5 اصل کشاورزی پایدار به گفته فائو

  • Industry
  • بازدید: 364

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) پنج اصل اساسی را برای بخش کشاورزی جهانی ایجاد کرده است تا به طور فزاینده ای مولد و پایدار شود. هدف از این پنج اصل، ایجاد یک سیستم تولیدی است که به نفع اکوسیستم عمل کند و نیازهای انسان را برآورده کند. برای این منظور کشاورزان باید در توسعه اقتصادی این بخش تلاش کنند و از یک محیط عادلانه، عادلانه و کارآمد بهره مند شوند.

اصولی که بخش کشاورزی را به سمت پایداری و کارایی هدایت می کند به شرح زیر است:

بهبود کارایی در استفاده از منابع برای پایداری کشاورزی بسیار مهم است.
تولیدات کشاورزی در حال رشد است، بنابراین، ضروری است که شیوه های واقعی به سمت سیستم های تولید هوشمند سوق داده شود که امکان صرفه جویی در آب و انرژی و کاهش انتشار گازها و کودها را فراهم می کند.

پایداری مستلزم فعالیت های مستقیم برای حفظ، حفاظت و بهبود منابع طبیعی است.
منابع طبیعی پایه تولید محصولات کشاورزی است، به این معنی که برای پایداری تولید کشاورزی، بهره برداری از منابع طبیعی نیز باید انجام شود. بنابراین، اقدامات باید توسعه‌ای برای کاهش اثرات منفی و بهبود وضعیت منابع طبیعی باشد.

کشاورزی که به حفظ و ارتقای سبک زندگی روستایی و رفاه اجتماعی نرسد، ناپایدار است.
کشاورزی راهی برای زندگی 2500 میلیون نفر در جهان است و بسیاری از این خانه های روستایی به فقر متصل هستند. برای اینکه بخش کشاورزی پایدار باشد، باید شرایط سالم، ایمن و مناسب را ارائه دهد.

تقویت تاب آوری مردم، جوامع و اکوسیستم ها برای کشاورزی پایدار ضروری است.
تغییرات اقلیمی، نوسانات قیمت ها و درگیری های مدنی بر همه جامعه و همچنین بر تولیدات کشاورزی تأثیر می گذارد. بنابراین برای دستیابی به کشاورزی پایدار باید تاب آوری را در ابعاد طبیعی و انسانی به کار گرفت.

کشاورزی و تغذیه پایدار نیازمند سازوکار حکمرانی مسئولانه و مؤثر است
به منظور وجود و بخش کشاورزی پایدار، املاک دولتی و خصوصی باید با هم کار کنند و سیاست هایی را توسعه دهند که برابری، شفافیت و حاکمیت قانون را تضمین کند.

در کنار این پنج اصل، فائو در صدد ایجاد سیستم های ملی، منطقه ای و جهانی است که پایداری را در سطوح اجتماعی، اقتصادی و محیطی ترویج می کند.

کشاورزی برای پایداری باید نیازهای نسل حاضر و آینده را برآورده کند و در عین حال سودآوری، سلامت محیطی و برابری اجتماعی و اقتصادی را تضمین کند. غذا و کشاورزی پایدار به چهار ستون امنیت غذایی - در دسترس بودن، دسترسی، استفاده و ثبات - و به سه بعد پایداری - زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی کمک می کند. فائو غذا و کشاورزی پایدار را به منظور کمک به کشورهای سراسر جهان برای دستیابی به گرسنگی صفر و اهداف توسعه پایدار (SDGs) ترویج می کند. 

سیستم های تولید مواد غذایی و کشاورزی در سراسر جهان به دلیل تقاضای فزاینده برای غذا از سوی جمعیت رو به رشد، افزایش گرسنگی و سوء تغذیه، اثرات نامطلوب تغییرات آب و هوایی، بهره برداری بیش از حد از منابع طبیعی، کاهش تنوع زیستی و از دست دادن مواد غذایی با چالش های بی سابقه ای روبرو هستند. و زباله این چالش ها ممکن است توانایی جهان را برای تامین نیازهای غذایی فعلی و آینده خود تضعیف کند. به عبارت دیگر، افراد کمتری دسترسی کافی به غذای مغذی کافی دارند. 

با دلتا همراه باشید.

چاپ  ایمیل