فونداسیون (شالوده) یا پی سازی - انواع شالودده - شرکت سازه سبک آرسام
ورود و ثبت نام 0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

mini cart
فونداسیون (شالوده) یا پی سازی

فونداسیون (شالوده) یا پی سازی

در این مقاله می خواهیم به تعریف یکی از اصطلاحات مهم صنعت ساختمان اشاره کنیم. شاید اسم فونداسیون (شالوده) یا پی سازی به گوشتان خورده باشد. ما را تا انتهای این مقاله همراهی کنید تا توضیح جامعی در مورد آن بدهیم.

فونداسیون چیست ؟!

فونداسیون (Foundation) یا پی ساختمان بخش مهمی از ساختمان است که سازه روی آن بنا می شود.به عبارت دیگر پایه و اساس یک ساختمان محسوب می شود و از سقوط آن جلوگیری می کند. در واقع مجموعه بخش هایی از سازه و خاک است که انتقال بار بین سازه و زمین از طریق آن صورت می گیرد. محل شالوده زیر تراز سطح زمین واقع شده که بارهای ناشی از سازه را به خاک یا سطح زمین منتقل می‌ کند. وظیفه پی سازی انتقال بارهای بخش های بالایی به خاک زیر آن می باشد، به طوری که تنش های بیش از حد و همچنین نشست های اضافی ایجاد نگردد. قبل از این که فونداسیون را انتخاب کنید، ابتدا باید نوع ساختمان را بررسی کنید. همانطور که در مقالات قبل ذکر کردیم، انواع ساختمان با کاربری های مختلف وجود دارد. پس از این که نوع ساختمان، انواع مصالح ساختمان و شرایط آب و هوایی پروژه مشخص شد، باید اندازه آن، و همچنین ظرفیت تحمل خاک اطراف آن مورد بررسی قرار گیرد. سپس باتوجه به تمام موارد فوق، فونداسیون مناسب توسط مهندسین انتخاب می شود.

انواع فونداسیون

شالوده یا پی سازی به 2 دسته اصلی زیر تقسیم بندی می شوند.

  • عمیق
  • کم عمق

شالوده عمیق چیست؟

در این نوع بار سازه به جای این که به صورت افقی پخش شود، به صورت عمودی پخش می‌شود، یعنی عمق آن از عرض آن بیشتر است. در چه شرایطی از این نوع استفاده می شود؟! اگر عمق پی بیش از 3 متر و عرض آن نیز یک ششم ارتفاع فونداسیون باشد، از شالوده عمیق استفاده می شود.

شالوده کم عمق

از این مورد برای ساختمانی هایی که سبک هستند و وزن کمی دارند، استفاده می‌ شود. این نوع نوع پی سازی، یک لایه یکنواخت دارد و عموما 3 متر عمق دارد.

انواع فونداسیون یا پی سازی از لحاظ جنس

فونداسیون یا شالوده

فونداسیون (شالوده) چیست

  1. سنگی
  2. آجری
  3. شفته ای (نوعی خمیر ساخته شده از شن، خاک، آب و آهک)
  4. بتنی
  5. فلزی
  6. چوبی

فونداسیون سنگی

در این نوع از سنگ های طبیعی و سالم استفاده می شود. دقت داشته باشید که هر نوع سنگی قابل استفاده نیست.

فونداسیون آجری 

ساده ترین و ابتدایی ترین فونداسیون سازی برای ساختمان کوچک ۲ یا ۳ طبقه آجری است. از این نوع در مواقعی استفاده می کنند که ساختمان کوچک و بار وارده نیز کم باشد. برای صرفه جویی در آجر می توان پی را به صورت پلکانی ساخت.

فونداسیون شفته ای 

شفته خمیری مخلوط از خاک، آب، شن و گرد آهک و گاهی مقداری از پاره سنگ به کار می رود. طریقه شفته ریزی بدین صورت است که شفته را در شالوده ریخته و پس از آن که شفته به حدود ۲۰ یا ۳۰ سانتی متر رسید آن را در یک سطح افقی هموار می کنند و پس از یک روز آن را به حالت خود می گذارند. تا آبش در اثر تبخیر یا جذب کاهش باید ( اصطلاحا دونم شود ) سپس آن را با وزنه سنگینی ( تخماق ) می کوبند تا کاملا متراکم گردد. مجددا به همان ارتفاع شفته ریزی انجام گرفته و تا پر شدن فونداسیون همچنان ادامه می یابد .

فونداسیون بتنی 

بتن را می توان یکی از مقاومترین و مستحکم ترین سنگ های مصنوعی دانست. لذا فونداسیون هایی که با بتون ساخته می شود، بهترین فونداسیون در کارهای ساختمان به شمار می آیند.
امروزه شالوده کلیه ساختمان ها را با بتن مسلح می سازند به خصوص در مناطق زلزله خیز بسیار مناسب خواهد بود.

همراه ما باشید با مقاله: ساختمان سازی

1/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان

پیش از اقدام به خرید بلوک سبک AAC و چسب بلوک هبلکس می توانید از کارشناسان فنی ما در این حوزه راهنمایی بگیرید و سپس اقدام به خرید بلوک سبک هبلکس کنید.

              02188780480 داخلی 104

مقالات مرتبط :

برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا مطالب مورد نظر را دانلود کنید

@ کلیه امتیاز سایت متعلق به سازه سبک آرسام میباشد.