۱۴۰۱ اسفند ۱۱, پنجشنبه

اجرای حکم اعدام یک زندانی زن بلوچ در زندان بندرعباس


 یک زندانی زن بلوچ که پیشتر بابت اتهامات مرتبط با «مواد مخدر» به اعدام محکوم شده بود، حکم وی در زندان بندرعباس به اجرا درآمد.

 روز دوشنبه هشتم اسفند ماه ۱۴۰۱، یک زندانی زن بلوچ در زندان بندرعباس اعدام شد.

سناریوی جدید سپاه برای ترور و حذف فیزیکی مولانا عبدالغفار نقشبندی


 رسانه های وابسته به سپاه و جمهوری اسلامی با انتشار خبری مبنی بر خروج مولانا نقشبندی از بلوچستان، در حال برنامه ریزی برای ترور و حذف فیزیکی این روحانی برجسته بلوچ هستند.

، دفتر مولانا عبدالغفار نقشبندی امام جمعه موقت راسک با انتشار اطلاعیه ای، خبر خروج وی از بلوچستان را برنامه ریزی سپاه برای ترور و حذف فیزیکی او عنوان کرده است.

امروز ۱۰ اسفند ماه ۱۴۰۱، رسانه های سپاه و جمهوری اسلامی با انتشار گزارشی از خروج مولانا عبدالغفار نقشبندی از کشور دادند.

دفتر مولانا عبدالغفار نقشبندی امام جمعه موقت راسک ضمن تکذیب این خبر، اعلام کرده که مسئولیت رخ دادن هر اتفاق ناگواری برای مولانا نقشبندی، شخص محامی و رؤسای سپاه و اداره اطلاعات بلوچستان است.

دفتر مولانا نقشبندی همچنین اعلام کرده که نهاد نمایندگی دفتر خامنه ای در بلوچستان به ریاست محامی با حضور سران سپاه قدس و اداره اطلاعات اقدام به برنامه ریزی سناریوی خروج مولانا عبدالغفار برای حذف فیزیکی و ترور او کرده اند.

لازم به ذکر است، مولانا عبدالغفار نقشبندی در تاریخ ۲۱ آذر ماه ۱۴۰۱، جهت حضور در دادگاه ویژه روحانیت عازم مشهد شده و پس از آن تلفن همراه وی خاموش است و هیچگونه اطلاعی از سرنوشت وی در دسترس نیست.

تیراندازی و مصادره اموال سوخت بران بلوچ توسط نیروهای نظامی در میناب

 


نیروهای نظامی جمهوری اسلامی به سمت سوخت بران بلوچ در شهر هشتبندی از توابع بخش توکهور شهرستان میناب تیراندازی کرده که منجر به زخمی شدن دو سوخت بر شده است. همچنین نیروهای نظامی اموال سوخت بران را مصادره کردند.

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، روز دوشنبه ۸ اسفند ماه ۱۴۰۱، نیروهای نظامی در شهرستان میناب به سمت سوخت بران بلوچ تیراندازی کرده که منجر به زخمی شدن دو سوخت بر بلوچ شد.

زخمی شدن یک روحانی بلوچ با تیراندازی نیروهای اداره اطلاعات در نیکشهر


 یک روحانی بلوچ اهل نیکشهر، با تیراندازی بی ضابطه نیروهای اداره اطلاعات در این شهرستان زخمی شد.

 روز دوشنبه ۸ اسفند ماه ۱۴۰۱، یک روحانی بلوچ با تیراندازی نیروهای اداره اطلاعات زخمی شد.

هویت این روحانی بلوچ، مولوی “صدیق بلوچی” فرزند فیض محمد اهل روستای پاگ از توابع بخش آهوران شهرستان نیکشهر برای کمپین احراز شده است.

نیروی دریایی بریتانیا یک کشتی ایرانی با محموله موشک را توقیف کرد

 

روز پنج‌شنبه، ۱۱ اسفند، نیروی دریایی بریتانیا اعلام کرد که اخیرا یک محموله تسلیحات ایرانی، شامل موشک‌های هدایت‌شونده ضد تانک را از یک کشتی در خلیج عُمان توقیف کرده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از نیروی دریایی بریتانیا اعلام کرد که یک پهپاد تجسسی آمریکایی و یک بالگرد بریتانیایی در شناسایی و ردیابی این کشتی مشارکت کرده‌اند.

حسین ثوری: دوران رئیسی فشار روی من بیشتر شد، چون بلوچ بودم

 


رسانه‌های ایران ۲۸آبان۱۴۰۱، از پناهنده شدن «حسین ثوری»، رییس فدراسیون بوکس ایران خبر دادند. او که به‌عنوان رییس فدراسیون بوکس همراه با تیم جوانان بوکس ایران در اسپانیا حضور داشت، دیگر به کشور بازنگشت و اعلام پناهندگی کرد.

منبعی با حسین ثوری، رییس سابق فدراسیون بوکس ایران، و از شهروندان بلوچ کشور گفت‌وگویی انجام داده است. او در این مصاحبه، به برخی از مشکلاتی که به‌لحاظ امنیتی و عقیدتی در تمام سال‌های زندگی‌اش چه به‌عنوان شهروند، چه در نقش یک ورزشکار، و چه در دوران مدیریت خود در نظام جمهوری اسلامی متحمل شد، پرداخته است.

۱۴۰۱ اسفند ۱۰, چهارشنبه

نفس‌های آخر حقوق کودکان در ایران

 

طی یک سال گذشته بازتاب دهنده موارد بی‌شمار نقض حقوق کودکان در ایران بوده و با مشارکت جمعی از فعالان حقوق کودک و تشکل‌های غیردولتی کودکان، به آگاهی‌رسانی پرداخته است. 

روز ۲۷ فوریه ۲۰۲۳، مصادف با هشت اسفند ۱۴۰۱، «روز جهانی سازمان‌های غیردولتی» نام‌گذاری شده است. طی یک سال اخیر، فعالان مدنی، به ویژه افراد و سازمان‌های غیردولتی فعال در حوزه حقوق کودک بیش از سالیان گذشته مورد فشار نیروهای امنیتی قرار گرفته‌اند. 

نیروهای امنیتی برای تهدید در چند دبیرستان‌ دخترانه، فیلم پورن نمایش داده‌اند

 

برخی از نیروهای امنیتی با عنوان ماموران سپاه پاسداران و بسیج، با مجوز وزارت آموزش‌و‌پرورش به مدارس دخترانه در مناطق ۴ و ۵  تهران، و یک مدرسه دخترانه دوره متوسطه دوم به نام شاهد «ریحانه‌النبی» در بندر ماهشهر استان خوزستان مراجعه کرد و با تهدید و هشدار برای دختران دانش‌آموز مقطع دبیرستان، فیلم پورن و رابطه جنسی میان انسان و حیوان پخش کرده‌اند.

 توضیح آن‌ها به دانش‌آموزان این بوده است؛ خواسته معترضین، به این نقطه می‌انجامد. خانواده‌ها و دانش‌آموزان در شوک هستند. برخی از دانش‌آموزان دبیرستان شاهد ریحانه‌النبی،‌ به‌دلیل شوک عصبی به بیمارستان منتقل شده بودند.

پیروزِ ایران ناکام ماند؛ داستان زندگی یوزپلنگی که نماد امید بود

 



مرگ «پیروز»، توله یوزپلنگ ۱۰ ماهه مشهور در دو روز گذشته، فضای رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی ایران را پر کرده است. این توله یوزپلنگ نر که یکی از سه توله‌ای بود که در اردیبهشت سال جاری توسط «ایران»، یوزپلنگ ماده سایت تکثیر و پرورش توران به‌دنیا آمد، پس از مرگ دو برادرش به‌تنهایی دوام آورد، تا آنکه بر اثر مشکلات کلیه تلف شد. 

در این مطلب سعی داریم ابتدا روند تولد تا مرگ پیروز را بررسی کنیم و سپس به برخی سوالات و ابهامات مطرح شده در خصوص این موضوع پاسخ دهیم. 

تداوم مسمومیت‌ دانش‌آموزان و دانشجویان دختر؛ فضا ملتهب است

 



با گسترش بحران مسمومیت دختران دانش‌آموز ایران شهرهای مختلف، رسانه‌ها از وقوع هم‌زمان این مسمومیت‌ها چندین مدرسه در تهران و شماری از خوابگاه‌های دخترانه دانشجویی در شهرهای مختلف خبر می‌دهند.

تداوم مسمومیت‌های سریالی دختران دانش‌آموز و دانشجویان در بیش از سه ماه گذشته، در حالی رخ داده که تاکنون هیچ فرد یا گروهی به‌ظن دست داشتن در این اقدامات بازداشت نشده و مورد مواخده قرار نگرفته است.

بر اساس اطلاعات رسیده  امروز چهارشنبه ۱۰اسفند۱۴۰۱، در دبیرستان دخترانه امت واقع در منطقه تهرانپارس در شرق تهران گازی که به مسمومیت دانش‌آموزان منجر می‌شود منتشر شده است.

به گفته یک فرد آگاه، ماموران نیروی انتظامی و اورژانس به این مدرسه اعزام شده و حتی افرادی که در ساختمان کنار دبیرستان در اداره مخابرات و پست این منطقه مشغول به خدمت هستند نیز با استنشاق گاز مذکور حالشان بد شده و دست‌کم یک زن نیز بیهوش شده است.

در محله تهرانسر نیز در دبیرستان دخترانه هاجر و یک دبستان، دخترانه گزارش‌هایی از مسمومیت دانش‌آموزان و تجمع والدین آن‌ها مقابل در مدرسه منتشر شده است.

کانال تلگرامی اتحادیه آزاد کارگران، ویدیویی از تجمع خانواده‌ دانش‌آموزانی که امروز ۱۰اسفند، در مدرسه‌ یارجانی تهران دچار مسمومیت شده‌اند منتشر کرده است. والدین دانش‌آموزان در این تجمع شعار «بی‌شرف بی‌شرف» و «مرگ بر حکومت بچه‌کش» سر داده و خواهان پاسخگویی مسوولان این مدرسه هستند.

ویدیوهای منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی نشان می‌دهد در مدرسه دخترانه در اردبیل و یکی از مدارس دخترانه منطقه نارمک در تهران نیز شماری از دانش‌آموزان مسموم شده و ماموران اورژانس به این مدارس اعزام شده‌اند.

هم‌زمان با تداوم مسمومیت دانش‌آموزان دختر در مدارس و به‌ویژه دبیرستان‌ها و هنرستان‌های ایران، ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که گفته می‌شود مسمومیت سریالی به خوابگاهی در بروجرد رسیده است.

استانداری لرستان مسموم شدن دانشجویان دختر در دانشگاه آزاداسلامی واحد بروجرد را تایید و اعلام کرده است که «تعداد معدودی از دانشجویان با مشاهده علائمی چون سرگیجه راهی بیمارستان» شده و «پس از رسیدگی‌های لازم، بدون هیچ مشکلی ترخیص شدند.»

یک نماینده مجلس روز سه‌شنبه۹اسفند گفت که تاکنون «حداقل ۱۰ تا ۱۵ شهر کشور درگیر مسمومیت دانش‌آموزان شدند.»

«عبدالعلی رحیمی مظفری» نماینده سروستان در مجلس شورای اسلامی، در یک تذکر شفاهی در صحن علنی مجلس هشدار داد که این مسمومیت‌های سریالی «اکنون دانش‌آموزان ما را تهدید می‌کند.»

روز سه‌شنبه۹اسفند، گزارش‌هایی از مسمومیت دانش‌آموزان دبیرستان دخترانه خیام در پردیس تهران، و مدرسه راه زینب در منطقه ۱۳ تهران منتشر شد.

شبکه «شرق» وابسته به روزنامه شرق چاپ تهران نوشت که ۳۵ دانش‌آموز دبیرستان دخترانه خیام دچار مسمومیت شدند و به گفته یکی از والدین دانش‌آموزان مدرسه راه زینب، «همه دانش‌آموزان یک کلاس» این مدرسه نیز مسموم شدند.

به گفته او، بر اثر این مسمومیت، «به یک باره همه بچه‌های [این] کلاس دچار خواب‌آلودگی شدند» و نیروهای اورژانس «چند دانش‌آموز» را به بیمارستان منتقل کردند.

خبرگزاری «فارس» در گزارشی تصویری با دو تن از دانش‌آموزانی که با علایم ناشی از مسمومیت به اورژانس منتقل و بستری شده‌اند گفت‌وگو کرده است.

یکی از این دانش‌آموزان می‌گوید چون به بیماری «آسم» مبتلا بوده زودتر و بیش از بقیه دانش‌آموزان بو «گاز را به‌همراه یک بوی اضافی» احساس کرده و هنگام خروج از کلاس روی پله‌ها از هوش رفته است.

به گفته او، بقیه دوستانش هم با علایم تهوع و سرگیجه و بی‌حسی دست و پا و نفس‌تنگی از کلاس خارج شده‌اند.

با این که این مسمومیت‌های سریالی در ماه‌های گذشته بیشتر در مدارس قم به وقوع پیوسته، اما قبلا وقوع مسمومیت‌های سریالی در برخی از مدارس دخترانه پایتخت ایران هم گزارش شده بود.

«زهرا شیخی»، سخنگوی کمیسیون بهداشت گفته است که مسمومیت دانش‌آموزان اکثرا گذرا بوده است، آن‌ها بین ۱۵ تا ۴۵ دقیقه علائم مسمومیت داشتند و این علائم پایدار نبوده است.

«بهرام عین‌اللهی» وزیر بهداشت دولت سیزدهم روز سه‌شنبه۹اسفند فاش کرد که نوعی «سم خفیف» باعث مسمومیت دانش‌آموزان شده، هنوز نیروهای اطلاعاتی و انتظامی گزارشی از پیگیری‌های خود در این زمینه ارائه نکرده‌اند.

«احمدرضا رادان» فرمانده نیروی انتظامی نیز پس از سکوتی طولانی در اولین واکنش خود به این موضوع، روز سه‌شنبه گفت: «اقدامات ما در این خصوص آغاز شده است.»

فرمانده نیروی انتظامی تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا گفت: «هنوز فردی را در این پرونده دستگیر نکردیم و درحال شناسایی مظنونین احتمالی هستیم.»

پیش‌تر چند نماینده مجلس و یکی از معاونین وزیر بهداشت تایید کرده بودند که این مسمومیت‌ها عمدی است و دادستان کل کشور نیز بر «احتمال عمدی بودن» آن‌ها تاکید کرده بود.

هم‌زمان دادستان کل کشور نیز گفت هنوز «سرنخ مشخصی» در خصوص عمدی بودن این اقدامات به دست قوه‌قضاییه نیامده است.

با این‌همه، فرمانده نیروی انتظامی گفته است: «در حال حاضر اولویت ما یافتن منشاء این پرونده است و تا آن زمان درباره عمدی یا غیرعمدی بودن آن قضاوتی نخواهیم کرد.»

روز۷اسفند۱۴۰۱، «محمدتقی فاضل میبدی»، عضو مجمع مدرسین حوزه علمیه قم، در گفت‌وگو با شبکه شرق گفت: «عمدی‌بودن این ماجرا واقعیت دارد و گفته می‌شود گروهی موسوم به هِزاره‌گرا مسوول این مسمومیت‌های سریالی در مدارس هستند.»

او یک روز بعد و با بالاگرفتن واکنش‌ها نسبت به این رویداد و انتشار خبر کشته‌شدن یک دانش‌آموز ۱۱ ساله در شهر قم به نام «فاطمه رضایی» به‌دلیل مسمومیت، اظهارات خود را تکذیب کرد، اما شبکه شرق تاکید کرد که دخل و تصرفی در مصاحبه آقای فاضل میبدی صورت نگرفته و این اظهارات او ضبط شده است.

خانواده فاطمه رضایی نیز در گفت‌وگو با رسانه‌های وابسته به سپاه هرگونه ارتباط بین مرگ او با ماجرای مسمومیت دانش‌آموزان را تکذیب کردند اما علایم منجر به فوت این دختر ۱۱ ساله با توجه به اینکه از قبل به بیماری زمینه‌ای مبتلا نبوده، با علایمی که برای مسمومیت دانش‌آموزان اعلام شده بود هم‌خوان است.

«یونس پناهی»، یکی از معاونان وزیر بهداشت گفته است که این مسمومیت‌ها عمدی است و «افرادی دوست داشتند که تمامی مدارس، به‌خصوص مدارس دخترانه، تعطیل شوند.»

برخی گروه‌های اسلامی همچون طالبان در افغانستان و بوکوحرام در آفریقا، مخالف تحصیل دختران و زنان هستند.

«مولوی عبدالحمید» رهبر پرنفوذ سنی‌های ایران و «حامد اسماعیلیون»، از مخالفان جمهوری اسلامی، اعلام کرده‌اند که این مسمومیت‌ها انتقام حکومت از خیزش اخیر دختران و زنان است.

در جریان اعتراضات سراسری ایران، بسیاری از دختران دانش‌آموز و دانشجو علیه «علی خامنه‌ای» و جمهوری اسلامی شعار دادند.

دانش‌آموزان مدرسه دخترانه خیام که روز گذشته در پردیس تهران مسموم شده‌اند در جریان اعتراضات سراسری در آبان‌ سال جاری بسیار فعال بوده‌اند و به‌نظر می‌رسد گروه‌های تندرو به دنبال ایجاد هراس و تعطیلی مدارس دخترانه با هدف حذف آن‌ها از اعتراضات شهروندان ایران هستند.

بر اساس گزارشی که پایگاه خبری «امتداد» منتشر کرده است، تا ۸اسفند مسمومیت خفیف ۷۹۹ دانش‌آموز در قم گزارش شده است، درباره بروجرد هم از ۲ تا ۹اسفند، نزدیک به ۴۰۰ نفر از دانش‌آموزان مسمومیت خفیف داشتند.

 

پرونده‌های امنیتی دو بازیکن ساحلی؛ با علی کریمی چه رابطه‌ای دارید؟

 



فردی آگاه در فدراسیون فوتبال، جزییاتی جدید از چگونگی حذف بازیکنان تیم فوتبال ساحلی ایران، پس از رقابت‌های جام بین‌قاره‌ای داده است.

او که نمی‌خواست نامش فاش شود ادعا کرد، پس از همخوانی نکردن بازیکنان تیم ملی فوتبال ساحلی با سرود جمهوری اسلامی، خودداری از جشن قهرمانی پس از پیروزی مقابل تیم ملی فوتبال ساحلی برزیل و همچنین ممانعت از شادی گل یا انجام شادی گل‌های نمادین، سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی، برخی از بازیکنان را بارها بازجویی کرده‌اند. همچنین روند حذف بازیکنان از تیم ملی به‌صورت برنامه‌ریزی شده و برای جلوگیری از حساسیت‌های فیفا، زیر نظر «مهدی تاج»، رییس این فدراسیون انجام شده است.

منبع  می‌گوید یکی از مهم‌ترین سوالاتی که در بازجویی‌ها از برخی بازیکنان فوتبال ساحلی شده، در مورد ارتباط احتمالی آن‌ها با «علی کریمی» بوده است. 

اجرای حکم اعدام سه زندانی بدون اطلاع خانواده‌هایشان در زندان کرمانشاه


  اعدام سه زندانی که پیشتر از بابت اتهام جرایم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، مخفیانه و بدون اطلاع خانواده‌هایشان در زندان مرکزی کرمانشاه (کرماشان) اجرا شد.

 سحرگاه سه‌شنبه ۹ اسفند ۱۴۰۱ (۲۸ فوریه ۲۰۲۳)، دست‌کم حکم اعدام سه زندانی که تاکنون هویت یکی از آنها به نام کیومرث صادقپور برای هه‌نگاو احراز شده است، در زندان مرکزی کرمانشاه اجرا شد.

۱۴۰۱ اسفند ۸, دوشنبه

مرگ دختر ۱۱ ساله در قم هم‌زمان با مسمومیت‌های دنباله‌دار دانش‌آموزان

 




در پی مرگ یک دختر دانش‌آموز در قم و گزارش‌ها مبنی بر ارتباط آن با مسمومیت‌های دنباله‌دار مرموز، خبرگزاری جمهوری اسلامی با انتشار گفت‌وگویی با پدر این دختر ادعا کرد مرگ او به مسمومیت‌ها ربطی ندارد؛ اظهاراتی که برخی آن را یادآور مصاحبه‌های اجباری با خانواده‌های کشته‌شدگان اعتراضات دانسته‌اند.