19 موتور جستجو ایرانی و خارجی به غیر از گوگل (آپدیت 2024)

معرفی 19 موتور جستجو داخلی و خارجی به غیر از گوگل

در فضای مجازی تعداد زیادی موتور جستجو ، جهت دستیابی کاربران به انواع اطلاعات نوشتاری، تصویری، صوتی و … وجود دارد که اکثر کاربران ایرانی، گوگل را بیشتر می شناسند و از آن برای جستجو بیشتر استفاده می کنند. اما در کل دنیا موتورهای جستجوی دیگری مثل بینگ نیز مورد استقبال کاربران قرار گرفته اند. در این مطلب قصد داریم 14 موتور جستجوی حرفه ای در سطح دنیا و 5 نمونه داخلی طراحی شده توسط متخصصین ایرانی به شما معرفی کنیم ، کاربردهای هرکدام را توضیح دهیم و بگوییم که هریک از موتورهای جستجو در چه زمینه ای برای دریافت اطلاعات مناسب تر هستند.

همه ما تقریبا گوگل را بصورت کامل می شناسیم و با نحوه کار با آن آشنایی داریم. این موتور جستجو ، بیش از 60 درصد اقدام به جستجو در اینترنت را در اختیار دارد. گوگل توانایی جستجو و ارائه انواع فایل های نوشتاری ، تصویری ، صوتی ، داکیومنت را در فرمت های مختلف را به مخاطبان خود ارائه می دهد. گوگل پادشاه موتور های جستجو در جهان است. حال قصد داریم تعدادی دیگر از موتورهای جستجو و قابلیت های هرکدام را بیان نماییم. زیرا طبق برخی تحقیقات انجام شده ، ثابت شده که برخی از موتورهای جستجو مثل بینگ در برخی موارد و جنبه های خاص بهتر از گوگل عمل می کنند. اما قبل از آن بهتر است تعریف دقیقی از موتور جستجو داشته باشیم.

موتور جستجو چیست؟

موتور جستجو یا search engine  یک سامانه ، سرویس و یا وب سایت است که انتقال اطلاعات آزاد در فضای مجازی می انجامد. دنیای اینترنت سرشار از اطلاعات ، تصاویر ، ویدئوها، پیام ها و بسیاری از داده های دیگر می باشد. دسترسی به این اطلاعات به کمک موتور های جستجو امکان پذیر است. یک موتور جستجو با جمع آوری داده های موجود بر روی دیتاست های عظیم ، امکان دسترسی راحت و هدفمند کاربران را به اطلاعات مورد نیاز را فراهم می آورد. قرار گرفتن وب سایت ها در نتایج موتورهای جستجو اهمیت زیادی دارد. و به کسب و کار آنها کمک می نماید. امروزه درصد بالایی از برنامه های بازاریابی ، تبلیغات ، فروش ، خرید و جستجوی اطلاعات محصولات و خدمات از طریق این وب سایت ها انجام می شود.

به غیر از گوگل که شناخته شده ترین موتور جستجو در دنیاست ، وب سایت های دیگری نیز به صورت تخصصی در صنعت جستجوی اینترنتی فعال هستند. حتی بسیاری از شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام نیز به موتورهای جستجوی اختصاصی مجهز هستند.

موتور جستجو چیست و چه کاربردهایی دارد

معرفی بهترین موتورهای جستجو

گوگل و یاهو جز شناخته شده ترین موتورهای جستجو هستند که هر کدام مزایا و ویژگی های خاص خود را دارند. حتی برای ارتقا رتبه یک سایت در هرکدام ، روش ها و تکنیک های متفاوتی برای سئو سایت وجود دارد. اما ما قصد داریم 14 موتور جستجوی دیگر را نیز به شما معرفی کنیم. تعدادی از آنها در جستجوی تصاویر قدرت بیشتری دارند. برخی جستجوی محرمانه را برای شما فراهم می آورند و اطلاعات شخصی شما را ذخیره نمی کنند.

برخی جهت دسترسی به اطلاعات قدیمی در وب هستند. و هرکدام خصوصیت های منحصر به فردی دارند که باتوجه به نوع فعالیت شما می توانند بهتر از گوگل یا یاهو برای شما عمل کنند.

موتور جستجوی bing

Bing یکی از موتورهای جستجوی پرکاربرد در آمریکا می باشد که توسط شرکت مایکروسافت ارائه شده است. با توجه به اهمیتی که بینگ برای کسب و کارها دارد ، پیشنهاد می کنیم مقاله موتور جستجوی بینگ و اهمیت رتبه سایت در bing را حتما مطالعه کنید.

جستجوی ویدئویی بینگ در تمام مرورگر ها  بی نقص و دقیق انجام می شود ، در حالی که به نظر می رسد جستجوی تصویر در گوگل فقط برای Chrome بهینه شده است و به نظر می رسد جستجوی تصویری در بینگ نسبت به سایر رقبا ، قدرتمند تر است.

جستجوی امن با DuckDuckGo

اگر به دنبال حریم خصوصی واقعی هستید ، DuckDuckGo موتور جستجوی مناسبی برای شماست. این سایت محیط جالبی دارد که می توانید از طریق لینک https://duckduckgo.com/ آن را مشاهده کنید.

DuckDuckGo هیچ یک از اطلاعات شخصی شما را جمع آوری یا ذخیره نمی کند. این بدان معناست که می توانید جستجوهای خود را کاملا امن انجام دهید.

این موتور جستجو انتخاب مناسبی برای کسانی است که مایل به حفظ و ثبت تاریخچه جستجوی خود نیستند.

موتور جستجو Wiki.com

این موتور جستجو ، دربرگیرنده تمام اطلاعات موجود روی سایت های wiki  می باشدو موتور جستجوگر كاملی برای كسانی است که مایل به کسب انواع اطلاعات عمومی ، تخصصی ، اجتماعی ، فرهنگی و … هستند.

توییتر نیز قابلیت جستجو دارد

توئیتر را بیشتر به عنوان یک شبکه اجتماعی مجازی می شناسیم. اما جالب است که بدانید توئیتر به عنوان یک موتور جستجو جهت کسب اطلاعات لحظه ای در مواقع اضطراری کاربرد زیادی دارد.

وب سایت Cc search

CC Search  یک موتور جستجو برای دستیابی به فایل ها بدون رعایت حق نشر می باشد. اگر به موسیقی فیلم ، تصویری برای یک پست وبلاگ یا هر چیز دیگری احتیاج دارید بدون اینکه نگرانی در مورد حق انتشار داشته باشید می توانید از اطلاعات این موتور جستجو استفاده کنید

نحوه کار CC Search ساده است – نتیجه را از سیستم عامل هایی مانند Soundcloud ، Wikimedia و Flickr به دست می آورد و نتایج با برچسب عنوان Creative Commons را نشان می دهد.

موتور جستجوی gibiru

Gibiru برای جا انداختن خود در ذهن مخاطبان ، خود را موتور جستجوی افراد وطن پرست معرفی کرده است. اما علاوه بر این ،

مدیران جیبیرو ادعا می کنند که نتایج جستجوی آنها از یک الگوریتم اصلاح شده گوگل گرفته شده است ، بنابراین کاربران می توانند بدون نگرانی از فعالیتهای ردیابی گوگل ، اطلاعات مورد نظر خود را جستجو کنند.

دستیابی به آرشیو اینترنت با archive.org

این وب سایت یک ماشین بازگشت به عقب ،  برای تحقیق در مورد تاریخچه وب سایت ها است. و به راحتی می توان روند تغییرات و وضعیت یک سایت را از زمان راه اندازی در دوره های مختلف زمانی مشاهده کرد و در صورت لزوم اطلاعات قدیمی را بدست آورد.

همانطور که از نام آن پیداست ، این موتور جستجو مجموعه عظیمی از مطالب مستند شده ، شامل میلیون ها فیلم رایگان ، کتاب ، موسیقی و نرم افزار را جستجو می کند.

در اصل ، archive.org یک کتابخانه آنلاین است که می توانید تقریباً به هر چیزی که تصور کنید دسترسی داشته باشید.

سایت search encrypt

Search Encrypt  یک موتور جستجوی خصوصی است که از رمزگذاری محلی برای اطمینان از خصوصی بودن جستجوهای شما استفاده می کند.

ترکیبی از روشهای رمزگذاری در این ابزار استفاده می شود که شامل رمزگذاری لایه های Secure Sockets Layer و رمزگذاری AES-256 است.

هنگامی که در این سایت مطلب خاصی را جستجو می کنید ، در نهایت اصطلاحات جستجوی شما منقضی می شود ، بنابراین اطلاعات شما حتی اگر شخصی به رایانه شما دسترسی داشته باشد همچنان خصوصی خواهد بود.

موتور جستجوی yandex

Yandex محبوب ترین موتور جستجوی روسیه است که بیش از 53 درصد از کاربران اینترنت روسیه از آن استفاده می کنند. همچنین در بلاروس ، قزاقستان ، ترکیه و اوکراین استفاده می شود.

چستچو با یاندکسبسیار ساده و راحت است . که مجموعه ای از ابزارهای بسیار جالب را ارائه می دهد. مثلا اگر از سرویس ذخیره سازی ابری یاندکس استفاده کنید ، می توانید فایل های شخصی خود را درست از نوار جستجو مشاهده نمایید.

موتور جستجو StartPage

StartPage  به منظور یافتن نتایج از گوگل ایجاد شده است ، و برای کسانی که نتایج جستجوی گوگل را ترجیح می دهند بدون نگرانی در مورد ردیابی و ذخیره اطلاعات ، گزینه ایده آلی است. یعنی به راحتی به دیتابیس گوگل دسترسی پیدا می کنید ، بدون اینکه تاریخچه ای از جستجوی شما ثبت شود.

 موتور جستجوی معنایی Swisscows

Swisscows  یکی از قوی ترین موتورهای جستجو است که با استفاده از هوش مصنوعی در جستجو ، قابلیت درک بالایی از جستجوی معنایی دارد و به خوبی به سوالات شما پاسخ می دهد. همچنین در سمت راست نتایج ، مجموعه ای عبارات مرتبط را نمایش می دهد.

جستجو با boardreader

اگر شما علاقه مند به پیدا کردن یک انجمن یا صفحه تخصصی در مورد یک موضوع خاص هستید ، Boardreader  بهترین گزینه برای مراجعه است.

این موتور جستجو نتایج خود را از طیف گسترده ای از اطلاعات مربوط به فروم و انجمن های  آنلاین جستجو می کند که به شما کمک می کند فقط با چند کلیک به انجمن تخصصی مورد نظر خود دست پیدا کنید.

جستجوی اسلاید با slideshare

این موتور جستجوی منحصر به فرد به شما امکان می دهد تا به راحتی به اسلاید تصویری دسترسی داشته باشد. همچنین می توانید کتابهای الکترونیکی و PDF را جستجو کنید .

SlideShare  همچنین به شما امکان می دهد اسلایدها را ذخیره کنید و به راحتی تعداد زیادی از اسلایدها را برای ذخیره روی کامپیوتر شخصی خود دانلود نمایید.

موتور جستجوی ecosia برای دوستداران طبیعت

اگر به محیط زیست اهمیت می دهید و یا از طرفداران محیط زیست هستید ، پیشنهاد می کنیم از موتور جستجوی ecosia  استفاده کنید

ممکن است برای شما عجیب باشد ، اما جستجوهای گوگل توسط شما در واقع به ایجاد درصد کمی CO2 کمک می کند.

برای مقابله با این مسئله ، اکوزیا از درآمد حاصل از نمایش اطلاعات در موتور جستجو برای کاشت درختان استفاده می کند. به طور معمول ، ecosia برای کاشت یک درخت جدید به حدود 45 جستجو نیاز دارد.

5 موتور جستجو ایرانی

در چند سال اخیر با مطرح شدن بحث راه اندازی اینترنت ملی ، توجه به موتور جستجو ایرانی نیز افزایش یافته است. موتورهای جستجو نقش پررنگی در کسب و کارها ، تحقیقات و پژوهش ها و در کل زندگی روزمره عموم مردم دارند. بسیاری از ایرانیان از این بابت در مورد راه اندازی اینترنت ملی نگرانی دارند. اما باید بدانید که در حال حاضر چند موتور جستجوی ایرانی که توسط متخصصین داخلی طراحی شده در دسترس هستند. اگرچه برخی از آنها در مرحله آزمایش هستند ، اما موتور پارسی جو می تواند نتایج موردنظر شما را به ازای جستجوی عبارات کلیدی ارائه دهد و اگرچه نقایصی نسبت به موتورهای جستجوی مطرح و شناخته شده جهانی دارد اما در حال ارتقا و بروزرسانی است.

4 موتور جستجو داخلی که توسط متخصصین ایرانی طراحی شده

دقت کنید برای اینکه سایت شما در این وبسایتها ایندکس و دیده شود حتما باید سایت شما روی هاست و سرورهای ایرانی میزبانی شوند.

5 نمونه از موتور جستجو داخلی ایرانی  گردو با آدرس gerdoo.me ، گیگل ( gigle.ir) ، موتور جستجو ذره بین zarebin.ir  ، شادبین shaadbin.ir و پارسیک parseek.com هستند که سعی می کنیم ویژگی و قابلیت های هرکدام را توضیح دهیم

موتور جستجو گردو

وب سایت gerdoo.me یک فراجستجوگر ایرانی است که نتایج خود را مستقیما از گوگل دریافت میکند. این وبسایت از اواخر سال 97 فعالیت خود را آغاز کرده و امکان دسترسی کاربران ایرانی را بصورت آزادانه و بدون مشکل به جستجوی اینترنتی فراهم نموده است. طبق اعلام طراحان گردو، این جستجوگر در آینده بصورت مستقل و براساس دیتاست اختصاصی فعالیت خواهد کرد. همچنین برای استفاده از گردو حجم اینترنت کاربر نیم‌ بها محاسبه می شود و یکی از اقدامات جالبی که توسط تیم توسعه دهندگان آن انجام شده، اختصاص مبلغی به مراکز خیریه ازای هر جستجو توسط مخاطبین است.

وب سایت gigle.ir

موتور جستجوی گیگل نیز توسط توسعه دهندگان ایرانی طراحی و رونمایی شده. اما مانند اکثر وبسایتهای داخلی با محدودیت در جمع آوری دیتابیس مواجه است و به همین دلیل مستقیما نتایج را از گوگل دریافت میکند. به نظر نمیرسد چنین ابزاری در صورت قطع احتمالی دسترسی به گوگل، در آینده کاربردی داشته باشد. زیرا حتی خود شما هم میتوانید چنین وبسایتی را راه اندازی کنید.

موتور جستجو ذره بین

وب سایت zarebin.ir را میتوان یکی از جستجوگرهای قابل قبول ایرانی دانست که از نظر گرافیکی و نحوه برنامه نویسی جذابیت خوبی دارد. ذره بین یک جستجوگر موضوعی است و بصورت تخصصی در هر حوزه ای اخبار و اطلاعات مربوطه را جمع اوری کرده و در اختیار کاربران قرار میدهد. در صفحه اول این سایت، ضمن وجود نوار جستجو برخی از جدیدترین اخبار داخلی از وبسایتهای خبری معروف نمایش داده میشود.

جستجوگر ایرانی ذره بین zarebin.ir

در بسیاری از حوزه های پرمخاطب مثل استعلام قیمت ارز، وضعیت آب و هوا، جستجوی موزیک و فیلم، بررسی محصولات و خدمات، به شما کمک میکند تا در کوتاه ترین زمان ممکن به اطلاعات مدنظر خود دست پیدا کنید. دفتر مرکزی شرکت پشتیبان ذره بین نیز در ونک واقع شده که میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر بصورت حضوری مراجعه نمایید.

شادبین shaadbin.ir

موتور جستجوی شادبین نیز جز جدیدترین ابزارهای جستجو در اینترنت است که برای کاربران فارسی زبان کاربرد دارد. صفحه اول آن شبیه به وبسایت ذره بین است و قابلیت جستجوی کلمات کلیدی و نمایش اخبار، تصاویر و ویدئوهای پربازدید و جدید از سایتهای پرمخاطب را فراهم کرده است. این وب سایت نیز مانند مورد قبل، دارای جستجوی صوتی است، یعنی میتوانید با فشار دادن دکمه جستجوی صوتی به جای تایپ کلمات، آنها را شفاهی بیان کنید تا جستجو انجام شود. اگرچه این ابزار نیز جای پیشرفت زیادی دارد، اما میتوان آن را در حد تکنولوژی داخلی گزینه جالبی دانست.

موتور جستجوی پارسیک

پنجمین گزینه سایت parseek.ir است. پارسیک از اوایل شال ۱۳۸۱ فعالیت خود را در زمینه خدمات جست و جوی فارسی در اینترنت آغاز کرده و در طول سالهای فعالیت خود خدمات دیگری مانند خبررسانی به عنوان یک پایگاه خبری را نیز عرضه نموده است که اخیرا باتوجه به نیاز کاربران ایرانی در دسترسی سریع به جستجوی اینترنتی بازطراحی شده و با ظاهری جدید به فعالیت خود ادامه میدهد. به نظر میرسد قصد توسعه دهندگان این سایت، استقلال کامل از ابزارهای خارجی است، به گونه ای که با ایجاد دیتابیس داخلی قدرتمند به کاربران سرویس شایسته ای ارائه دهد.

اجزا اصلی یک موتور جستجو

موتورهای جستجو ماشین یا نرم افزارهای پاسخگویی هستند. آنها برای کشف ، درک و سازماندهی محتوای اینترنت راه اندازی شده اند تا بتوانند به نیازها ، سوالات و درخواست های کاربران پاسخ های دقیق دهند. برای این منظور یک موتور جستجو باید شامل برخی اجزا اصلی باشد که تقریبا میان تمامی آنها مشترک است. یک پایگاه داده قدرتمند برای ذخیره سازی و فراخوان اطلاعات ، ربات هایی جهت جمع آوری اطلاعات موجود در اینترنت ، ربات ها و الگوریتم های رتبه بندی با قابلیت رتبه بندی سایت های مختلف و همچنین قوانین و دستورالعمل هایی که وب سایت ها باید رعایت کنند ، اجزا کلی موتور جستجو را تشکیل می دهند.

اجزا اصلی یک موتور جستجو چیست و چگونه کار می کند

کمی دقیق تر هریک از این بخش ها  و چگونکی کارکرد آنها را بررسی می کنیم:

دیتابیس های بزرگ

اطلاعات و وب سایت های موجود در اینترنت بسیار زیاد هستند و برای اینکه بتوان تمام اطلاعات را ذخیره سازی کرد تا در موقع مناسب و باتوجه به جستجوهای کاربران بهترین اطلاعات را به آنها ارائه داد ، باید موتور جستجو توسط یک دیتاست عظیم و وقدرتمند پشتیبانی شود. همچنین با توجه به تعداد بالای کاربران ، باید سرعت کافی در ارائه اطلاعات به حجم بالای درخواست ها باشد. به همین دلیل چندین سرور در سرتاسر دنیا وظیفه نگهداری و حفظ داده های جمع آوری شده را برعهده دارند.

خزنده یا ربات موتور جستجو

خزنده ، عنکبوت یا ربات جستجوگر ، چندین وظبفه مختلف برعهده دارد. جستجو در میان وبسایتها ، بررسی هر صفحه وب ، مشاهده و بررسی لینکهای صفحه و جمع آوری ریزترین اطلاعات را دارد. اولین قدم برای اینکه سایت شما در نتایج امکان نمایش را داشته باشد ، باید کاملا در دسترس ربات ها باشد تا بتوانند به راحتی سایت را بررسی کنند. اگر سایت شما توسط خزنده ها پیدا نشود یا دسترسی آنها به سایت مسدود باشد ، هیچ شانسی برای نمایش در SERP وجود ندارد.

سیستم ایندکس و نمایه سازی

یکی دیگر از اجزا موتور جستجو که پس از بررسی هر صفحه وب جدید عمل می کند، ایندکس یا نمایه سازی اطلاعات در نتایج است. پس از اطمینان از بررسی یا خزیدن سایت، باید مطمئن شوید که سایت شما در نتایج فهرست بندی می شود. صرفا قابلیت بررسی سایت توسط ربات ها به این معنی نیست که حتما سایت شما در نتایج ایندکس می شود.

حتی به کمک کنسول جستجوی گوگل می توانید صفحه ای که در نتایج ایندکس شده را به راحتی حذف کنید و با کمک فایل robots.txt جلوی بررسی مجدد آن را بگیرید.

اطلاعات کاملتری در این زمینه در مقاله ثبت درخواست بررسی و ایندکس سایت در گوگل برای تسریع در درج صفحات سایت خود در گوگل را بدست آورید.

الگوریتم های رتبه بندی

آخرین مرحله در یک چرخه حضور سایت در نتایج مربوط به رتبه بندی می شود که توسط ربات ها و الگوریتم های رتبه بندی انجام می شود. زمانی که سایتی بررسی می شود، در نتایج ایندکس می شود، نوبت به مقایسه آن با سایر وب سایت ها می باشد. در این شرایط یکی از مهم ترین اجزا موتورهای جستجو ، سیستم رتبه بندی است که براساس معیارها و استانداردهایی که دارد ، سایتها را از 1 تا آخرین سایت رتبه بندی می کند. برای مثال ، سئو سایت برای ارتقا در گوگل ، بیشتر به فاکتورهایی مثل سازگاری با موبایل ، تجربه کاربری ، سرعت سایت ، محتوای باکیفیت و ارزش بک لینک های دریافت شده دارد. پس هر سایتی بتواند در این فاکتورها شرایط بهتری بدست آورد مسلما رتبه بهتری کسب خواهد کرد.