر می شود که همگی دارای اختلالات اضطرابی هستند، می تواند هم برای درمان اضطراب و هم برای حمایت از بیماران مؤثر باشد.

روان درمانی خانواده می تواند به اعضای خانواده کمک کند تا اضطراب عزیزانشان را درک کنند و به آنها کمک کند راه هایی را برای تعامل بیاموزند که عادات اضطرابی را تقویت نمی کند. خانواده درمانی می تواند به ویژه برای کودکان و نوجوانانی که از اختلالات اضطرابی رنج می برند مفید باشد.

اختلالات اضطرابی قابل درمان هستند. اکثر بیمارانی که از اضطراب رنج می برند پس از چند ماه (یا کمتر) روان درمانی قادر به کاهش یا از بین بردن علائم هستند و بسیاری از بیماران تنها پس از چند جلسه متوجه بهبودی می شوند.

مشاوره اضطراب
مشاوره اضطراب

درمان شناختی رفتاری برای اضطراب

درمان شناختی رفتاری پرکاربردترین روش درمانی برای اختلالات اضطرابی است. تحقیقات نشان داده است که  این روش در درمان اختلال هراس، فوبیا، اختلال اضطراب اجتماعی و اختلال اضطراب فراگیر و بسیاری از شرایط دیگر موثر است.

CBT به الگوهای منفی و انحرافات در نحوه نگاه ما به جهان و خود می پردازد. همانطور که از نام آن پیداست، این شامل دو جزء اصلی است:

شناخت درمانی بررسی می کند که چگونه افکار منفی یا شناخت ها در ایجاد اضطراب نقش دارند.

رفتار درمانی نحوه رفتار و واکنش شما را در موقعیت هایی که باعث ایجاد اضطراب می شود را بررسی می کند.

فرض اصلی CBT این است که افکار ما نه رویدادهای خارجی بر احساسات مان تأثیر می گذارد. به عبارت دیگر، این موقعیتی که در آن قرار دارید نیست که احساس شما را تعیین می کند، بلکه درک شما از موقعیت است.

برای افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی، روش های منفی تفکر، احساسات منفی اضطراب و ترس را تقویت می کند. هدف درمان شناختی رفتاری برای اضطراب، شناسایی و اصلاح این افکار و باورهای منفی است. ایده این است که اگر طرز فکر خود را تغییر دهید، می توانید احساس خود را تغییر دهید.

 

می توانید برای برقراری ارتباط با مشاورین ارشد سامانه مشاور خانواده از طریق خدمات مشاوره ای اقدام نمایید.

 

فکر چالش برانگیز در CBT برای اضطراب

چالش‌برانگیز شدن  فکر که به عنوان بازسازی شناختی نیز شناخته می‌شود فرآیندی است که در آن الگوهای تفکر منفی به اضطراب شما کمک می‌کنند در این حالت شما باید افکار منفی را به چالش کشیده و آن ها را با افکار مثبت جایگزین نمایید. در این اختلال تمامی اتفاقات منفی بسیار شدیدتر و تهدیدکننده تر از حالت عادی به نظر می رسند.

به عنوان مثال، برای فردی که دارای فوبیای میکروب است، دست دادن با شخص دیگری می تواند تهدید کننده به نظر برسد. اگرچه ممکن است به راحتی متوجه شوید که این یک ترس غیرمنطقی است، شناسایی افکار غیرمنطقی و ترسناک خود می تواند بسیار دشوار باشد. یک استراتژی این است که از خود بپرسید زمانی که احساس اضطراب کردید به چه فکر می کردید. درمانگر شما در این مرحله به شما کمک خواهد کرد.

به چالش کشیدن افکار منفی شما در مرحله دوم اتفاق می افتد. در این حالت درمانگر به شما یاد می دهد که چگونه افکار اضطراب زا خود را ارزیابی کنید. این شامل زیر سوال بردن شواهد مربوط به افکار ترسناک شما، تجزیه و تحلیل باورهای غیر مفید و آزمایش واقعیت پیش بینی های منفی است. استراتژی‌ها برای به چالش کشیدن افکار منفی شامل انجام آزمایش‌ها، سنجش مزایا و معایب نگرانی یا اجتناب از چیزی است که از آن می‌ترسید و تعیین احتمالات واقع بینانه‌ای که آنچه در مورد آن مضطرب هستید واقعاً اتفاق بیفتد.

در مرحله بعدی باید افکار واقعی را جایگزین افکار منفی کنید. هنگامی که پیش بینی های غیرمنطقی و تحریف های منفی در افکار مضطرب خود را شناسایی کردید، می توانید آنها را با افکار جدیدی که دقیق تر و مثبت تر هستند جایگزین کنید. درمانگر شما همچنین ممکن است به شما کمک کند تا در هنگام مواجهه با موقعیتی که معمولاً سطح اضطراب شما را بالا می‌برد، به خود جملات واقع بینانه و آرام‌بخشی را ارائه دهید که می‌توانید به خودتان بگویید.

 

CBT همچنین ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • یادگیری تشخیص اینکه چه زمانی مضطرب هستید و چه احساسی در بدن دارید.
  • یادگیری مهارت های مقابله ای و تکنیک های آرام سازی برای مقابله با اضطراب و وحشت.
  • مقابله با ترس های خود (چه در تخیل یا در زندگی واقعی).
  • مواجهه درمانی برای اضطراب

اضطراب احساس خوشایندی نیست، بنابراین طبیعی است که در صورت امکان از آن اجتناب نمایید. یکی از راه هایی که افراد این کار را انجام می دهند دوری از موقعیت هایی است که آنها را مضطرب می کند.

مشاوره اضطراب
مشاوره اضطراب

مواجهه درمانی

مواجهه درمانی همانطور که از نامش پیداست، شما را در معرض موقعیت ها یا اشیایی قرار می دهد که از آنها می ترسید. ایده این روش در آن است که از طریق قرار گرفتن در معرض مکرر آن اتفاق بتوانید احساس کنترل فزاینده ای بر موقعیت داشته باشید. مواجهه درمانی ممکن است به تنهایی مورد استفاده قرار گیرد یا ممکن است به عنوان بخشی از درمان شناختی رفتاری انجام شود.

به جای اینکه فوراً با بزرگ‌ترین ترس خود روبرو شوید که می‌تواند آسیب‌زا باشد، مواجهه درمانی معمولاً با موقعیتی شروع می‌شود که فقط کمی تهدیدکننده است و از همان جا نتیجه می‌گیرد. این رویکرد گام به گام، حساسیت زدایی سیستماتیک نامیده می شود.

مواجهه درمانی به شما این امکان را می دهد که به تدریج ترس های خود را به چالش بکشید، اعتماد به نفس ایجاد کنید و مهارت های کنترل هراس را به دست آورید.

 

درمان های مکمل برای اختلالات اضطرابی

ورزش یک کاهش دهنده استرس و اضطراب طبیعی است. تحقیقات نشان می دهد که حداقل 30 دقیقه ورزش سه تا پنج بار در هفته می تواند اضطراب را کاهش دهد. برای دستیابی به حداکثر سود، حداقل یک ساعت ورزش هوازی را در بیشتر روزها هدف قرار دهید.

تکنیک‌های تمدد اعصاب مانند مدیتیشن ذهن‌آگاهی و آرام‌سازی پیشرونده عضلانی، زمانی که به طور منظم تمرین شوند، می‌توانند اضطراب را کاهش داده و احساس بهزیستی عاطفی را افزایش دهند.

بیوفیدبک  نیز از جمله روش های مکمل دیگر است. در این روش از حسگرهایی استفاده می‌کند که عملکردهای فیزیولوژیکی خاصی را اندازه‌گیری می‌کنند، مانند ضربان قلب، تنفس و تنش عضلانی، تا به شما آموزش دهند پاسخ اضطراب بدن خود را بشناسید و یاد بگیرید چگونه آن را با استفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی کنترل کنید.

هیپنوتیزم گاهی در ترکیب با CBT برای اضطراب استفاده می شود. در حالی که در حالت آرامش عمیق هستید، هیپنوتیزم از تکنیک های درمانی مختلف استفاده می کند تا به شما کمک کند با ترس های خود روبرو شوید و به روش های جدیدی به آنها نگاه بیندازید.

 

نکات نهایی برای درمان اضطراب

هیچ راه حل سریعی برای اضطراب وجود ندارد. غلبه بر اختلال اضطراب نیازمند زمان و تعهد است. درمان شامل رویارویی با ترس‌هایتان به جای اجتناب از آنها است، بنابراین گاهی اوقات قبل از اینکه بهتر شوید، احساس بدتری خواهید داشت. نکته مهم این است که به درمان پایبند باشید و از توصیه های درمانگر خود پیروی کنید. اگر با سرعت بهبودی احساس دلسردی می کنید، به یاد داشته باشید که درمان اضطراب در دراز مدت بسیار موثر است. اگر از پس آن برآیید، از مزایای آن بهره مند خواهید شد.

شما همچنین می توانید با انتخاب های مثبت از اضطراب درمانی خود حمایت کنید. همه چیز از سطح فعالیت شما گرفته تا زندگی اجتماعی شما بر اضطراب تأثیر می گذارد. با اتخاذ تصمیمی آگاهانه برای ارتقای آرامش، سرزندگی و دیدگاه مثبت ذهنی در زندگی روزمره خود، زمینه موفقیت را فراهم کنید.

درباره اضطراب بیاموزید. برای غلبه بر اضطراب، درک مشکل مهم است. اینجاست که آموزش وارد می‌شود. آموزش به تنهایی اختلال اضطراب را درمان نمی‌کند، اما به شما کمک می‌کند بیشترین بهره را از درمان ببرید.

ارتباط خود را با افراد دیگر تقویت کنید. تنهایی و انزوا زمینه را برای اضطراب فراهم می کند. با تماس گرفتن با دیگران، آسیب پذیری خود را کاهش دهید. دیدن دوستان، پیوستن به یک گروه خودیاری یا پشتیبانی، یا در میان گذاشتن نگرانی‌های خود با یکی از عزیزان را مورد توجه قرار دهید.

عادات سبک زندگی سالم را در پیش بگیرید. فعالیت بدنی تنش و اضطراب را از بین می برد، بنابراین زمانی را برای ورزش منظم اختصاص دهید. برای مقابله با علائم خود از الکل و مواد مخدر استفاده نکنید.

استرس را در زندگی خود کاهش دهید. زندگی خود را از نظر استرس بررسی کنید و به دنبال راه هایی برای به حداقل رساندن آن باشید. از افرادی که شما را مضطرب می کنند دوری کنید، به مسئولیت های اضافی نه بگویید و زمانی را برای تفریح ​​و آرامش در برنامه روزانه خود اختصاص دهید.

اضطراب می تواند به معنای عصبی بودن، نگرانی یا شک به خود باشد. گاهی اوقات، علت اضطراب به راحتی قابل تشخیص است، در حالی که گاهی اوقات ممکن است اینطور نباشد. هر کسی هر چند وقت یک بار احساس اضطراب می کند. وقتی اضطراب به این شکل تداخل پیدا می کند، صحبت با یک درمانگر می تواند کمک کننده باشد.

 

علائم و نشانه های اضطراب

تشخیص اضطراب به احساس نگرانی فرد بستگی دارد، بنابراین علائم متفاوت خواهد بود. شخصیت، شرایط سلامت روانی همزمان و سایر عوامل ممکن است علائم فرد را توضیح دهند.

اضطراب می تواند باعث ایجاد افکار مزاحم یا وسواسی شود. فردی که مضطرب است ممکن است احساس سردرگمی کند یا برایش مشکل باشد که تمرکز نماید. احساس بی قراری یا ناامیدی نیز می تواند نشانه ای از اضطراب باشد. سایر افراد مبتلا به اضطراب ممکن است احساس افسردگی کنند.

علائم اضطراب می تواند فیزیکی نیز باشد. اضطراب می تواند باعث کشش بیش از حد عضلات یا فشار خون بالا شود. لرزش، تعریق، ضربان قلب تند، سرگیجه و بی خوابی نیز می تواند ناشی از اضطراب باشد. اضطراب حتی ممکن است باعث سردرد، مشکلات گوارشی، مشکل در تنفس و حالت تهوع شود.

اگر علائم فیزیکی اضطراب شدید و ناگهانی باشد، ممکن است با یک حمله پانیک اشتباه گرفته شود.

 

اضطراب چگونه به نظر می رسد؟

افراد می توانند علائم اضطراب را به طرق مختلف نشان دهند. برخی ممکن است پرحرف تر شوند، در حالی که برخی دیگر کناره گیری می کنند یا خود را منزوی می کنند. حتی افرادی که صمیمی، دوستانه یا نترس به نظر می رسند نیز ممکن است دچار اضطراب شوند. از آنجایی که اضطراب نشانه های زیادی دارد، نحوه ظاهر آن برای یک فرد ممکن است برای فرد دیگر کاملاً متفاوت باشد.

افرادی که اضطراب دارند ممکن است گوشه گیر شوند، اما این در مورد همه مبتلایان به اضطراب صدق نمی کند. گاهی اوقات، اضطراب ممکن است باعث واکنش «مبارزه» به جای «فرار» شود، در این صورت ممکن است فرد درگیر به نظر برسد. لکنت زبان، لرزش و تیک های عصبی اغلب با اضطراب همراه است. در حالی که می توانند در افراد مبتلا به اضطراب ظاهر شوند، اما همیشه وجود ندارند و برخی از افرادی که اضطراب ندارند نیز این علائم را نشان می دهند.

 

چه چیزی باعث اضطراب می شود؟

اضطراب، مانند مبارزه، فرار یا واکنش انجماد، برای بقا است. این به افراد اجازه می دهد تا از خود محافظت کنند تا آسیب نبینند. گاهی اوقات، فرد مرتباً دارای سطوح بالایی از اضطراب است. آنها ممکن است در برخورد با علائم خود احساس درماندگی کنند.

ترس و اضطراب می تواند مختص شرایط یا اشیاء خاصی باشد.

مثلا:

  • ترس از ارتفاع، پرواز، حشرات و غیره.
  • ترس از بررسی دقیق در یک محیط اجتماعی.
  • ترس از مکان‌های شلوغ یا محصور که فرار از آن‌ها دشوار است (مانند مترو، سینما، آسانسور)
  • اضطراب جدایی.

اختلالات اضطرابی شایع ترین بیماری روانی در ایالات متحده است که 40 میلیون بزرگسال 18 ساله و بالاتر (18٪ از جمعیت ایالات متحده) را درگیر می کند.

اختلالات اضطرابی قابل درمان هستند، با این حال تنها حدود یک سوم از کسانی که رنج می برند تحت درمان قرار می گیرند.

اختلالات اضطرابی از مجموعه پیچیده ای از عوامل خطر، از جمله ژنتیک، شیمی مغز، شخصیت و رویدادهای زندگی ایجاد می شوند.

 

می توانید برای برقراری ارتباط با مشاورین ارشد سامانه مشاور خانواده از طریق خدمات مشاوره ای اقدام نمایید.

 

انواع اختلال اضطراب چیست؟

اختلالات اضطرابی می توانند اشکال مختلفی داشته باشند، اما بیشتر آن ها شامل ترس، وحشت یا احساس ترس شدید، اغراق آمیز و غیرمنطقی و علائم فیزیکی واکنش «جنگ یا گریز» از جمله تعریق، لرزش، تپش قلب، حالت تهوع، درد قفسه سینه یا احساس خفگی خواهد بود.

برخی از شایع ترین اختلالات اضطرابی عبارتند از:

اختلال اضطراب فراگیر: نگرانی مداوم و بیش از حد در مورد رویدادهای زندگی روزمره.

اختلال هراس: احساس ناگهانی وحشت که بدون هشدار یا در پاسخ به یک شی یا موقعیت ترسناک ایجاد می شود.

اختلال وسواس اجباری: یک وضعیت ناتوان کننده است که در آن فرد مبتلا با افکار مزاحم و ناخواسته مکرر ویا اصرارهای اجباری برای انجام رفتارها یا اعمال ذهنی تکراری مواجه می شود.

اضطراب اجتماعی: ترس و اضطراب بیش از حد در مورد بررسی دقیق در موقعیت های اجتماعی.

فوبیای خاص: اضطراب شدید و علائم فیزیکی در پاسخ به اشیا یا موقعیت های خاص. اضطراب با تهدید یا خطر واقعی تناسب ندارد.

اختلال استرس پس از سانحه: وضعیتی که می تواند به دنبال یک رویداد آسیب زا ویا وحشتناک مانند تجاوز جنسی یا فیزیکی، مرگ غیرمنتظره یکی از عزیزان یا یک فاجعه طبیعی ایجاد شود. افراد مبتلا به PTSD اغلب افکار و خاطرات مزاحم پایدار و ترسناکی از رویداد دارند که توانایی آنها را برای عملکرد در زندگی روزمره مختل می کند.

 

علائم اضطراب عبارتند از:

  • افکار و نگرانی های مکرر که با بهزیستی عمومی تداخل دارند.
  • احساس مستمر غرق شدن.
  • ضربان قلب، عرق کردن کف دست، ناراحتی معده و غیره.
  • سردرد.
  • مشکل در تمرکز.
  • تنش عضلانی یا بدن دردهای غیر قابل توضیح.
  • افزایش یا کاهش اشتها در هنگام احساس استرس یا اضطراب.
  • ناتوانی در به خواب رفتن یا خواب ماندن.
  • انگیزه رانندگی برای رفع نگرانی های خود (جستجوی مداوم در اینترنت در مورد نگرانی یا ترس شما، صحبت بیش از حد با دوستان / خانواده در مورد نگرانی یا ترس شما).

 

تأثیرات اضطراب از نظر نوع و شدت متغیر است و شامل موارد زیر خواهد بود:

  • افسردگی.
  • بیماری جسمی (نگرانی مداوم می تواند سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف کند).
  • خستگی.
  • انزوا (برای جلوگیری از احساس اضطراب بیشتر، ممکن است شروع به اجتناب از تعدادی موقعیت کنید).
  • عادت های مضر.
  • روابط تیره با همسالان، دوستان و اعضای خانواده.
  • مشکل در حفظ موفقیت در کار ویا مدرسه.

 

خلاصه مطلب

ما در این مطلب سعی کردیم به بررسی نکات مربوط به مشاوره اضطراب بپردازیم و به شما کمک کنیم بتوانید با استفاده از خدمات مشاوره اضطراب این مشکل را به صورت کامل برطرف کنید. به علاوه روش های جدید درمان شناختی نیز مورد بررسی قرار گرفت و نحوه کارکرد هر کدام توضیح داده شد.

یک نظر بگذارید