خدمات رتیبا

مشاوره جذب سرمایه استارتاپ

گروه تحلیلگران رتیبا با سال‌ها تجربه در زمینه مشاوره و ارزش گذاری استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای نوپا، در تمام مسیر آماده‌سازی مستندات، تهیه گزارش تحلیلی ارزش‌گذاری، اعتبارسنجی نتایج به دست آمده و طراحی سناریوهای پیشنهادی برای جذب یا تزریق سرمایه، در کنار شما خواهد بود. کافی است با ثبت درخواست خود، منتظر تماس کارشناسان رتیبا و دریافت اولین جلسه مشاوره رایگان، به منظور اتخاذ بهترین تصمیم برای کسب‌وکار خود باشید.

فرآیند مشاوره جذب سرمایه رتیبا

بررسی فرآیند مشاوره جذب سرمایه استارتاپ

فرآیند آماده‌سازی مستندات لازم برای جذب سرمایه در رتیبا، به پشتوانه سال‌ها تجربه به گونه‌ای طراحی شده تا درعینِ‌حال که تمام جنبه‌های لازم برای تهیه مستندات مسیر جذب سرمایه را در نظر می‌گیرد؛ کم‌ترین فشار را به لحاظ درگیری در آماده‌سازی مستندات متوجه کارفرما می‌کند و درنهایت کسب‌وکار می‌تواند فرآیند جذب سرمایه خود را سریع‌تر انجام دهد. آنچه پس از آماده‌سازی مستندات لازم برای جذب سرمایه، باید مورد توجه بنیان‌گذاران کسب‌وکارها قرار بگیرد؛ انتخاب مدل تأمین مالی و طراحی سناریوهای مختلف جذب سرمایه است. دراین‌ارتباط گزینه‌های مناسب برای مذاکره به صورت بهینه لیست شده و مستندات لازم بر مبنای ملاحظات‌شان تهیه می‌شوند. در‌نهایت باز هم فرآیند مذاکره برای جذب سرمایه آسان‌تر می‌شود.

برگزاری جلسه آنلاین با بنیان‌گذاران کسب‌وکار
  • تشریح نیازهای کارفرما، دغدغه‌ها و ابهامات پیش رو در مسیر آماده‌سازی مستندات
  • آشنایی با مدل کسب‌وکار، سوابق فعالیت و جذب سرمایه و برنامه‌های توسعه کسب‌وکار
  • تشریح گام‌های اجرایی پروژه و جلسات لازم برای چک کردن نتایج در هر مرحله
مدل سازی مالی و تدوین فایل پیش‌ بینی جریان‌های نقدی
  • فایل اکسل شاخص‌های کلیدی عملکردی تاریخی کسب‌وکار
  • فایل اکسل مدل مالی و پیش‌بینی جریان‌های نقدی ۳ تا ۵ ساله
  • فرم‌های تکمیل شده‌ای که کارشناسان رتیبا برای شما ارسال خواهند نمود
ارزش‌ گذاری کسب‌وکار در فضای عدم قطعیت
  • تخمین ارزش منصفانه کسب‌وکار با توجه به داده‌های به دست آمده از مدلسازی مالی
  • اعتبارسنجی نتایج به دست آمده از ارزش‌گذاری بر مبنای داده‌های واقعی و توافقات جاری اکوسیستم سرمایه‌گذاری خطرپذیر
  • پیش‌بینی چالش‌های احتمالی در مسیر جذب سرمایه و طراحی سناریوهای بهینه قابل ارائه به سرمایه‌گذار
مشاوره جذب سرمایه و آموزش ارائه به سرمایه‌گذار
  • طراحی فایل ارائه به سرمایه‌گذار با توجه به داده‌های به دست آمده از مدلسازی مالی و ارزش‌گذاری
  • شبیه‌سازی جلسه ارائه به سرمایه‌گذار و بررسی نقاط قوت و قابل بهبود در ارائه‌ی بنیان‌گذارها
  • معرفی سرمایه‌گذاران خطرپذیر متناسب با چک‌سایز مدنظر برای جذب سرمایه و ارزیابی پیشنهادات دریافتی از ایشان

مشتریان ما

رتیبا در طول سال‌های اخیر این افتخار را داشته که به کسب‌وکارهای زیادی در بازارهای مختلف و با سطوح بلوغ مختلف از مراحل پیش‌بذری گرفته تا پایانی چرخه‌ی بلوغ کسب‌وکار، خدمات جذب سرمایه ارائه دهد؛ برخی از این کسب‌وکارها، عبارتند از:

مشاوره جذب سرمایه با گروه تحلیل گران رتیبا

سوالات متداول

زمان لازم برای آماده‌سازی مستندات جذب سرمایه، بسته به ابعاد پروژه و همکاری بنیان‌گذاران در ارائه داده‌ها بین 4 تا 6 هفته خواهد بود.

هزینه آماده‌سازی مستندات جذب سرمایه رتیبا، بستگی به ابعاد پروژه دارد و پس از دریافت اطلاعات و انجام جلسه مشاوره رایگان تلفنی، به اطلاع مشتری می‌رسد.

سطح درگیری بنیان‌گذاران و نیروهای کلیدی کسب‌وکار در جلسات آنلاین، بستگی به میزان آمادگی و در دسترس بودن داده‌های کسب‌وکار دارد. در اولین جلسه،‌ فرآیند اجرایی پروژه و تعداد جلسات آنلاین مورد نیاز تخمین زده و به اطلاع کارفرما رسانده می‌شود.

دریافت مستندات به معنی تضمین جذب سرمایه نیست زیرا کسب‌وکارها به دلایل مختلفی ممکن است توسط سرمایه‌گذاران پذیرفته نشوند. در صورت استفاده از خدمات مشاوره جذب سرمایه توسط رتیبا، تحلیل‌گران ما تضمین می‌کنند که در فرآیند جذب سرمایه با مشکلاتی از قبیل تخمین نادرست جریان‌های نقدی یا ارزش‌گذاری نامناسب روبرو نخواهید شد و محاسبات ارائه شده در مستندات جذب سرمایه، کاملا مورد تأیید کارشناسان سرمایه‌گذاری شرکت‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر خواهد بود.

گروه تحلیل‌گران رتیبا، به‌واسطه تعامل با سرمایه‌گذاران خطرپذیر (VC)، مستندات جذب سرمایه را به گونه‌ای آماده می‌کند تا با استاندارهای سرمایه‌گذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی کشور سازگار باشد.

نحوه به‌روزرسانی فایل جذب سرمایه به تیم کسب‌وکار آموزش داده می‌شود و تیم رتیبا به‌صورت مستقیم نقشی در این به‌روزرسانی نخواهد داشت؛ هرچند همیشه امکان دریافت مشاوره از منتورهای رتیبا، برای مشتریان وجود دارد.

در انتهای هر پروژه‌ی تدوین مستندات جذب سرمایه، یک جلسه آموزشی توسط کارشناسان رتیبا برگزار شده و نحوه به روز نگه داشتن مستندات جذب سرمایه، تشریح خواهد شد.

تیم رتیبا برای مشتریان قدیمی خود، پکیج‌های مختلف تخفیف در نظر گرفته است. لطفا برای اطلاع بیشتر با ما تماس بگیرد.

جذب سرمایه چیست؟

جذب سرمایه برای استارتاپ به معنی تامین منابع مالی کافی برای پیشبرد اهداف آن کسب‌وکار و افزایش ارزش  شرکتی است. استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای نوپا به دنبال توسعه محصول یا خدمات و ارائه آن به بازار هستند و برای انجام این کار به پول احتیاج دارند. جذب سرمایه استارتاپ (Startup Fundraising) رویایی برای تحقق ایده‌های نوآورانه و تبدیل آن‌ها به کسب‌وکاری پرسود است. جذب سرمایه استارتاپ‌ها به طور عمده از سرمایه گذاران خطرپذیر و سرمایه گذاران فرشته تامین می‌شود. از آن جایی که سرمایه‌گذاری روی استارتاپ‌ها یک کار پر ریسک محسوب می‌شود آماده سازی مستندات جذب سرمایه قوی و محکم می‌تواند در جلب نظر و اعتماد سرمایه گذاران بالقوه موفق عمل کند.

سرمایه گذاری خطرپذیر دوره‌های مختلفی دارد (جذب سرمایه مرحله A، B، C، D و…) و تا مرحله عرضه عمومی اولیه یا IPO شدن یک استارتاپ پیش می‌رود. استارتاپ‌ها در عرصه‌های مختلف نسبت به سال گذشته 35 درصد سرمایه کمتری جذب کرده‌اند و همین امر باعث می‌شود تا افراد برای تامین نقدینگی مورد نیاز خود تلاش بیشتری کنند. سرمایه گذاری ریسک پذیر استارتاپ‌ها یک پدیده جهانی و که بر اساس آنچه در دنیا اتفاق می‌افتد به شدت دستخوش نوسان است. جذب سرمایه مورد نیاز استارتاپ‌ها برای خرید تجهیزات، دریافت مجوزها، بازاریابی، تحقیقات بازار، منابع انسانی (حقوق و دستمزد) و سایر هزینه‌های مرتبط با کسب‌وکار هزینه می‌شود. استارتاپ‌ها به منظور اقدام برای جذب سرمایه لازم است طرح کسب‌وکار (Business plan) و پروتوتایپ (Prototype) موفقی داشته باشند تا بتوانند ایده خود را بفروشند.

جذب سرمایه یا Startup Capital یکی از مهم‌ترین منابع تامین نقدینگی مورد نیاز کسب‌وکارها است که از دهه 1960 آغاز شد و اولین شرکت سرمایه گذاری خطرپذیر (venture capital firms) امریکایی در 1946 شروع به کار کرد. براساس آمارها در حدود 16 درصد از شرکت‌های استارتاپی به دلیل مشکلات مربوط به جریان‌های نقدینگی (cash flow) دچار مشکل می‌شوند. با این وجود جذب سرمایه استارتاپ‌ها یک مسیر پرمخاطره و غیرقابل پیش‌بینی است زیرا کارآفرینان باید سرمایه‌گذاران را قانع کنند تا روی چیزی که در آینده ممکن است به دست بیاید (چشم‌انداز بلندمدت) و نه آن چیزی که امروز هست سرمایه‌گذاری کنند. یک سرمایه‌گذاری جدید در حوزه استارتاپی با عدم قطعیت ذاتی مواجه می‌شود و به مدیریت ریسک احتیاج دارد.

فرآیند جذب سرمایه استارتاپ به دلایل مختلف شامل شرایط عدم قطعیت کسب‌وکارها، پتانسیل متفاوت آن‌ها و وضعیت بازار متفاوت عمل می‌کند. جذب سرمایه استارتاپی (Startup Fundraising) به این دلیل اهمیت دارد که برای کسب‌وکاری که هنوز محک جدی نخورده هزینه می‌شود. بیشتر کسب‌وکارها فاقد تاریخچه مالی و جریان درآمدی اثبات شده (revenue streams) هستند و به جای آن بر عوامل دیگری تکیه می‌شود. همچنین تایملاین زمانی جذب اولین دور سرمایه برای استارتاپ‌ها می‌تواند از چند ماه تا چند سال متفاوت باشد زیرا تاثیر عوامل مختلفی مانند اندازه فرصت، سابقه تیم و سطح رقابت در دریافت سرمایه زیاد است.